Lumea noastră Anime
Păşeşte în lumea noastră Anime!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Lumea noastră Anime | Reguli | Inregistrare | Login

POZE LUMEA NOASTRă ANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandraa. la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Braila
cauta Barbat
26 - 80 ani
Lumea noastră Anime / Ficuri Originale / Feeric Moderat de Adele, Enderlicht, Monet, Rares
Autor
Mesaj Pagini: 1
Widow
Membru

Din: Amegakure
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 586
Hey! Aici o noua carte, pe care sper sa o duc la bun sfarsit.
Detalii:
Gen: Mistery, Science Fiction, Humor, Action-majoritatea in egala masura.
Scurta descriere: Lumea aceasta monotona a determinat-o. A facut-o sa vrea altceva, sa scape de aceste droguri si sa poata vedea adevarata viata. Totusi, ei sunt acolo. O pandesc, asteptandu-i si cea mai mica greseala. Ii vede, desi ei cred ca sunt perfect camuflati in durerea ei. Vrea razbunare!


Prolog

   Lumea, cerul, marea, oamenii... toti sunt si vor fi acolo. In umbra zilei, pe uscatul apei si in caldura vantului. Vor citi sunetele si vor auzi imaginile. Vor intelege inexplicabilul, si vor uita destinul. Vor regreta visele si vor urma aerul, briza, care iti loveste fata precum un bici rece, si totodata arzator si dureros. Vor simti gustul amar al aerului, aer pe care toti il vor inspira si expira cu frica candva. Vor suspina tristi si singuri in intuneric, tipand si strigand disperati, cu falsa speranta ca mai este cineva acolo, care sa ii scoata din depresia ce i-a cuprins. Insa numai imbratisarile inghetate si fara viata ale umbrelor ii vor auzi, prefacandu-se apoi in scrum si zburand pe alte meleaguri parasite.
Au inchis ochii. Au luat in mana o pensula, iar restul a fost poveste. Conturul a fost trasat din nesiguranta, iar culorile culese din teama si grija. Umbrele au redat adevarata disperare si nevoie de ajutor. L-au pus in rama si au asteptat sa vada daca ceva se va schimba. Dar totul a ramas exact cum a fost sortit de la nastere. Monoton, intunecat si pustiu. Atunci au inceput sa abereze toti, coincidente, viitor, planuri...
Nu le-a mai pasat, au lasat totul in umbra, schimband subiectul, ori transformand totul intr-un basm cu final fericit, un basm unde binele invinge intotdeauna raul, unde acel neinfricat castiga mereu, unde acea frumoasa ii fura inima, unde acea imparatie le este sortita.
   Dar nu, adevaratii nu au renuntat. Au vrut adevarul, au vrut sa fie ascultati, sa impartaseasca cu toti adevarul ce le era menit. Da, ei sunt cei pe care ii vezi certandu-se, incapatanandu-se si confruntandu-se cu toti, in speranta ca cineva ii va auzi de aceata data. Insa, si acum ochii le-au fost inchisi, lasand inca o generatie de stafii sa se topeasca in pamant. Cu fruntile lipite de asfalt, inganand vremurile ce odata prevesteau altceva. O farama de zambet le-a brazdat fata, invocand putina speranta, si totodata teama. S-au stins incet, dureros, cu demnitatea sfaramata, dar nu le-a pasat. Stiau ca alti urmau sa apara, sa descopere adevarata lume, sa ii  distruga pe ei. Au inchis ochii pentru ultima data, iar trupul lor si-a luat adio se la sufletul inchis in el. S-a dus...



Praful de pe soare

   Sunetul ciudat scos de creionul ce se tocea de foaie rasuna in camera inghitita de liniste. Nu stia de ce, dar o facea. Durerea era prea mare, iar toata ura si-o varsa pe amaratul de creion. Defapt, nici nu scria ceva anume. Doar savura placerea de a il vedea rupt in doua, in mainile sale. Poc...sunetul care ii dadea atata satisfactie isi facu loc prin urechile ei, dandu-i creierului un impuls la care sa reactioneze. Il stranse puternic in mana, si arunca resturile in gunoi. Marai ceva, iar dupa o scurta pauza in care privi in gol, se ridica. Pasi agitata prin incapere, cautand cel mai probabil o alta posibila victima a nervozitatii sale. Ochii ii cazusera pe o carte ciudata din biblioteca, care culmea, nu ii parea deloc cunoscuta. O apuca inversunata, iar cu o smucitora, o deschise undeva pe la paginile 56-57. Citi doua randuri, realizand ca ce citea acolo nu ii crea nici un pic de curiozitate. O arunca la loc pe rafturi, plictisita dea dreptul. Doua luni...
A deschis usa incet, lasand un scartait ascutit sa perturbe linistea oribila din casa. Parasi cadrul usii, inaintand catre camera de zi. Surpriza! Tot, peste tot, culoarea gri. Stai, asta nu este o culoare... in fine, cred ca este ultimul lucru ce o mai interesa. Fratisu statea sprijinit undeva intre geam si aragaz, mormaind in nestire niste chesti ce semanau mai mult cu fosnetul nebun al frunzelor. Nu ca ea il cunostea prea bine, avand in vedere ca erai norocos daca locuiai pe o strada ce avea un amarat de copac plantat de vreun muritor mai curajos.
Nu il baga in seama, si cerceta terenul atat de cunoscut. Insa privirea tot reveni asupra fretelui sau, care fuma cu inversunare o tigare. Era intradevar dependent de ele. Dar nu era vina lui. Nu era vina nimanui, doar a lor. Daca in urma cu cateva secole ar fi parut o ilegalitate, incepand cu varsta de 14 ani, toti tineri erau obligati sa fumeze. Insa toata smecheria nu consta in aceata placere vinovata de a trage din tigari, in niciun caz. Ei bagau in ele droguri, anestezice si alte minuni, numai pentru a ii mentine intr-o transa bolnavicioasa. Sincer, erau nevoiti de multe ori sa recurga la a-i obliga sa se drogheze chiar cu prafuri, nu era nimeni care sa ii opreasca. Nu s-ar fi mirat daca si in mancare erau injectate prafuri.
- Nu ar trebui sa fi la scoala? o intreba el, cu ochii vineti, privind vinovat podeaua.
Refuza sa ii mai raspunda. Se vedea ca nu mai era printre cei vii. Terminase liceul in urma cu patru luni. Mai avea doua luni...
- Azi nu, evita ea sa se complice.
- Bine, du-te si mai cumapara-mi un pachet de tigari, ii intinse acesta o bacnota mototolita de 5 dolari.
Deja? Abia isi cumpara ieri doua pachete. Se vedeau clar semnele ca il pierdea. Era dependent. Nu si el.
- Luther! Inceteaza, nu vezi ca te distrugi! tipa la el, inghiontindu-l in perete. Insa era prea ametit ca sa mai reactioneze. Doar deschise putin ochii, si prefera sa nu ii intalneasca privirea ingrijorata.
- Daca nu vroiai, un simplu nu era indeajuns.
   Fata se intoarse cu spatele, refuzand sa il mai vada in halul asta. Stranse ochii puternic de nervi, si iesi ca o furtuna din casa. Cu cat cobora scarile mai mult, incerca sa se calmeze. Daca ei o vedeau in halul asta, nu s-ar fi mirat sa o bage cateva saptamani bune in vreo celula plina de metal ruginit si sobolani infometati. Iesind, relua aceeasi fata neutra, aceasi ochi goi, aceasi pozitie. Geanta ii flutura pe langa corp, atragand priviri. 'Iesit din regulament, nu?' se enerva ea in sinea sa. O aseza cu mana pe langa corp, linistind privirile tulburate din jurul ei. Defapt, simti cum unul dintre ei deja isi fixa raza de supraveghere pe ea. Se simtea ca un cobai in labirint. Desi ii drogau, peste tot prin oras erau postere alb-negru cu mesaje seci precum 'Zambeste, pentru o viata buna' , 'Daruieste pentru a fi iubit', sau 'Uita de griji, nu ai nevoie de ele' o faceau sa creada ca aveau de a face cu un conducator sadic si senil. Care ii invartea pe degete si le manipula mintile. Nu il vazuse vreodata, dar era sigura ca nu era o fiinta vie. Un om nu ar fi putut cauza atata distrugere si suferinta in jurul lui.
Ajunsa in fata magazinului, se opri brusc, atata timp in care scanner-ul verifica daca se afla in baza de date a orasului. Imediat ce un bipait de aprobare o instinta ca nu urma sa fie executata, usile din sticla se deschisera larg in fata ei. Daca te uitai stangaci si cu un ochi inchis, iar cu un altul mijit, ai fi zis ca acest magazin era unul normal. Desigur, evitand roboti ce zburau pe acolo, sau supravegheau holurile, in caz ca cineva vroia sa faca niste extra achiziti. Tocmai asta era probleme, nici nu mai stiai cine e om, si cine nu. Tehnologia avansase asa de repede in ultimi ani, incat era sigura ca in curand va pune la indoiala faptul ca ea ar fi vie.
Nu cu mult mai departe, in dreapta fetei se afla un mic automat cu tigari. Avand in vedere ca erau obligati sa le foloseasca, erau gratis. In fata ei se afla un rand de vreo zece persoane, nerabdatoare, si tot odata scarbite, sa isi ia portia de droguri. Un robot ciudat, cam ruginit, se misca greu, inmanand pachetele pe rand oamenilor. Nu era de mirare ca randul mergea asa de greu. Cand ii veni randul, primi pachetul de tigari si parasi cat mai repede coada. Toti oameni aceia, in ochii carora citea dependenta si dementa ii crea un sentiment de sila si greata. Ea, se putea considera norocoasa. Stia ca nu era bine si potrivit din partea ei sa se bucure, dar o scapa de o grija. Ea nu era nevoita sa fumeze, iar asta datorita mamei sale. Femeia care i-a dat nastere, iar apoi tot pentru ea s-a sacrificat. A ales sa isi dea viata, cu conditia ca, copii ei sa nu fie intoxicati cu substantele mortale ce pandeau la orice colt de strada. Pentru ea, Patricia, a luptat in special. Luther era atat de obsedat de fumat, incat a refuzat din propria-i vointa sa se lase. Femeia nu a avut de ales, si si-a dat duhul macar cu gandul ca fiica sa cea mica va avea o viata mai buna.
   Intinse mana, lasand paltonul lung si gros sa-i dezvaluie incheietura, unde era ascuns un ceas lat si uzat. Un obiect mic, cu o semnificatie mare. Existau multe obiecte care erau interzise, dar ceasurile erau in capul listei. Nimeni nu avea voie sa detina asa ceva, numai ei decideau cat este ora. Singurul punct de reper al muritorilor era un cerc mare de sticla, pozitionat pe cel mai inalt punct al Pietei Centrale, care scotea un ticait la fiecare trei ore.
Ceasul il avea de la o ruda pe care nu o vazuse vreodata. Daca nu se inseala, apartinea probabil secolului XXII, pe cand oamenii inca nu incepusera sa exagereze in halul asta cu tehnologia, ajungand ca robotii sa isi infrunte creatori, si intr-un final sa ii invinga.
Ora patru, in caz ca ceasul era fixat cu ora exacta din Feeric. Orasul utopic, cu alte cuvinte. Toata fericirea asta monotona trada o falsitate dureroasa. Erau multe lucruri de care auzise numai in carti, documentare vechi si de la batrani, care pana si ei se ascundeau cand tineau astfel de 'sedinte' . Traversa strada, deslusind in fata ei o siluete si un chip cunoscut. O fata inalta, slabuta, cu o fata lunga si par blond, un blond extrem de albicios. Sally.
Patricia inainta grabita catre ea, incercand sa nu provoace infarct nimanui cu graba ei. Rari pasi, cand observa inca doua persoane in spatele fetei. Ei, gandi ea automat, oprindu-se. O luau pe Sally! Nu ii venea greu sa creada ca tocmai pe ea, nu era genul de fata ce sa isi vada de treaba acceptandu-si soarta. Mereu se revolta impotriva discriminarii ce o faceau roboti, iar asta ii aducea mereu probleme. Demult, prin clasa a 9-a chiar a ajuns cateva luni la inchisoare.
- Dati-mi drumul, saci de suruburi! striga ea, dar roboti doar continuau sa o impinga mai departe, fara ai da vreo importanta.
   Roscata se apropie cu graba de Sally, ramanand nemiscata in fata robotilor si a fetei. Pentru o clipa, unul dintre ei o scana, iar sangele ii ingheta implicit.
- Domnisoara Morgan, va rog sa va indepartati. Suntem pe cale sa o arestam pe aceasta infractoare.
- Sally nu este infractoare! tipa ea la robot.
- Va rugam, ii spuse celalalt, indepartati-va pana ce nu veti fi si dumneavoastra arestata.
Insa greseala robotului de a gesticula i-a oferit lui Sally prilejul de a scapa, si dupa ce i-a facut semn sa fuga, i-au lasat pe roboti cu ochii in soare. Metaforic vorbind, caci nu isi aducea aminte ca vreodata sa fi zarit celebrele raze calde ale astrului.
Au inceput sa alerge printre multime, gafaind si tremurand, era clar ca tot ce avea loc nu era menit de a le face bine. Roboti erau pe urmele lor, asta dandu-le un avantaj, avand in vedere ca alergau de vreo zece ori mai repede ca ele. Daca gaseau vreun lac, balta, orice continea o chestie in forma lichida, erau salvate. Brusc, Sally a tipat 'Apa!' Patricia tresarind de fericire. S-au indreptat numai decat intr-acolo. Insa inima i-a ramas in loc, cand au descoperit ca pata albastra ce o vazuse blondina de la 100 de metri era putina vopsea pe jos.
- Sally! a strigat roscata speriata.
- S-stai calma, gasesc eu o solutie! incerca ea sa o calmeze, dar era clar ca buna-ziua ca nu prea ii reusea.
A sarit pe o lada de gunoi, iar de acolo s-a 'lansat' in aer, agatandu-se de scara veche a unui bloc. Capacitatile ei fizice erau uimitoare, dar nu ii mai trebuiau clipe de admiratiea, a facut asta timp de zece ani de cand a cunoscut-o. Sally a desprins scara, iar roscata se urca pe ea fara sa mai stea pe ganduri. Ajunse pe bloc, au privit rapid in jur, cautand in continuare un petic de apa. Apoi, Sally remarca bazinul cu pesti din fata magazinului. O lua de mana pe Patricia, sarind ca doua ciudate de pe bloc. Robotii mai aveau putin si le prindeau din urma, iar asta compensa toata lipsa de adrenalina din ultimi saptesprezece ani, cel putin pentru Patricia. Sally avea obiceiul de a dori mai mult decat se putea, iar asta, repet, ii procura numai probleme. Salvarea lor a fost un avion teleghidat din aer, pe care au sarit fara discutii. Faptul ca avea in jur de doi metri le dadea speranta ca le va tine cateva minute. Roboti intentionara sa sara peste ele, dar aeronava in miniatura se indeparta la timp, ei cazand in bazinul ce le aduse sfarsitul.
- Iuuuhuuu! zbiera Sally, fericita de victorie.
- Am, si eu ma bucur ca nu am fost dezintegrate de roboti, dar cred ca avionul nu ne va mai tine mult, privi ingrijiorata in jos Patricia.
Insa blonda nu avuse timp sa ii calmeze frica, iar ele erau intinse pe o iarba ofilita, care le atenua impactul cu solul.
- Avion idiot, nu mai rezistai doua minute?! lovi cu nervozitate Sally aeronava.
Dupa ce se dezmetici, Patricia se ridica de jos, si incerca sa isi dea seama pe unde ajunse. In fata lor se inalta o cladire uriasa, normal ca gri, din care iesea...Surpriza! Fum gri. Imediat ce observa cativa muncitori iesind din fabrica, se ascunse dupa un zid, tragand-o si pe blondina dupa ea. Aceasta scoase o mormaiala in semn de protest, dar degetele lungi ale roscatei ii astupa numaidecat gura mare greu de stapanit.
- Iti place sa cauti moartea cu lumanarea, sopti suparata Patricia.
Urmarind in continuare peisajul, cele doua observasera mai multi saci transportati in cladire. Totul ar fi parut normal, insa cand din unul incepu sa strige cineva si sa se zbata, Sally mai ca isi sapa o gruapa in pamant in care sa isi bage capul ca un strut.
- Nu cred ca este bine ca am vazut asta! ingaima blonda, privind-o speriata pe Patricia.
- Normal ca nu este bine, dar pana la urma viata nu ar mai fi asa de interesanta fara astfel de lucruri, isi raspunse nebuna singura, lasand-o pe roscata cu gura cascata.
- Jur ca iti voi gasi un psiholog, indiferent de ce voi pati, spuse fata, inca privind-o ciudat pe Sally.
Revenind la fabrica, vocile disperate iesite din saci incepeau sa le creeze fiori pe sira spinarii fetelor. Iar brutalitatea cu care muncitorii loveau saracele suflete le ingrozeau cu atat mai mult.
Insa nici zece minute nu se implinira, iar Sally incepu iar sa se smiorcaie.
- Hai, Patricia, incep sa cred ca voi face pe mine daca mai stau mult aici! spuse ea, dea dreptul ingrozita.
Nici Patricia nu mai avea mult pana sa fuga de acolo mancand pamantul, asa ca aproba. Totusi, distanta dintre ele si fabrica nu era asa de mare, astfel fiind nevoite sa o ia tarandu-se pe pamantul rece. Roscata trase iarasi maneca stanga a paltonului, 19:48. Era extrem de tarziu. Acum, chiar riscau sa ajunga la inchisoare daca erau prinse de vreun robot. Plus ca pe ziua aia mai distrusera inca vreo doi, deci in total ar cam fi pierdut vreo cinci ani in inchisoare. 'Mda, nu, mersi' gandi sictirita si totodata agitata Patricia.
*
   Intr-un final, a inceput sa vada din departare blocul sau. Sally o parasi cu cateva strazi in urma, facand-o sa ii spuna cateva vorbe de duh. Dupa atatea nebunii provocate de blondina, o mai lasa sa isi mai puna si pielea la bataie in caz ca o vedea vreun robot.
Insa, cu un noroc chior considerabil, dejea atingea usea de la intrare. Apasa clanta obosita, si pasi in casa. Luther deja era adormit pe canapea, se pare ca ii trecuse pofta de tigari. Arunca blestematul pachet de tigari pe masuta prafuita de langa usa, descaltandu-se si dand jos de pe ea paltonul. Se sperie teribil cand descoperi pe ea bluza verde care avea mai mult ca sigur cateva zeci de ani. Acum totul era...gri.
Se gandea la teribilul lucru in caz ca robotii ar fi vrut sa o verifice, probabil mai mult ca sigur ramanea fara bluza, plus o scurta vacanta la racoare. S-a mai uitat o data la ceas, si a deschis televizorul. Macar doua ore pe zi le era permis sa vada si altceva decat monotonia orasului la televizor. Intradevar, documentarele nu erau cine stie ce minune, dar cel putin erau color. Se arunca pe fotoliu, iar dupa un oftat lung, apasa pe telecomanda.
"- Reproducerea amfibienilor si relatia lor cu apa..."
- Grozav, mormai Patricia, si dadu sonorul mai tare.



Edit by Saya: Vei primi o avertizare pentru dublu-post. Mi-a plăcut ideea ta de a diferenţia Prologul de Primul capitol, dar nu înceaşi zi...şi nu în posturi diferite. Sper că înţelegi. Post modificat de mine. Pe viitor fi mai atentă la regulament.

Modificat de Widow (acum 11 ani)


_______________________________________

Konan ,Pluto , Tayuya and Sakon ARE MINE!

Jared Leto , Amy LeeAdam Gontier , Billie Joe Armstrong , Laur(Guess Who) , Evan Lester and Sharon den Adel ARE MINE!

● I hate life and life hates me !
● A faithful friend is hard to find;remember man and keep in mind...
● I want to be nobody.
● One day, I shall rule the world ! Until then, I’m going to bed.

●╔═╦═╦═╦╦╗Put this on your profile
  ║═╣║║╔╣═╣if you are one of the
  ║║║║║╚╣║║11% that still
  ╚╩╩═╩═╩╩╝loves ROCK music
╔═╦══╦═╗ Put this on your site
║╩╣║║║║║ if you are
╚═╩╩╩╩═╝ Emo or support Emo.
►εmσ doesn't mean you cut.
►εmσ doesn't mean your gay.
►εmσ doesn't mean your suicidal.
►εmσ is fashion.
►εmσ is music.
►εmσ is people.
►εmσ is being ƒR££


pus acum 11 ani
   
Whisky.
Greieraş

Din: Mystic Falls
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 214
Mai mai mai.... ce avem noi aici ? Un fic nou.
Ce idee. Da' ce IDEE ! M-ai lasat O_O ! Sa stii ca mie nu-mi plac robotii, dar ficul asta e... pur si simplu bestial.
In primul rand m-a incantat marimea capitolului. Bravo !
Imi place de Patricia. Si de Sally de asemenea (ador numele). Luther ma cam sperie :]]
Apoi m-am speriat la faza cu sacii aia. Adica alo alo ! Ce se intampla acolo ?
In concluzie imi place noul tau fic. Asa ca hai cu next-ul. Spor la scris... te puup :*

Modificat de Mady Madutza (acum 11 ani)


_______________________________________
"Things need to be done and he gets them done."

"I'm not afraid to take chances or go off on my own."
- Norman Reedus



pus acum 11 ani
   
Widow
Membru

Din: Amegakure
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 586
@Mady Madutza
Multumesc! Da, la aceasta carte mi-am propus sa am capitole destol de lungi, avand in vedere ca am o gramada de idei pe care nu stiu pe unde sa le mai bag.

Aici si noul capitol:

2. Adevaratul Feeric-Esti nebun?

  Soneria deranjanta o trezii instantaneu. Sari din pat speriata, intrebandu-se cine ar fi putut suna la usa. Lua repede halatul de pe canapea, si se apropie de vizorul usii.
Inima i-a ramas in loc. Doi roboti, identici cu cei de ieri, stateau la usa. A incremenit, iar o a doua apasare pe sonerie il trezi si pe Luther. Acesta privi la fel de ingrijorat usa, desi era aproape adormit. Se ridica, se acoperi, si invarti cheile. O mana ferma apasa clanta, si tranti usa la perete. Norocul celor doi fusese ca se indepartara la timp.
- Domnisoara Morgan, sunteti luata sub arest de catre politie.
- Stati, spuse speriat si nedumerit Luther, in timp ce Patricia ingheta la gandul celor spuse de roboti. Este o greseala, n-a facut nimic!
- Impreuna cu domnisoara Wayne Sally, a comis doua infractiuni ce au deranjat linistea publica.
- Poftim? tresari satenul speriat, privind-o pe fata.
Robotul proiecta o holograma pe perete, nevoindu-i pe cei doi sa se intoarca. In filmuletul prezentat, erau prezente Patricia si cu Sally, in timp ce fugeau de cei doi roboti. Reactia lui Luther cand privi momentul in care cei doi au ajuns in apa a fost ciudata. A putut regasi un mic zambet de fericire si mandrie pe fata lui, dar nu lasa asta sa se vada. Apoi, unul dintre ei reaminti de scara desprinsa din partea veche a orasului, si avionul distrus. Fara vreo avertizare, au scos doua catuse din haine, sub forma unor magneti. Dupa ce o imobilizara pe fata, si i le-au prins, au parasit casa fara vreo alta vorba. In urma lor se mai regasea satenul ametit si speriat, care era clar ca nu prea stia ce sa faca.
Patricia nu a scos o vorba tot drumul, nici cand a prins-o nu a zis nimic, era mult prea speriata. Niciodata nu patise asa ceva, cu atat mai putin sa ajunga prinsa de autoritati. Si la ce cazier avea acum, statul la inchisoare i se parea un lux ce nu si-l permitea. Magnetii grei ii trageau dureros mainile, iar imposibilitatea de a mai pune ceva pe ea o obliga sa indure gerul de afara. Vantul aspru ii crapa buzele, si ochii albastru-metalizat erau rosii.
Dupa o suta de metri, s-au oprit in fata unei navete. Un robot a apasat pe un buton, retragandu-si mana rapid. O usa de undeva a inceput sa scoata sunete ciudate. Brusc, aceasta sa deschis, iar unul dintre ei a impins-o inauntru. Se izbi puternic de un perete, lasand-o pentru cateva clipe inconstienta.
   Clipind des, se regasi tot in interiorul aeronavei. Observa ca inca mai era legata, asa ca se ridica cu greu in sezut, folosindu-se picioare. Refuza sa ridice capul, ii era chiar groaza sa ii priveasca in acei ochi sticlosi si reci, care sigur o priveau urat chiar acum. Insa o mormaiala slaba ce veni din stanga ei, o facu sa tresara. Ridica prudent barbia, simtind cum capul ii explodeaza. Nimeni alta decat Sally, privind-o la fel de ingrijorata.
- Patricia, unde ne duc? intreba ea, incercand sa se aproprie.
- Nu stiu, spuse roscata raspicat.
- Liniste! strigara unul dintre ei, facandu-le pe amandoua sa amuteasca.
Trecuse mai bine de cateva zeci de minute, si ei inca erau suspendati deasupra orasului. Sally ii arunca intr-una priviri nesigure si ingrijorate, dar Patricia era prea nervoasa pe ea ca sa ii mai dea atentie. Cand incepuse sa creada ca erau duse catre inchisoarea de la periferia orasului, naveta se opri brusc. Parea ca urmau sa aterizeze, sau mai concret, sa se prabuseasca.
Fetele incepura sa inebuneasca de spaima, ei cadeau de la probabil cateva mii de metri, si nimeni nu spunea nimic. Sally a inceput sa se smuceasca violent, incercand sa scape. Patricia privi ingrijorata usa navetei. Rapid, un gardian se apropie de Sally, si cu o imbrancitura, o calma instant.
- Taceti din gura! Doar aterizam, incerca acesta sa le calmeze, dar ii iesea mai prost decat blondinei.
S-au lipit amandoua de perete, pana ce au simtit impactul cu pamantul. Au inceput sa se roage in sinea lor ca au ajuns tefere, dar robotii nu dadeau semne de vreo usurare. Le-au prins pe ambele de maini, si au iesit afara din naveta.
Cand au atins iubitul lor pamant, si au indraznit sa ridice privirea, mai ca le-au cazut fetele. Blocuri inalte frumos colorate, ori din sticla albastruie-transparenta se inaltau catre cer, mai ca il strapungeau. Cerul? Da, cerul. Era acolo, albastru, intesat de nori albi. Puteau vedea mai multi roboti invartindu-se in toate directile, imbracati in toate culorile. Si stia ca sunt roboti datorita faptului ca acesasta zona era interzisa oamenilor. Altfel, nu erau cu mult diferiti de oameni. Aceasta era capitala, adevaratul Feeric.
- Cred ca o sa distrug roboti mai des, ranji Sally, privind paradisul colorat.
O imbrancitura le trezi pe amandoua, inaintand mai departe catre blocul din centrul acestui loc. Era asa de ciudat, ele erau obisnuite doar cu griul acela sters, trist si depresiv. Cu acei oameni linistiti, tematori si introvertiti. Dar aici totul era diferit in totalitate. De la blocuri, pana la mancare. 'Roboti mananca asa ceva?' privi ea un sandwich. Toata lumea zambea, se saluta, si se comporta in cel mai firesc mod posibil. Observa un grup de adolescenti langa o fantana, ce tineau in mana o chestie patratoasa, pe care tastau ca nebuni. Altii vorbeau la micile aparate, faceau poze sau parea ca citeau. 'Mobile' isi reaminti ea de una dintre descrierile batranilor. Dar chestia ce i-a atras cel mai mult atentia a fost apropierea dintre ei. Isi aratau emotiile si sentimentele in public fara vreo teama anume de ceva. Se imbratisau, vorbeau, se salutau si orice altceva ce ea nu facu toata viata. Dar, undeva in aduncul ei, toate chestile astea noi o speriau de moarte.
- Intrati! striga un robot, in timp ce o usa mare de sticla se deschise.
Intrara apoi intr-un lift cu vedere asupra orasului, care urca printr-un tub din sticla. Patricia deja simtea cum ametea, asa ca inchise ochii, incercand sa isi traga putin suflarea. Asta pe langa hiper-curiozitatea blondei, ce topaia prin lift, enervandu-i pe gardieni. Cand au vazut ca au ajuns la destinatiea, cele doua nu au mai asteptat sa fie impinse, pasind rapid afara din lift. Au calcat pe un covor verde deschis, un verde care era uimitor in ochii lor monotoni. Trecand rapid printre birouri si usi, cei patru se oprira in fata unei usi negre. Un robot ciocani incet, dar usor de auzit , pana ce cineva aproba.
Plecandu-si capul, robotul intra inauntru, iar dupa o scurta discutie, ii facu semn celuilalt sa intre in incapere. Pe un scaun mare si lat, intors cu spatele la ele, cineva parea ca vorbea la telefon. Dupa ce incheie conversatia, intreba mai mult soptind.
- Deci, voi sunteti?
Liniste, cele doua erau dea dreptul terifiate. Patricia pleca privirea, mai ingandurata ca niciodata.
- Doi roboti, un avion... v-ati distrat, nu gluma, ghici Patricia un ranjet pe fata celui de pe scaun.
- Am o singura intrebare: de ce? Ce va deranjat asa de tare incat sa va aratati toata aceasta revolta impotriva regulamentului?
- Esti nebun? Ce ar putea sa nu ne deranjeze?! izbugni Sally.
- Faceti-o sa taca!
Cu cateva clipe mai tarziu, blondina zacea electrocutata pe jos. Avea convulsii periodice, iar Patricia murea de nervi ca nu putea face nimic.
- Patricia Morgan. Stiu cine esti, ce esti, de unde esti, si nu in ultimului rand a cui esti. Sau mai bine spus, a cui ai fost?
- Nu ai dreptul sa abordezi lucrul asta! Daca vrei baga-ma in inchisoare, executa-ma, dar nu ai dreptul sa vorbesti cu mine asta, crimnalule!
Robotul rase. Apoi, se lasa liniste. Fetei ii era frica, pur si simplu simtea nevoia sa se ascunda undeva. Stia ca ii puse nervi la incercare robotului, iar acum urma sa plateasca.
- Sunt sigur ca nu vrei sa ajungi ca prietena ta.
Da, asta o facu sa reevalueze cea ce spuse.
- Stiu ca ai imunitate, si ca nu iti pot face nimic. Insa nu pot spune asta si despre prietena ta, o facu el sa o priveasca indurerata pe blonda ce sangera pe jos.
- Atunci eu ce caut aici?
Iarasi liniste. Toate momentele astea surde o faceau sa vrea sa tipe din toti rarunchii.
- Am vrut doar sa te vad. Cum mai este prin Feeric? se juca cu mintea ei, o manipula in asa fel incat sa isi cedeze imunitatea. Stia asta.
De aceea nu raspunse. Refuza, alegand sa priveasca pe geam.
- Sa inteleg ca nu prea bine. Ai terminat de curand liceul, nu? Inca doua luni, si urmeaza sa implinesti 18 ani. Frumos. In sfarsit adult.
Roscata se incrunta, robotul asta cerea sa fie strans de teava aia pe post de gat. Stranse puternic din pumni, incercand cumva sa isi mentina calmul. Nemernicul, o tortura psihic, fara mila. Dar pentru momentul acesta mama sa o antrena mult timp. Stia ca este in stare.
- Ce ai de gand? Ni te vei alatura, sau vei ramane in orasul ala de crispati?
- Sunt asa numai din vina ta!
De parca nici nu auzi, continua.
- Ai ocazia de a urma o facultate buna, avand in vedere ca esti o imuna. Plus ca si gena te ajuta. Singurul lucru in schimbul pentru a locui in paradisul acesta este sa renunti la gunoaiele ca ea, spuse acesta, adresandu-se lui Sally.
- Mai bine mor, decat sa traiesc cu oameni omorati de mine pe constinta.
- Eu nu am cum sa te oblig, dar fii sigura ca ea nu mai are mult de trait. Si poate daca iti vei schimba decizia, voi da dovada de mai multa compasiune.
- Nu! a strigat ea nervoasa, scapand din stransoarea robotilor. Se indrepta catre Sally, o ridica, si continua.
- Nu atata timp cat tu o sa fii la putere!
- Bine...insa telefonul de langa el il distrase de la conversatie. Sa fiti in cinci minute in fata cladirii! In cinci minute, idiotilor! zbiera acesta la telefon. Il lasa jos, si continua calm. De aici in colo va las pe mainile lui, arata acesta catre o pereche de ochi ce aparura magic in pragul usii.
In incapere pasi un tanar cam de varsta lor, inalt, si ciudat de perfect. 'Robot' , gandi Patricia, aproape invidioasa pe aspectul lui. Robotii detineau o multitudine de informatii, iar asta ii ajuta extrem de mult. Erau capabili sa creeze un inlocuitor de piele mult mai natural si perfect decat al oamenilor. O podoaba capilara mult mai frumoasa si usor de ingrijit. Trasaturi mult mai perfecte si gesturi, ironic pentru niste saci de suruburi, mai delicate.
Perechea de ochi albastrui se opri pe scaunul din mijlocul incaperii. Isi scoase mainile adancite in buzunare, si le aseza in forma de x. Privi plictisit asupra barbatului, pana ce acesta isi pregati doua mape albastre si groase.
- Ce trebuie sa fac? casca el.
- Nu imi vorbi mie asa! striga robotul, trezindu-l pe celalalt.
- Bine, bine, scuzati-ma domnule. Ce doriti sa fac? spuse el, abtinandu-se sa nu ridice tonul.
- Ia-le pe aceste domnisoare de aici. Pe cea roscata poti sa o eliberezi, iar celeilalte gaseste-i un loc la inchisoare.
- Ma rog, spuse el, plimbandu-si privirea sictirita.
Robotul cel matur iesi din camera grabit, refuzand sa se mai certe cu baiatul. Dupa el plecara si cei doi roboti, la ordinul tanarului. Sally aproape isi reveni, si bulversata de noul chip, se trezi aberand.
- Am ajuns in Rai? mormaii, destul de tare, privindu-l pe robot.
Patricia a ramas muta, la fel si baiatul, numai Sally se balanganea ametita prin incapere. Se apropie deloc delicat de acesta, asezandu-i mana pe umar. Insa doar pentru o fractiune de secunda, el se indeparta, lasand-o sa cunoasca podeaua.
- Macar tu mai esti aici sa ma susti! ii spuse ea podelei, dezamagita.
Brusc, cei doi s-au regasit razand pe seama fetei. Toata tensiunea din camera se risipi, lasand loc unui vag sentiment de liniste si oarecum fericire. Robotul se apropie de Sally, o ridica, si mormai un scuze vinovat, dar ea continua sa consoleze podeaua.
- Oliver Matthews, ii intinse acesta mana lui Patricia. Nepotul lu' sefu' , se simti acesta dator cu o explicatie.
- Patricia Morgan, o posibila infractoare, zambi ea, dar cu aceasi prudenta pentru roboti ii prinse mana.
- Sunt sigur ca nu are chef de cateva luni la inchisoare, asa ca hai sa va scot cat mai repede din cladire.
Uimitor. Ori un robot tocmai ii propuse ajutorul, ori era lovita in cap mai tare decat credea, ori o posibila cursa. Privi lung fata acestuia, si se gandi de mai multe ori la ultima varianta. O varianta care dupa mai multe analize, incepuse sa para cam stupida. De ce le-ar fi pacalit , daca puteau doar sa le ia pe sus si sa le arunce frumos in vreo celula? Dar tot cu atentie, ii raspunse recunoscatoare.
- Multumim, dar nu cred ca este asa de usor sa ne strecuram din cladire. Am fost fotografiate si cred ca pozele au circulat destul de repede prin oras, raspunse Patricia.
Pentru o clipa, acesta cazu pe ganduri. Iesi cateva clipe din incapere, lasandu-le pe cele doua, mai mult pe roscata, cu cateva intrebari suspendate in aer.
- Aici, arunca acesta o cutie destul de mare, plina de praf. Cred ca sunt destul de vechi, avand in vedere ca acum avem par natural si piele adevarata.
Deschizand cutia, acesta a scos doua peruci destul de reusite, si un tub umplut cu o pasta albicioasa.
- Pasta aceasta este pentru a va ascunde imperfectiunile, robotii si-ar da seama imediat ca sunteti oameni.
'Robotii', admitea atat de simplu si detasat. Chiar parea ca vroia sa le ajute, si ca nu era un 'patriot' inrait.
Patricia isi prinse parul, punandu-si apoi pe cap o peruca ce imita un par brunet-albastrui. Isi intinse pe fata si pe gat amestecul, observand cat de 'magic' era. Acesta le sugera sa imbrace haine 'normale' , care erau extrem de ciudate pentru ele. Asta a necesitat o mica plimbare pe ascuns prin cladire, pentru a gasi baia femeilor.
- Roboti au nevoie de baie? spuse cu gura tare Sally, probabil crezand ca nu a auzit-o nimeni.
Evident putin deranjat, Oliver ii raspunse pe un ton calm si totusi iritat.
- Deoarece am ajuns sa imitam atat de bine corpul uman, si nu suntem creati din fier, facand o pauza in timp ce o privi cu subinteles, ci din fibre sintetice. Astfel, avem cam aceleasi simturi, functii si componente in organism.
- Aha, aproba ea, vrajita de el. Sau poate inca ametita?
Dupa ce se deghizara, au iesit din cladire printr-o usa de la parter, mai putin circulata. Au inchis-o atent, si dupa ce au atins pamantul, sau mai bine zis cimentul de afara, Sally a inceput sa rada glorioasa.
- 1-0 pentru noi contra robotilor!
- Ihm, mormai Oliver.
- 1-0 pentru noi si Oliver, contra robotilor!
- Putin mai bine, rase acesta.
- Bine, acum ca am iesit din cladire, care este cel mai scurt drum pana acasa? intreba ingrijorata Patricia.
- Hey, ma gandeam ca poate vreti si voi sa va distrati putin. Poate sa vedeti locurile?
- Am, nu stiu ce sa zic, fratele meu probabil este extrem de ingrijorat. 'Da, cum sa nu, si isi impartaseste tristetea alaturi de tigari.'
- Hai Patricia, doar cateva ore, locul asta pare grozav! spuse blondina,care mai nou era satena.
- Nu aveti ce pierde, plus ca o sa va distrati cu gasca! rase Oliver.
- Stai, stai...gasca? Am spus ca nimeni nu trebuie sa stie ca suntem aici! spuse nervoasa roscata.
- O sa pretind ca sunteti niste verisoare de pe alt continent? Ce ziceti de Asia?
- Nu, mersi, refuza Patricia taios.
- Crede-ma, nimeni nu va banui nimic!
- Hai, decat putin, putin, o ruga Sally.
- Ah, bine, dar cand se va insera direct acasa cu noi.
- Daaa! tipa Sally tare, de aceasta data ne mai atragand priviri. Chiar parea confuza de acest lucru.
*
   Tot acest oras, era uimitor. Atat de diferit fata de tot ce stiau ele. Atat de animat si vesel, aproape un adevarat paradis. Cerul albastru se reflecta in micile fantani frumos sculptate in marmura, copacii isi chemau frunzele la vals in bataia vantului, sunetul scos de pasarile cocotate pe cele mai inalte ramure incantau intreaga populatie de roboti. Indrazneau sa doreasca sa se fii nascut aici, robot, cu toate aceste minunatii. Patricia isi lovi fruntea cu palma, nu vroia sa indrazneasca a gandi asa ceva. Ei o ucisera pe mama ei, ea vroia razbunare, nu o viata linistita. Razbunarea consta intr-un trai anevoios si plin de durere. Isi intoarse capul, cautand-o pe Sally cu privirea. Sigur nu avea sa renunte la ea pentru acest loc, la oamenii tristi de acasa, chiar nici pe Luther nu o tenta sa il lase singur. Pana la urma, cu bune si cu rele, aveau acelasi sange in vene. Plus, stia ca adevaratul motiv era mult mai complex si totusi comun in privinta a multora din putinii imuni. Teama. Ce ar fi facut ea in capitala, printre toti acesti roboti, discriminare si nu in ultimul rand singuratate. Nu putea concepe o viata unde ar fi avut tot ce vroia, mai putin caldura dintr-o familie. Se gandise la posibilitatea de a isi intemeia ea una, insa idea de a impartasi iubirea cu un robot o ingrozea teribil. Ea era un om! Robotii erau roboti! Nu se asemanau cu nimic mai mult decat fizicul. Oliver...recunostea ca era altfel, insa pana la urma, si el era unul dintre ei. Chiar daca la atingerea pielii ai fi crezut ca este un om oarecare, asta nu era un motiv indeajuns de solid ca sa il poata percepe a fii o fiinta vie.
   Ajunsesera in fata unei cladiri uriase si ciudata. Era in totalitate acoperita de sticla, lasand sa se vada totul pe dinauntru. Peste tot erau grupe de adolescenti, sau cum le zicea Oliver, 'gasti' . Intr-o engleza ciudata, pe usi era gravat in litere mari si rosi 'Feeric Capital Mall' . Mall, din cate isi aducea aminte, un fel de cladire cu multe magazine, restaurante si ceva denumit 'Cinema' .
- Ahm, Oliver, am putea vedea, nu stiu, un cinema? intreba curioasa Patricia.
- Un cine...? Aaa, un film. Ti-am zis eu ca o sa te distrezi, spuse el mandru de faptul ca o mai detasa pe fata de la probleme.
- A, da, cum zici tu, raspunse ea schitand un zambet bulversat. 'De cand la filme le spune cinema?'
In interiorul uriasei cladiri erau probabil mii de oameni, care se invarteau in toate directile sau stateau la vreun suc cu prietenii. Uni carau dupa ei zeci de pungi si cuti, care pe roscata o ameteau si mai mult. Atat de flamanzi erau? Trebuiau sa isi ia hrana cu buldozerul?
Au coborat mai multe randuri de scari, pana ce au ajuns in fata unui fel de hol cu casierii. Era cufundat totul in negru, insa cu un fel de beculete stridente pe pereti. 'Casierie' , indica unul, de un roz enervant. Acolo se duse si Oliver, iar cele doua il urmara cu fete derutate. Si mai derutate au fost cand baiatul s-a intalnit cu inca vreo trei baieti, si alte doua fete. Toti atat de perfecti. Piele alba, par drept si curat, cu nuante naturale, sau culorile curcubeului, dar si acelea aratau exact ca in natura. O fata bruneta, cu haine inchise si buze rosu-inchis il saluta calm pe Oliver. Acesta o imbratisa, intorcandu-se catre cele doua, cu mana inca in jurul brunetei.
Sally fierbea in suc propriu, iar asta ii oferi lui Patricia o mica sansa de a se razbuna.
- Se pare ca cineva este ocupat! rase aceasta.
- Stii, cred ca si obrazul tau va avea cateva momente de intimitate cu dosul palmei mele, apoi incepu sa rada galagios.
- Haha, rase enervata si totodata amuzata roscata.
Insa Oliver striga zambind, reamintindu-le fetelor ca nu erau singure.
- Hey, veniti aici sa faceti cunostinta cu gasca!
Ajunse in interiorul grupului, toti acei ochi perfecti, de la un smarald de vis, la ciocolatiu atragator le atintira pe fete. Si asa, toti incepura sa se prezinte. Cei trei tripi erau Thomas, Kevin si Adam. Pe fata satena de langa Kevin o chema Lillian. Era destul de mica de statura pentru un robot, si foarte prietenoasa dupa cate pareau.
- Sunt sigura ca ne vom intelege! ii zambi aceasta larg lui Sally, 'super, in sfarsit si-a gasit o prietena hiper-activa ca ea', gandi Patricia.
Insa ultima pe care o cunoscuse a fost Mara, bruneta ce o privea aproape dezgustata si extrem de banuitor pe Patricia. Ceva o speria la persoana ei.
- Ma bucur sa te cunosc, isi intinse roscata mana, dar aceasta nu reactiona.
- Mda, mormaii tot ea, vazand ca aceasta o evita.
- Ele cine sunt? intreba bruneta.
- A...am...Pa...Charlotte...si...Zoe. Verisoarele mele din China, zambi el.
Cat despre restul zilei, chiar au vizionat acel film, si le-a lasat complet uimite. Nu se compara cu ce documentare tampite vedeau ele la televizor. Au intrat in magazine, au stat undeva la o terasa. Si totusi parea ciudat cum Oliver era atat de bun cu ele, si cat de invidioasa si rea putea fii Mara. Era rece si calma, un adevarat robot, complet diferita fata de ceilalti care vorbeau cu ele si le abordau cat de des reuseau. Patricia simtea ca toata atentia fetei era indreptata numai asupra ei, iar asta ii starnea cateva semne de intrebare. Si o tenta de frica. Dar incerca sa se distreze pentru cele cateva ore ramase cat de bine putea. Doar deaia era aici, nu?
**
   Iarasi, ramasera doar ei trei, in fata mall-ului. Pana si Mara plecase, insa numai dupa ce ii puse vreo doua sute de intrebari lui Oliver unde si ce va face. Acesta o calma si ii spuse ca le v-a conduce pe verisoarele lui acasa, semn ca nu trebuia sa isi faca griji.
- Bine, este deja ora sase jumatate. Cum ajungem acasa, intreba plictisita Patricia, scuturandu-si putin peruca aia deranjata.
- Puneti aia pe cap, esti nebuna? se alarma baiatul, devanind chiar comic.
- Ok, ok, stai calm, nu ma vede nimeni. Spune, e vreun avion sau tunel? Ceva? continua ea, observand ca acesta ii evita privirea.
- Pai, sti, nu prea stiu.
Ce?
- Ce? replica ea nervoasa, ridicandu-se la randul sau si Sally.
- Am cam mintit in legatura cu transportul si parasirea orasului...
- Nu, nu, nu, nu, deci esti nebun sau ceva? Cum adica ai mintit? exploda Sally.
- Uite, stati in seara aceasta aici, si maine gasesc eu o modalitate sa va trimit acasa.
- Stai, stai. Ne-ai mintit acum si vrei ca noi sa asteptam cuminti si pentru a doua tura? Oricum, nici nu avem unde sa stam, toate podurile sunt ocupate de vagabonzi ruginiti! continua blondina.
- Promit ca rezolv asta, dati-mi o zi. Cat despre unde sa stati, nu este o problema. Sun la vreun hotel si s-a rezolvat. Bine?
- Imposibil, suntem blocate in capitala iar tu incerci sa ne gasesti un hotel cu room service bun. Glumesti? reactiona si Patricia.
- Haide, nu-i mare scofala! rase ca idiotul Oliver.
In cele din urma, Patricia accepta, plus ca trebuia sa aibe accesul la vreun telefon ca sa il sune pe Luther. Totusi inca o inspaimanta idea de a pune geana pe geana linistita in orasul asta.


Modificat de Widow (acum 11 ani)


_______________________________________

Konan ,Pluto , Tayuya and Sakon ARE MINE!

Jared Leto , Amy LeeAdam Gontier , Billie Joe Armstrong , Laur(Guess Who) , Evan Lester and Sharon den Adel ARE MINE!

● I hate life and life hates me !
● A faithful friend is hard to find;remember man and keep in mind...
● I want to be nobody.
● One day, I shall rule the world ! Until then, I’m going to bed.

●╔═╦═╦═╦╦╗Put this on your profile
  ║═╣║║╔╣═╣if you are one of the
  ║║║║║╚╣║║11% that still
  ╚╩╩═╩═╩╩╝loves ROCK music
╔═╦══╦═╗ Put this on your site
║╩╣║║║║║ if you are
╚═╩╩╩╩═╝ Emo or support Emo.
►εmσ doesn't mean you cut.
►εmσ doesn't mean your gay.
►εmσ doesn't mean your suicidal.
►εmσ is fashion.
►εmσ is music.
►εmσ is people.
►εmσ is being ƒR££


pus acum 11 ani
   
Whisky.
Greieraş

Din: Mystic Falls
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 214
Vai da' cat de misto e ! Imi place mult !!!
Nu mi-a venit sa cred cand au venit robotii aia si au arestat-o pe Patricia. Iar Sally... imi place mult de ea. E draguta si amuzanta.
Dar tot nu inteleg cum pot trai fetele astea. Adica daca eu nu as avea televizor color si telefon cred ca as innebuni...
Asa... ma bucur ca printre robotii aia enervanti mai exista si unul super hot ! Oliver mi se pare OK dar nu stiu de ce le-a mintit :-?
Sper sa treaca cu bine peste nebunia asta si sa nu fie prinse, iar Sally sa nu fie inchisa.
Sa aduci next-ul repede bine ? Poate si la celelalte ficuri. Spor la scris ! Te pup :*

Modificat de Mady Madutza (acum 11 ani)


_______________________________________
"Things need to be done and he gets them done."

"I'm not afraid to take chances or go off on my own."
- Norman Reedus



pus acum 11 ani
   
Widow
Membru

Din: Amegakure
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 586
Capitolul III- Un prim pas

  Nu se plangea ca era blocata aici, printre toate ciudateniile astea si robotii fiorosi - si totusi destul de aratosi - ... Se plezni peste obraz, reluandu-si adevarataele probleme la analiza. Nci faptul ca statea intr-un pat, probabil la vreo cateva sute de metri deasupra solului. Cel putin, asa putea aproxima, avand in vedere ca era pe la atajul 40-41. Defapt, chiar nu o deranja ca a parasit acea parte a Feericului. Ajunse sa simta mai multe chestii pentru acest oras, decat a simtit ea toata copilaria pentru inchisoarea aia cenusie. Inca o palma... Cum putea gandi asa? Inca putin, si s-ar fi vazut in fata robotului ala prost, renuntand la tot ce tinea: casa, familie, viata. De ce nu ar fi transformata si pe ea intr-o mica sluga, intr-una care abea se mai taraste, de frica robotilor. Ca mama ei. De ce sa riste ea atat, cand putea trai in continuare in liniste, fara prea multe griji si probleme acasa. Putea sa se angajeze la vreo fabrica, ceva, si ar fi trait o viata normala. Alta palma... Incepuse sa se creada chiar proasta. Dar, impactul fu mult mai slab. Si totusi, avea de castigat. Daca reusea sa se infiltreze printre ei, sa le castige increderea, ar fii putut sa le descoasa planurile si sa ii invinga chiar din interior. Nu a fost o simpla intamplare ca a ajuns aici, ca la cunoscut pe Oliver, asta era sansa ei sa isi razbune intreaga rasa.
Inghiti in sec, si cobora jos din patul plutitor. Probabil durerile de cap se datorau mai mult lui, decat problemelor adevarate. Pasii prin camera mare, cu pereti sticlosi, rosii si negrii, pana gasi cu privirea o perdea. O apuca incet, si lasa loc razelor calde ale soarelui sa intre la randul in incapere. De ce lor le erau permise toate astea? Cu ce gresise rasa umana pentru a primi o asemenea pedeapsa? Cine i-a creat? Poate daca ar fii ramas aici, toate aceste intrebari si-ar fi gasit raspunsul.
Dar, stia ca nu numai asta o oprea sa li se alature. Ii era teama. Teama ca se va pierde printre ei, se va schimba, nu va mai fi ea, va fi un robot rece si sadic. Si chiar daca in interiorul ei va bate mereu o inima, nu va fi de ajuns sa o scoata din aceasta transa.
  Un geamat o facu automat sa se rasuceasca pe calcaie, cautand de unde a venit. S-a calmat cand a vazut-o pe blondina cu mana la ochi, strambandu-se. Inca teapana, Patricia nu a fost in stare sa se apere de o perna ce o izbii fara mila de geama.
- Au! scapa ea incet.
- Asta pentru ca m-ai trezit din somnul de frumusete! Trage si tu perdelele alea! Ma topesc!
Patricia nu a mai zis nimic, dar nici sa ii faca poftele blondinei n-a vrut. S-a asezat pe pat, cu o privire ce o facu pe Sally sa isi ridice cateva banuieli.
- S-a intamplat ceva?
- Sally...uite, tie cum ti se pare aici?
- Am, bine. Nu m-ar deranja sa mai hoinaresc pe aici, zambii ea larg.
- Dar acasa, acasa cum te simti?
- Unde vrei sa ajungi? Ce s-a mai intamplat?
- Doar raspunde-mi.
- Nu este locul meu favorit, nici nu am pe cineva care sa ma sprijine, dar imi este bine si asa.
Ce prostie. Dar, nici ea nu stia unde vroia sa ajunga cu intrebarile. Si totusi ceva o oprea sa-i spuna fetei dilema sa. Clipi lent, sperand ca asa sa mai traga de timp. Dar Sally o brusca usor, reamintindu-i ca aveau o discutie.
- Patricia?
- Eu raman in Feeric, tresari ea brusc.
Ah, liniste. Se putea citi pe fata blondinei ca vestea o luase prin surprindere. Iar pe Patricia o ingrozea faptul ca a putut spune asa ceva. Dar aceasta decizie nu o implica numai pe ea, mai erau mii, milioana, probabil miliarde de oameni care zaceau in chinurile lor, a robotilor. Si desi nu ii stia pe toti, o durea de fiecare data cand ii vedea loviti, agresati, jigniti, dominati si drogati.
- Uite, tu poti sa pleci, sa ramai, faci ce vrei. Dar eu trebuie sa raman, s-a facut un sacrificiu pentru mine cu un scop, nu pot lasa un om care sa luptat pentru mine nerasplatit. Dar, daca mergi acasa, spune-i lui Luther...
- Patricia, cum am mai spus, nu am pe nimeni acasa. Decat pe tine si Luther. Si crede-ma, tu ai mai mare nevoie de ajutor aici decat el acolo. Nu plec nicaieri, doar eu sunt cea care te-a adus aici, rasarii un zambet pe chipul ei.
*
  S-au speriat teribil cand peretele a inceput sa sune. Bine, stiu ca suna ciudat, dar din perete chiar a inceput sa se auda un fel de melodie. Patricia sa apropiat, iar Sally a inceput sa arunce cu perne. Noroc ca roscata a ajuns la timp, pentru a apara butonul instalat in perete de atacul terorist al prietenei sale.
- Sally, fa putina liniste! striga ea, apasand.
- Buna-ziua, se auzi o voce feminina. Aveti un oaspete, il putem trimite la dumneavoastra in apartament?
- Am, a, sigur, murmura Patricia.
Un ciocanit slab in usa indica ca acesta ajunse mai repede decat au crezut ele. Speriate, si-au pus perucile, s-au machiat cum au putut ele de bine, in limita a trei minute in care au fost terorizate de bataile sacaitoare in usa.
- Acum! striga Sally.
De dupa usa aparu Oliver, cu mana la gura, abtinandu-se sa nu se tavaleasca pe jos de ras. Cele doua aratau mai rau decat doi clovni pensionati.
- Ce e? intreba revoltata blondina.
Patricia se regasii intr-o oglinda de langa usa, si isi arunca enervata peruca. Se arunca intr-un colt, si ofta zgomotos.
- Sc-scuze. Nu credeam ca te va afecta asa de tare, spuse incet Oliver.
Ea intoarse capul, si probabil considerand ca i-a dus indeajuns in eroare, a decis sa le spuna adevaratul motiv.
- Sally, noi trebuie sa convietuim printre ei de acum in colo, iar tie iti arde de ras?
Cei doi sigur nu au prevazut mica criza a roscatei, avand in vedere ca au ramas cu gura cascata la ea. Mai ales Oliver, care chiar nu stia la ce se refera. S-a dat doi pasi mai in spate, lasand-o sa se ridice.
- Oliver, iti multumesc ca ne-ai ajutat sa scapam, dar as vrea sa ma duci in fata unchiului tau.
- Tu chiar vrei asta? intreba el, mirat. Ieri aveai o cu totul alta idee.
Avea dreptate. Poate nu se gandise indeajuns la lucrul asta, dar, de mult, cineva i-a spus ca lucrurile cele mai inteligente se fac spontan. Daca ar fi stat mai mult sa analizeze si sa gandeasca asupra acestui lucru, ar fi bulversat-o si mai mult. Iar ei, nu erau in aceeasi masura s-o inteleaga. Da, Sally isi pierdu-se parintii, si totusi fusese adoptata. Poate ca nu ii iubea foarte mult, dar avea pe cine sa se bazeze. La fel si Oliver, el doar era nepotul conducatorului.
Iar ea, ea era aproape singura. Cu un frate drogat nu prea aveai ce vorbii, si nu obtineai cele mai potrivite sfaturi, daca mai era in stare sa ti le spuna.
- Da.
- Nu am cum sa te opresc, dar te avertizez ca vor incerca sa distruga intreaga umanitate de care mai esti disponibila. Am cunoscut si eu unul ca tine, care s-a lasat fermecat de tot ce ii propunea si oferea Feeric. Indus in eroare, s-a aliat cu noi, si la fel de repede si-a gasit si sfarsitul.
- Sfarsitul? inghiti in sec Patricia.
- Nu se stie cum si unde a disparut, dar nimeni nu l-a mai vazut. Am inteles ca l-a suparat cu ceva pe un robot, iar dupa cum stii si tu, toate drepturile si regulile sunt in favoarea robotiilor. Oameni nu au voie sa se revolte, lupte, razbune sau sa comenteze. Ei au rolul unor mici slugi, care sa le faca toate treburile robotiilor.
- Bine.
- Bine?
- Eu voi fii mult mai atenta si discreta decat amicul tau. Nu este nevoie sa iti faci griji. Am trait inca alti 17 ani condusa de ei, nu imi va fi greu sa ma acomodez.

  Din moment ce decizia era luata, greu o mai convingeai pe Patricia sa renunte. Si parea ca Oliver deja se prinsese de asta, deoarece dupa ce cele doua s-au mascat la loc, au parasit hotelul si s-au indreptat direct catre cladirea unde statea conducatorul. Deja isi inchipuia cum urma ea sa isi petreaca urmatorii patru ani, la vreo facultate de pe aici. Apoi ei ii vor gasi vreo slujba, iar abia atunci va putea sa isi inceapa adevaratul plan planul. Pana atunci, nu avea pe nimeni de partea ei care sa o ajute. Nu stia mai pe nimeni de pe aici, avand in vedere ca in locul asta gigantic erau cateva milioane de roboti, dintre care doar vreo 0,5 la suta erau oameni, poate chiar mai putin.
Si totusi ii placea. Recunostea in sinea ei ca, daca ar fi fost robot, probabil nici nu ar fi observat problemele din exterior, avand in vedere in ce Paradis traiesc.
Cum oare era sa ai parte de drepturi, lumina, libertate? Probail locuitorii de aici nici nu si-au pus vreodata intrebarile acestea, erau probabil obisnuiti cu toate acestea. Defapt, multi i se pareau chiar plictisiti. Iar un lucru ce a ingrozit-o a fost ca undeva, prin camera de hotel, a gasit o carte. Fara altceva mai bune de facut, a inceput sa citeasca prologul. Ce oare putea sa gaseasca? Era vorba de un tip, nu cu mult mai mare decat ea, care era asa de plictisit de viata cotidiana in acesta paradis, incat isi doarea foarte mult sa vada cum este sa fii om. Si, si mai ingrozitor a fost cand autorul prezenta viata rasei umane ca fiind exact ca a lor, lipsite de griji si probleme. Pe spatele cartii erau scrise mai multe comentarii, a presupus ea, care reflectau numai pareri bune despre carte.
Era clar ca nu toti robotii stiu adevarul despre Feericul celelalt. Ei si-l imaginau ca fiind o lume normala, unde oamenii nu sunt abuzati si torturati, fie fizic sau psihic. Unde au parte de aceleasi lucruri ca si ei.
  Cand ridica privirea din paman, se afla in fata aceluiasi birou de ieri dimineata. La usa se aflau doi roboti bodyguarzi, ai naibii de fiorosi si gigantici. Nici nu se comparau cu trupurile fragile ale adolescentiilor cu care facuse ea cunostinta.
- Buna-ziua, domnule Matthews, il salutara cei doi la unison pe saten.
Baiatul incuvinta din cap, iar usile se deschisera larg in fata lor, permitandu-le sa intre in incapere. Pe acelasi scaun, intors cu spatele la ei, batranul conducator radea in barbie.
- Cu ce ocazie ma onorezi cu o vizita?
Patricia murea de nervi, isi calca pe orgoliu aliandu-se cu ei, dar stia ca era in stare sa fie decenta. Asa ca, continua.
- Vreu sa ma alatur voua.
- Foarte buna decizie. Maine vei fii inclusa intr-o facultate aleasa de tine, iar luni vei putea incepe cursurile.
- Cu o conditie.
Barbatului ii pierii zambetul de pe fata, dar Patricia nu se lasa impresionata de asta. Defapt, chiar se simtea mai in stare de asta. A pasit cativa pasi, pana a ajuns atat de aproape de conducator, reusind sa ii sopteasca ce vroia in schimb.
Acesta zambii usurat, dand din cap.
- Atunci, din acest moment esti un adevarat membru al Feericului. Simtete libera sa faci ce vrei.
Prima faza a planului: incheiata. Acum era infiltrata printre ei, urmeaza a doua etapa: aliatii.
*
  Aceasta este, cel putin pentru o lunga perioada, casa ei. Cu blocuri inalte, magazine si un cer albastru. Si totusi, stand si gandind mai profund, nu avea nici un sens. Acum pe cine mai avea? Da, da, Luther era un drogat, dar un drogat care isi apara sora. Nu ca ea era mai prejos, dar pur si simplu lucrul 'in echipa' o incuraja mai mult. Iar Sally, tinea mult prea mult la ea ca sa o expuna tuturor riscurilor din Feericul acesta. Nu cunostea pe nimeni altcineva de incredere aici, iar totul era nou si foarte ciudat pentru ea. Adica, tocmai descoperise ca in perete se afla un telefon. Cine stie, poate in curand gasea in mancare vreo antena care sa prinda vreo retea cu gustul respectiv. Si era total bulversata in legatura cu acea moarte sinistra de care aflase dimineata. Cu ce ii deranjase acea persoana pe roboti, incat sa fie ucis fara mila. Daca va ajunge si ea in situatia asta? Ce va face, la cine va apela? La nimeni, nu avea la cine.
Dar, nu mai putea da inapoi. Decizia era luata, precum si viitorul aranjat. Acum mai erau ea, ei si acest plan care ii ridica mai multe intrebari decat ar fii crezut vreodata. Nu avea de gand sa il faca prea curand cunoscut, nici lui Sally. Era prea periculos ca sa o bage si pe ea in asta. Dar unde va gasi ea aliati? Ce robot prost ar renunta ce ii ofera statul, numai pentru a salva niste amarati de omuleti? Da, la partea asta se pare ca nu meditase indeajuns de mult.
- Patricia? o trezii Sally din visare.
- Hm?
- Ar trebui sa mananci ceva, arata ea catre portia de cartofi prajiti de pe masa.
Roscata lua unul, tinandu-l de un varf intre degetul aratator si cel mare. Il privi ciudat, iar apoi il azvarlii in gura. Isi uni sprancenele, si scoase limba, scotand un 'Blach' .
- Ce e? intreba Oliver.
- E oribil. Mai bine ma intorc la mazarea mea congelata.
- O sa te obisnuiesti cu timpul, spuse acesta, muscand dintr-un hamburger cu pui.
Alte ore trecusera, iar cerul isi incepe jocul de culori, de la albastru turcoaz pana la un oranj rozaliu. Acest lucru o facu pe Sally sa caste gura la propriu, iar pe Patricia sa o agite si mai mult. Se parea ca schimbarile bruste nu ii fac bine deloc. Cand dadu 'ochii cu de usa' apartamentului dat de catre conducator, intepenii, insa la fel de repede pasi innauntru. In consecinta, descoperi o casa primitoare si foarte frumos organizata. Nici tehnologia nu lipsea, dimpotriva, era peste tot. De la acelasi prototip de pat plutitor, pana la geamuri ce se deschid singure la orele alese de proprietar.
Intrand si vazand mai mult din apartament, au regasit multe lucruri a caror existenta nici nu o cunosteau. Ca o ciudata, Sally se holba catre o cutie din metal. Apasa pe un buton, iar un 'Beep' scurt o facu sa sara in sus.
- Cred ca este un cuptor, presupuse Patricia, inchizand usita ce se deschise la declansarea sunetului.
- Uitati aici manualul si ghidul orasului, spuse Oliver.
- Exista asa ceva? intreba blondina.
- Pentru oameni da. Totul difera extrem de mult cu ce ati vazut voi pana acum.
- Nu ma lua pe sus! se stramba Sally din nas.
- Bine, bine, nu-i nevoie sa devii irascibila.
- Nu sunt irascibila, esti tu doar prea inganfat! il ataca ea cu privirea si un deget intins.
Acesta nu spuse nimic, doar zambii, si relua conversatia cu Patricia.
- Aveti si numarul meu scris pe prima pagina.
Roscata multumi, iar nu cu mult mai tarziu, satenul a parasit incaperea. Era aproape ora unsprezece, iar cele doua se simteaua ca doua papusi dezasamblate. S-au tolanit in paturile ciudate, iar blondinei nu i-au trebuit nici zece minute, ca a adormit instant.
- Iarasi liniste...sopti Patricia pentru ea.
Se ridica obosita, si cauta prin camera ceva. Incepu sa pipaie peretii. Brusc, atinse ceva rece si patrat cu mana. Panoul asa denumit telefon aici. Gasii tastele pentru a forma numarul, si apela rapid.
- Alo...se auzi un raspuns, inclus intr-un lung oftat.
- Luther?
-Patricia? Tu esti? Esti bine? Unde, unde est...
- Sunt bine, eu a...
Restul conversatiei s-a pierdut in galagia melodioasa a orasului Feeric. O utopie, un Rai pe pamant, un paradis al robotiilor.





Modificat de Widow (acum 11 ani)


_______________________________________

Konan ,Pluto , Tayuya and Sakon ARE MINE!

Jared Leto , Amy LeeAdam Gontier , Billie Joe Armstrong , Laur(Guess Who) , Evan Lester and Sharon den Adel ARE MINE!

● I hate life and life hates me !
● A faithful friend is hard to find;remember man and keep in mind...
● I want to be nobody.
● One day, I shall rule the world ! Until then, I’m going to bed.

●╔═╦═╦═╦╦╗Put this on your profile
  ║═╣║║╔╣═╣if you are one of the
  ║║║║║╚╣║║11% that still
  ╚╩╩═╩═╩╩╝loves ROCK music
╔═╦══╦═╗ Put this on your site
║╩╣║║║║║ if you are
╚═╩╩╩╩═╝ Emo or support Emo.
►εmσ doesn't mean you cut.
►εmσ doesn't mean your gay.
►εmσ doesn't mean your suicidal.
►εmσ is fashion.
►εmσ is music.
►εmσ is people.
►εmσ is being ƒR££


pus acum 11 ani
   
Whisky.
Greieraş

Din: Mystic Falls
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 214
Heey ! Am citit next-ul siii e supeer ! Ce intorsatura de situatie...
Vreau si eu un pat plutitoor ! Cine imi ia !?
Apropo... imi place apartamentul lor. Lasand patul, misto ideea cu gemurile care se deschid singure la orele alese de proprietar.
Imi plac mult pozele o.o Sunt fffff dragute !!!
Astept capitolul urmator. Te pup :*


_______________________________________
"Things need to be done and he gets them done."

"I'm not afraid to take chances or go off on my own."
- Norman Reedus



pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la