Lumea noastră Anime
Păşeşte în lumea noastră Anime!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Lumea noastră Anime | Reguli | Inregistrare | Login

POZE LUMEA NOASTRă ANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kalifa pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
Lumea noastră Anime / Ficuri Originale / Daydreaming Moderat de Adele, Enderlicht, Monet, Rares
Autor
Mesaj Pagini: 1
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Aloha tuturor!
Stiu ca nu prea m-ati mai vazut prin preajma, insa mi-am facut curaj sa incep si eu a scrie un fic.

Precizez ca poate nu veti intelege prea multe din acest prim capitol, deoarece rolul sau este mai mult de a va introduce in lumea Dariei, a personajului nostru principal.
Sper sa ii dati si ficului meu o sansa, si poate chiar o sa va placa ~


Capitolul I

“Va rugam completati fisa de mai jos pentru a aplica la scoala cu program special pentru studentii straini in Japonia:
Nume: Lăzeanu
Prenume: Daria-Stefania
Data nasterii: 3.11.1995
Locul nasterii: Bucuresti
Localitatea de domiciliu: Bucuresti

-Cum a inceput pasiunea dumneavostra pentru tara Nipona si de ce doriti sa intrati in programul nostru de 1 an de studiu al limbii si culturii Japoneze pentru tinerii straini? :
Tin minte si acum ziua din clasa a III-a cand am avut o lectie deschisa la scoala, cu tema “Lumea prin alti ochi”. Tin minte ca eram cu totii asezati intr-un cerc, ascultand cuminti la cele ce ni le spunea doamna invatatoare. La un moment dat,aceasta ne-a intrebat atat pe mine, cat si pe colegii mei in parte, in ce tara am vrea sa calatorim. Eu eram singura care se panicase. Nu stiam ce sa zic. Ii auzeam pe toti spunand lucruri ca ‘Olanda’, ‘Franta’, ‘Suedia’, si inca o multime de alte locuri despre care eu nici nu auzisem pana atunci. Cu totii isi spuneau preferintele fara ezitare, iar randul meu se apropia rapid. Am fost mereu un copil orgolios, deci m-as fi urat toata viata daca sirul se intrerupea tocmai la mine. Tot din acelasi motiv doream si sa spun ceva diferit, unic si original fata de tot ce spusesera colegii mei pana atunci. Inima imi batea din ce in ce mai tare la gandul ca aveam sa o dau in bara. Cand doamna invatatoare a intrebat “Daria, tu?”, eu am tipat, presata de emotii, cu ochii strans inchisi, “Japonia!”, dupa care, neindraznind sa deschid ochii, incepusem sa ma gandesc daca Japonia era, macar, o tara. Cand in sfarsit mi-am facut curaj, timp care mie mi se paruse o eternitate, invatatoare si toti ceilalti colegi se uitau uimiti la mine. “Ooo, frumos, bravo!”, Spune invatatoarea, dupa care trece mai departe. Privirile colegilor au incetat sa ma atinteasca, dupa care eu am rasuflat usurata. Eram mandra de mine. N-o dadusem in bara.
In timpul copilariei, orice experienta ti se pare coplesitoare si importanta. De aceea, chiar si cand am ajuns acasa, tot la intamplarea cu Japonia ma gandeam. Eu le-am povestit si alor mei, cu sufletul la gura, si cu siguranta ca si lor li se va parea ceva la fel de important si fascinant precum mi se parea mie. Reactia lor a fost una de uimire, deoarece nu stiau de unde auzisem eu de Japonia, insa nu a fost precum ma asteptasem eu, fapt ce mi se implementase in cap drept fiind o dezamagire. Acestia au inceput sa-mi spuna, la cererea mea, cate ceva despre aceasta tara de care nici eu nu stiam de unde aflasem. Eu eram uimita de lucrurile pe care mi le ziceau ai mei, Japonia incepuse sa imi para de atunci un paradis.
Incepand cu acea zi, ii obligam, practic, pe ai mei, sa-mi mai spuna cate ceva despre Japonia in fiecare zi, pana au ajuns sa-mi repete acelasi lucru in fiecare seara, din cauza faptului ca acelea erau singurele informatii pe care le stiau. Dar mie tot mi se parea uimitor… De fiecare data.
Ca urmare a acelei zile, am inceput sa studiez limba Japoneza inca de acum doi ani. Imi doresc extrem de mult sa intru in contact cu lumea nipona, motiv pentru care am apelat la dumneavoastra si la cursurile acestei scoli.
Sansa de a veni in Tokyo, pentru a studia la aceasta scoala, reprezinta totul pentru mine inca de acum patru ani, de cand am aflat de acest program intrigant.
Va multumesc pentru timpul acordat si sper ca imi veti lua in considerare cererea. “


~Dupa cum am zis, poate nu ati inteles mare lucru, dar va mai rog o data sa ii dati o sansa, si veti vedea ca actiunea, intriga si suspansul nu vor intarzia sa apara.
Aveti grija de voi! ~

Modificat de Denii (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Din câte am înţeles eu din acest prim capitol foarte interesant şi bine ilustrat de tine, Daria, eroina ficului pleaca in Japonia...! Oare nu mă ia şi pe mine, că de mult vreau şi eu să ajung pe acolo? Şi eu ca şi ea de altfel sunt îndrăgostită de Japonia, din toate punctele de vedere si din aceasta cauză, abia aştept next-ul, deoarce prin el mă văd pe mine la o vârstă mai mică! Aveam aceleşi aspiraţii ca şi Daria ceea ce mă face să mă întreb dacă nu cumva avem vreo legătură...glumesc!
Anyway...îmi eşti datoare cu un next, deci nu mă dezamăgi...!
See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Haha!
Buna! 
Nici nu stii cat de mult ma bucura comentariu tau. 
Ahh, si te inteleg perfect, si eu, ca si tine, ca si Daria, imi doresc nespus de mult sa merg acolo. Defapt, ideea acestui fic mi-a venit cand imi imaginam cum ar fi daca as putea aplica si eu la un astfel de program care, apropo, chiar exista
Pai, mi-a fost de ajuns sa vad ca macar o persoana a ales sa-i dea o sansa ficului meu, asa ca nextul va fi pus in urmatoarele 10 minute maxim ;D
 


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
II.

  “Ah, cat de mult imi doresc asta… Sa primesc sansa de a merge in Tokyo…” Ma gandesc eu, trantindu-ma in pat. Adevarul e ca iubeam tara asta si, cu toate ca nici limba sau obiceiurile lor nu le stiam la perfectie, ma simteam foarte atrasa de Japonia. “Poate am fost una de-a lor intr-o viata anterioara”, spun eu cu voce tare schitand un zambet in coltul stang al gurii.
  Si totusi… Chiar daca e vorba doar de un an, mi-ar fi atat de dor de ai mei… Si stiu ca si lor de mine. Insa ei sunt dispusi sa faca orice numai pentru fericirea mea. Ii iubesc atat de mult, si cu toate ca ne mai certam uneori, nu puteam cere niste parinti mai buni. In plus, certurile in familie fac parte din categoria ‘lucruri normale’ in viata oricui, iar cine indrazneste sa afirme ca nu e asa, e un mincinos. Fie asta, fie are o viata monotona. In fond, impacarea e mereu cea mai dulce, nu? Adica, ce sens are fericirea daca nu cunosti tristetea?
  “Oh…” suspin eu ducandu-ma spre fereastra. “Cerul e senin in seara asta” spun eu, mai mult ca pentru mine. Imi placea sa privesc stelele. Ma relaxa. Puteam sta si ore intregi sub cerul instelat de vara, daca nu trebuia sa ma ingrijorez ca intra tantari in camera. Si totusi, am facut o exceptie in seara asta. Am stins toate posibilele lumini din camera, am deschis geamul larg, am tras draperiile in spatele meu, astfel incat sa ma acopere, si m-am facut nevazuta, ca si cand mi-as fi pus mantia de invizibilitate a lui Harry Potter.
  Intreaga viata mi se derula in fata ochilor: Primele pasiuni, primele impresii asupra vietii, asa cum era ea, vazuta prin ochii unui copil, prima zi de scoala, primele prietenii, cu toate ca nu aveam foarte multi prieteni. Defapt, nu prea aveam deloc. Nu imi puteam explica de ce… Imi placea sa afisez omenirii o imagine de ‘nu imi pasa’, insa adevarul era ca sufeream, sufeream foarte mult. Aveam, practic, un singur prieten, si acela era Matei, colegul meu de banca inca din clasa intai, de cand doamna invatatoare ne asezase impreuna. Era un baiat rusinos si sfios pe atunci. Si acum e, insa doar eu stiu asta, pentru ca il cunosc. Pentru ceilalti, el reprezinta genul de tip ‘cool’. Era, intr-adevar, popular, si asta pe merit. Parul sau era saten inchis, iar ochii erau de un caprui deschis. Cu toate ca nu avea cine stie ce trasaturi iesite din comun, era frumusel, si, in plus, ‘in pas cu moda’. Avea, asadar, multi prieteni. Si totusi, inca mai statea cu mine. Ma intrebam deseori ‘De ce?’, cu toate ca stiam raspunsul. Ma placea. Ma placea inca din prima zi din clasa intai. Ma placea atat de tare incat, atunci cand a venit vremea sa optam pentru clasa de liceu la care urma sa ne ducem, el a ales, in ciuda insistentelor mele, sa vina cu mine, la Uman, lasandu-si pasiunea pentru matematica si fizica in urma. Cu toate astea, eu nu simteam nimic pentru el, si imi parea rau intr-un fel. Era un baiat deosebit, si speram ca isi va gasi o fata pe masura lui. Speram, insa, ca aceasta sa mai intarzie o vreme. Imi era teama ca daca Matei isi gasea o prietena, eu aveam sa raman singura. Singura, singurica…
  Poate si asta era un motiv pentru care imi doream sa plec intr-o lume noua, undeva unde sa nu ma cunoasca nimeni, undeva unde sa imi pot cladi o personalitate noua, undeva unde sa imi pot permite sa am mai mult respect de sine… Undeva unde sa fiu iubita si dorita…
  Cu toate ca eram constienta de afectiunea lui Matei fata de mine, nu ma puteam opri din a ma considera cea mai nedorita fata din clasa. Adica, stiam ca nu sunt urata, si asta nu pentru ca mi-o spuneau mama, tata, sau rudele, ci pentru ca o vedeam eu. Imi placea ceea ce vedeam cand ma uitam in oglinda, si anume: O fata inaltuta, supla, cu forme nu foarte exagerate, cu un par ciocolatiu, pana in apropiere de solduri, si cu doi ochi verzi, care deveneau albastri atunci cand aceasta plangea. Lucrul acesta, insa, nu il stia nimeni. Si asta pentru ca nimeni nu o vazuse plangand. Vreodata.
  “Hm…” zic eu incet, pufnind intr-o tentativa de ras. “Si nici n-o sa ma vada cineva vreodata plangand!”, Imi promit eu uitandu-ma la steaua care, mi se parea mie, stralucea mai puternic decat toate in acea noapte. Poate ca unora, daca ar fi auzit despre aceasta mica 'problema' a mea, li s-ar fi parut ceva copilaresc. Insa eu consideram plansul ca fiind momentul meu de slabiciune, si nu suportam pe nimeni sa ma vada in acea stare. De putinele dati cand mi s-a intamplat sa imi vina sa izbucnesc in plans in fata cuiva, imi muscam buzele si imi opream lacrimile din a mi se rostogoli pe obraji…
  Ah, mi-as fi dorit sa pot sta asa o viata intreaga, insa pleoapele mi se ingreuneaza rapid, asa ca ma indrept spre patul meu comfortabil si il las pe Mos Ene sa-mi viziteze genele…


Multumesc inca o data pentru atentie si aveti grija de voi! 


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Îmi place mult...sincer, este în mare, o mică perspectivă din care privesc şi eu unele lucruri! De exemplu, plânsul: nici pe mine nu m-a văzut nimeni plângând şi nici nu o să mă vadă! De ce? Aceaşi concepţie o am şi eu ca şi Daria!
Um, ce ar mai fi de zis?
Un mare felicitări pentru acest capitol foarte reuşit! Şti să îţi exprimi sentimentele fără să devi plicitisitoare, ceea ce mă bucură nespus! Nu sunt eu criticul lui peste, dar ca cititor, mi se pare perfect! Greşeli de tastare sau ortografie nu am văzut şi nici nu cred că există!
Good job!
Abia aştept next-ul!
Aaa...şi încă o chestie, adu-l cât se poate de repede!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Nici nu iti inchipui cat de tare ma umflu in pene cand citesc commenturile tale!
Ma bucur enorm ca iti place, si sper sa nu te dezamagesc nici pe tine, si nici pe vreun alt cititor   
Nextul il am pregatit, in mare parte, pentru maine, dar daca mai capat inca alte cateva feedbackuri pozitive, il voi posta in seara asta


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Ok, deci am venit si cu continuarea.
Spor la citit!~


  In cele doua saptamani ce au urmat dupa depunerea cererii am stat cu sufletul la gura. Verificam casuta postala in fiecare zi, cu speranta ca voi gasi un plic pe care sa scrie “Domnisoarei Lăzeanu Daria-Elena”, insa nimic. Nici un raspuns. Nici macar un plic in posta. Asta pana cand, intr-o zi, gasesc un numar relativ neobisnuit de plicuri in casuta postala. Apuc cate pot, si incep sa le studiez pe fiecare in parte: Factura, Curent, factura la telefon, pliante... „Alarma falsa, deci” spun eu in timp ce ma intorc sa incui casuta postala. Observ, insa, spre stupoarea mea, inca un plic pe care il ratasem. Il iau, emotionata, in mana, insa nu indraznesc sa ma uit. Inspir adanc, dupa care intorc plicul cu fata, pe care scria exact ceea ce imi doream sa vad. In secunda imediat urmatoare rup plicul, fara sa-mi pese de bucatelele de hartie pe care le facusem pe jos. In plic gasesc o foaie pe care scria :
  „ Stimata domnisoara Lăzeanu Daria-Elena,
Va anuntam ca cererea dumneavoastra a fost confirmata de catre echipa mijlocitoare a Scolii cu program special pentru tinerii straini, Japonia.
Cererea dumneavoastra a fost considerata binevenita si satisfacatoare. Prin urmare, la inceputul lunii August, veti pleca spre Tokyo, intr-un  avion rezervat strict pentru elevii acceptati in cadrul S.P.S.T.S.J. .
Va rugam sa confirmati luarea la cunostinta a acestei instiintari printr-un telefon la numarul aflat in josul paginii. Tot atunci veti afla si toate detaliile de care aveti nevoie.
O zi buna!
                                                       Cu stima,
                                              Echipa S.P.S.T.S.J. ”

  Nu imi venea sa cred ceea ce tocmai citisem. Adica, stiu ca ma asteptasem la asta timp de doua saptamani, ba nu, timp de patru ani, de cand mi-am dorit prima oara sa iau parte la acest program, insa inca nu imi venea a crede.
  Motivul pentru care a trebuit sa astept atat au fost, defapt, parintii mei. Adica nu ei, ci influenta pe care au avut-o cand am luat decizia. Ei ziceau ca ar fi mai bine sa mai cresc putin, sa fiu sigura ca ma pot descurca pe cont propiu intr-o tara straina. Aveau dreptate, chiar daca eu nu gandeam asa la vremea aia. Eram orbita doar de dorinta de a profita de o sansa uimitoare ca asta. Nu voiam sa o las sa imi scape, cu toate ca stiam ca ai mei aveau o urma de speranta ca aveam sa imi schimb decizia in decursul acestor ani. Stiam ca isi doreau ceea ce imi doream si eu, insa, in acelasi timp, nu isi doreau ca eu sa plec. Si ii intelegeam. Si mie avea sa imi fie greu fara ei.  Le-am promis, insa, dupa ce le-am dat, exaltata, vestea, ca aveam sa vorbim pe internet in fiecare zi. Le dadusem cuvantul meu, ceea ce i-a facut sa ma creada, pentru ca nu faceam asta prea des.
  Trecusera, deja, cateva ore de cand primisem scrisoarea, si mie inca nu imi venea a crede. Tata imi promisese ca avea sa sune pentru detalii si confirmare dupa cina, pe care o luam mereu in familie.
  Atmosfera din timpul cinei era destul de incordata. Se vedea o urma de tristete pe chipurile alor mei. De asemenea, parca mancau mai incet decat de obicei, cu scopul de a intarzia momentul in care tata avea sa confirme plecarea mea. Imi parea rau pentru ei…
Eram unicul lor copil, si nu erau pregatiti sa ma lase sa zbor din cuib. Ma bucuram, insa, ca existau lucruri ca internetul si telefonia. Chiar daca nu se compara, puteam, macar, tine legatura.
  Intr-un sfarsit, am terminat cu totii de mancat, si urma ‘apelul’. Dupa ce i-am tastat tatei numarul, am putut auzi, printre bataile inimii mele, sunetul scos de telefonul care suna.
  “Buna seara. Cu ce va pot ajuta?” Se aude vocea unei doamne la capatul celalat al firului.
“Buna ziua!”, Spune tata derutat, fara sa tina cont ca era, defapt, seara.
  Dupa partea asta a conversatiei, nu am mai retinut nimic. Eram prea emotionata ca sa mai aud ceva in afara de stomacul meu care se strangea din ce in ce mai tare.
  Ma plimbam prin camera mai ceva ca un proaspat tatic pe holurile maternitatii.
  Mintea mea devenise o gaura neagra. Orice alt gand ce nu avea legatura cu Japonia sau cu plecarea mea era absorbit si aruncat undeva in alta dimensiune. Ma uitam pe tavan, in podea, pe pereti, la tata, la tavan iarasi, la mama, iar la tata, si repetam procedura, pana cand, intr-un sfarsit, l-am auzit pe tata zicand “Bine, am inteles. Va multumesc, la revedere!”
-CE A ZIS??? Tip eu fara sa-mi dau seama.
-Scoala propriu-zisa va incepe la sfarsitul lunii August si se va incheia la sfarsitul lunii Iunie-anul viitor. Tu vei pleca de aici la inceputul lunii August, pentru a te acomoda in Japonia si pentru a lua parte la niste cursuri introductive, care o sa te ajute sa intelegi mentalitatea oamenilor de pe acolo, imi spune tata pe un ton serios.
-La inceputul lunii August? Adica peste aproape o luna? Intreb eu mirata dupa ce fac un calcul scurt.
-Da… aproape o luna, spune tata pe un ton putin dezamagit.
-Si ce a mai zis? Intreb eu, sarind in sus de bucurie, fara sa imi dau seama ca atmosfera din jurul meu era total contrara starii mele de spirit.
-Vei sta la caminul amenajat special pentru studentii straini, ca tine, insa ai posibilitatea sa te muti in alta parte, daca asta iti doresti. Ai putea, de exemplu, sa iti gasesti o colega de camera, si sa va cautati un apartament pe care sa il inchiriati, daca nu va convine atmosfera de acolo.
-Hmm, suna interesant, dar nu cred ca o sa fie cazul, zic eu convinsa.
  Dupa ce mai dezbatem putin informatiile pe care le aflasem de la tata, le spun alor mei ca sunt obosita si, dupa urarile de rigoare, ma duc in camera mea, unde ma trantesc in pat si adorm instantaneu. 


~Stiu ca nu ati avut parte de prea multa actiune, insa partea interesanta o sa inceapa abia de acum.
Va rog sa lasati si cate un comentariu, mi-as dori mult sa stiu parerile voastre 
Aveti grija de voi! ~


pus acum 11 ani
   
ღ♥ღ ♪ SaYuMi ♪ღ♥ღ
Membru

Din: Tokyo :D
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 505
Hmmm interesant. Un fic foarte bine descris. Multa descriere a sentimentelor si toate cele. Frumos. Inradevar din primul capitol nu am inteles nimic dar pe parcurs mi-am dat seama ca acest fic va fi unul foarte interesant
Sunt curioasa cum va fi in Japonia. Abia astept sa vad ce planuri ai pe viitor deci succes la scris


_______________________________________
如果你想要去的...
停下来,思考了片刻
                   也许你想要的方式去......不会找到我

    ஐღ♥•º°”˜¨ ☆  ஐღ♥•º°”˜¨ ☆   ஐღ♥•º°”˜¨ ☆   ஐღ♥•º°”˜¨ ☆    ஐღ♥•º°”˜¨ ☆   ஐღ♥•º°”˜¨ ☆
     
     ☆ ¨˜”°º•♥ღஐ   ☆ ¨˜”°º•♥ღஐ   ☆ ¨˜”°º•♥ღஐ  ☆ ¨˜”°º•♥ღஐ  ☆ ¨˜”°º•♥ღஐ  ☆ ¨˜”°º•♥ღஐ

      If you want to go ...
stop, think for a moment
            Maybe the way you want to go ...... will not find me

pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
I love it!!
In acest momnet esti ficul meu preferat!
Plecăm în Japonia! Abia aştept să văd ce se întâmplă în continuare!
Mi-a plăcut acest capitol, cum descri sentimentele Dariei în aşteptarea plicului cu marea veste, apoi terminarea apelului, te pricepi! Oricum, eu una abia aştept să treacă luna şi să văd ce se întâmplă în continuare!
Deci, o mulţime de pupici şi îmbrăţişări...
See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Swings~
Bufniță Flămândă

Din: Summer's darling
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 300
Ficul tau este interesant.Este o poveste de viata. As vrea sa stiu daca Daria isi va gasi dragostea in Japonia.Poate un baiat japonez cine stie? Imi place descrierea, foarte impresionant. E evident ca ti-ai ales cuvintele cu grija. Cat despre greseli de ortografie, nu am prea vazut, poate nu eram eu atenta, eram prea prinsa in poveste.Iti multumesc inca o data ca mi-ai vizitat ficul.Si  sa-ti spun ceva.....si eu seaman cu Daria:
1.nu-mi place sa fiu vazuta plangand, si da cred ca e o slabicune.
2.iubesc Japonia din toate punctele de vedere.
Cand am scris primul fic pe acest site, cineva mi-a spus ca atunci ca dupa virgula se lasa spatiu. Ai grija cu semnele de punctuatie. Si eu incerc sa ma inbunatatesc la capitolul asta. Poate tu ai sa reusesti inaintea mea.

ficul tau este poveste viata. vrea stiu daca daria isi gasi dragostea baiat japonez cine stie? imi

13.5KB


_______________________________________
Shusei, Hotsuma, Akira, Shirogane, Kyotaka, Aoyagi Ritsuka&Soubi (Loveless). Asriel and Ayu (Takatsuma)Yohio, Китай (KIT-I) are mine. Also Art, Lexx, Anda, Alice si D.j (David) ,Sebastiano Serafini, Ggio Vega din Bleach, Byakuya , Ichigo,  Ishida Uryu, Charles Grey (Kuroshitsuji), Undertaker and Grell,  Katekyo Hitman Reborn. Bôa, ARE MINE!!
Also FOREVER YOUNG, AIKO-CHAN, MADY MADUTZA, SAYA, Pochi~ and YOYO are MINE, so get your hands off.


Stalk me, bite me and kill me with your love...

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Va multumesc tuturor atat  pentru cuvintele de lauda, cat si pentru sfaturi.
Nextul il voi posta cel tarziu maine.
See you! 


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Ok, deci eu abia acuma am descoperit imensa greseala pe care am facut-o, si vreau sa o explic.
Deci eu, initial, ii pusesem numele 'Daria-Elena' personajului principal, si scrisesem deja astea 3 parti pe care le-am postat si mai sus folosind numele deja mentionat.
M-am hotarat, insa, in ultima instanta, sa ii schimb numele in 'Daria-Stefania', si am facut-o. Insa nu mi-am dat seama ca in ultimele 2 parti de mai sus ramasese 'Daria-Elena'.
Intr-un final, vreau sa zic ca numele personajului este, asadar, 'Daria-Stefania', si nu 'Elena'.   
Imi cer scuze pentru greseala, mi-as fi dorit ca asta, cu toate ca este primul meu fic, sa iasa perfect, insa se pare ca se mai intampla ...    

Nextul il voi posta cel mai probabil, pe seara.
Pana atunci, tinem legatura!  ~


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Ok, deci m-am hotarat sa postez acum ceea ce veti citi in continuare, iar daca voi mai capata cateva comentarii, voi posta nextul diseara.
Va las acum in compania creeatiei mele pe care sper sa n-o considerati plictisitoare


Timpul luase, parca, alte forme. Aveam senzatia ca isi bate joc de mine. Ziua plecarii abia se apropia. Pe tot parcursul celor trei saptamani care au trecut mai greu decat o batranica pe trecerea de pietoni, am incercat sa-mi ocup timpul cu fel si fel de activitati. Vizite pe la rude si cunostinte, in general. Dorisem sa le dau vestea plecarii personal. Voiam sa le vad reactia, pentru ca nu multi imi cunosteau pasiunea pentru Japonia, si asta deoarece o pastrasem cu Sfintenie secreta toti acesti ani. Singurii care stiau, defapt, erau parintii mei si Matei. Lui nu-i dadusem inca vestea. Parca ceva ma tinea din a-i zice. ‘Stii ca trebuie sa-i spui, nu ?’ Imi amintea mama cu fiecare ocazie pe care o prindea, si de fiecare data parca mi se strangea stomacul si preferam sa schimb subiectul. Nu stiam cum avea sa reactioneze. Asadar, am amanat momentul cat de mult am putut.
  Era miercuri, iar eu aveam sa plec vineri. Imi faceam bagajul pentru a 4-a oara. Asta pentru ca imi doream ca totul sa fie perfect. Imi impachetasem, pe langa hainele care imi placeau si de care nu ma puteam desparti, si cateva amintiri, care constau in poze, sau obiecte semnificative pentru mine. Nu aveam, insa, nici o poza cu Matei, si imi parea rau. Dupa un moment de gandire, m-am hotarat ca trebuie sa-i dau vestea. Nu mai puteam amana.
  Dupa ce am terminat cu bagajele, am luat telefonul si am apasat butonul verde dupa ce am ajuns in dreptul numelui sau. Nu puteam, insa sa o fac. Nici nu apucase sa sune, ca am si inchis. Simteam cum imi tremura mana. Chiar nu puteam. Dar trebuia. Asa ca mi-am facut curaj si am mai apasat o data, l-am pus pe speaker si l-am lasat pe masa, de data asta, ca sa nu mai fiu tentata sa inchid. Parca nu mai avusem emotii asa mari niciodata. Auzeam telefonul cum bipaie de pe masa. Nu dupa foarte mult timp il aud si pe Matei:
  “Hei, Dariuta, ce mai faci? Te bucuri de vacanta? Stii, chiar voiam sa te intreb daca nu vrei sa mai iesim”, imi spune el, fara sa ma lase sa mai zic vreun cuvant. Adevarul era ca in momentul in care am auzit ‘Dariuta’, mi-a venit sa plang. Asa imi spunea de cand ma stiam. O singura data mi-a zis ‘Daria’, si anume cand luase 4 intr-un test la matematica in clasa a VII-a. Fusese vina mea, cu toate ca el nu voia sa recunoasca. Testul era pe numere diferite, iar eu il rugasem sa ma ajute sa rezolv problema mea de la punctul III, pentru ca el statea degeaba. Nu isi rezolvase testul, insa asa facea la fiecare test de matematica sau de fizica. Isi petrecea primele trei sferturi din timp cascand sau intinzandu-se, ca in restul timpului sa rezolve ceea ce pentru el era floare la ureche. Atunci a fost prima oara cand i-am cerut ajutorul, si am facut-o pentru ca daca luam macar un 9 in testul acela, imi puteam mari media la matematica. Pentru el a contat atat de mult, incat si-a petrecut restul timpului ajutandu-ma pe mine. Ramasesera 3 minute din ora dupa ce mi-a terminat de rezolvat tot testul, cu toate ca eu il rugam intr-una sa isi rezolve exercitiile lui. S-a apucat, intr-un final, sa le faca, si inca mai avea de scris cand a venit profesorul si i-a luat foaia din fata. Stia ca nu a rezolvat mai nimic, insa afisa un zambet de ‘nu-i nimic’ in fata mea. Nici nu pot exprima, insa, dezamagirea ce i se citea pe chip la auzirea rezultatelor ‘Daria-Ciudat de bine. 10!’; ‘Matei- Slab, slab de tot. Nu ma asteptam la asta din partea ta. 4!’ Acel ‘4!’ a fost mai usturator decat un bici pe spate. Si de parca asta nu era de ajuns, mai erau si privirile nemiloase ale colegilor care il credeau, in acel moment, un prost, cand ei nici nu stiau motivul pentru care se intamplase asa. Ma simteam vinovata. Sentimentul asta nu ma apasase niciodata mai tare de atat. Mi-as fi dorit sa se fi intamplat invers. As fi preferat sa fi luat eu 4. Asa ar fi fost normal. Asa ca, fara sa stau pe ganduri, m-am ridicat in picioare, cat inca era domnul profesor in clasa, si am zis ‘Ascultati!’, dupa care toata lumea m-a sagetat cu privirea. ‘Ce vrei sa faci? Termina!’ Il auzeam pe Matei spunand, in timp ce ma tragea de mana sa ma asez din nou pe scaun. ‘Matei nu e prost, cum spuneti voi toti!’, am mai zis eu, smulgandu-mi mana din a lui Matei, astfel incat sa ma lase sa continui. ‘A luat nota pe care a luat-o din cauza mea. Eu l-am rugat sa ma ajute, si si-a neglijat propria lucrare.’ La auzul acestora, gurile tuturor au ramas larg cascate. ‘Domnule profesor,’ am continuat eu, stiind ca nu trecuse inca notele in catalog, ‘Daca ati putea, v-as ruga sa ne inversati notele. Asa se cuvine. Asa e corect.’
‘Matei, e adevarat?’, il intreaba profesorul, insa eu i-am luat-o inainte, fara sa-l las sa spuna ceea ce voia, si anume ‘Nu, nu este asa!’. ‘Da, e adevarat!’, am zis eu convinsa si ferma. ‘Bine, asa sa fie!’, spune profesorul fara sa mai ceara prea multe explicatii, dupa care, tinand pixul in mana, a insemnat un ‘4’ in dreptul rubricii mele, si un 10 in dreptul numelui ‘Mircăţ’, adica in dreptul lui Matei.
‘De ce ai facut asta??’ M-a intrebat Matei, dupa ce m-am asezat, intr-un sfarsit, inapoi in banca.
‘Pentru ca nu meritai asta. Pentru ca a fost vina mea.’, i-am raspuns eu.
‘Daria, tu… tu nu intelegi…’, mi-a spus el, uitandu-se in jos. Il priveam nedumerita, pentru ca avea dreptate. Nu intelegeam, intr-adevar. Nu ii intelegeam intentiile. Nu intelegeam ca lui ii pasa de mine mai mult decat i-ar fi pasat de el insusi…

  ‘Alo? Mai esti?’ Ma trezeste vocea lui din visare.
‘Hei…’, ii spun eu cu o voce stinsa.
‘Ce s-a intamplat? Esti bine?’ Ma intreaba el, alarmat.
‘Da, da, sunt bine. Hei, vrei sa iesim putin?’
‘Eu? Cu tine? Eww. Niciodata sa nu te mai gandesti la asta!’ Imi spune el, ironic.
‘Haha. Bine, atunci se pare ca am sa-l intreb pe Dorel.’ Dorel era cel mai desconsiderat tip din clasa. Era ‘fraierul’, ‘pampalaul’, si ‘bufonul’ clasei. Toata lumea se lua de el. Nu prea intelegeam de ce. Era, defapt, un tip destul de OK, insa daca as fi spus asta in fata cuiva, probabil ca m-ar fi bagat intr-o oala alaturi de cativa morcovi si o rosie, si m-ar fi servit ca felul intai, asa ca nu imi asumam riscul.
‘Ah, nu te pot lasa sa faci asta. Te-as avea pe constiinta tot restul vietii mele. Bine, fie, am sa ma sacrific si am sa ies eu cu tine. Dar doar de data asta!’, spune Matei, continuand gluma.
‘Eroul meu! Bine atunci, ne vedem intr-o ora in parc, OK ?’
‘S-a facut!’, spune Matei, dupa care inchide.
  Eu cobor jos sa mananc ceva, dupa care ma imbrac lejer si ma indrept spre parc, unde ma asez pe o banca si imi formulez ideile.
-Cum de ai ajuns tu inaintea mea? Se aude vocea lui Matei. O recunosteam de la o posta. Avea ceva aparte. Parca avea mereu un sambure de sarcasm in ea.
-Sa aud! De ce m-ai lasat sa astept atata? Ii zic eu, facand pe suparata.
-Vezi tu, incepusem sa ma gandesc daca se merita sa mai vin, spune el cu aceeasi urma de sarcasm in voce.
Eu il imping putin in semn de ‘Las’ ca vezi tu’, dupa care ne punem in miscare.
  Mergeam amandoi privind in jos. Cu toate ca il aveam in fata mea, parca nu ii puteam spune.
-Stii…, Incep eu sa-i zic.
-Ce e? Ma intreaba el, intrigat.
-Pai… Stii, am gasit intr-o zi pe internet programul asta scolar, cu ajutorul caruia as putea pleca sa studiez in Japonia.
-Sa pleci? Pentru cat timp?  Ma intreaba el, putin confuz.
-Pai… un an… Ii zic eu, cu privirea in pamant.
-UN AN ?! Tipa el, uimit.
-Da… Zic eu, neindraznind sa-mi ridic privirea.
-Vrei sa ma parasesti pentru atat de mult timp? Ei, dar nu-mi fac griji. Stii ca n-o sa te las sa pleci, zice el, considerand ca ceea ce ii spusesem eu era o gluma. Ma deranja ca nu ma lua in serios, insa il intelegeam.
-Matei! Ii zic eu, dupa ce ma opresc din mers. Imi ridic privirea si o indrept spre baiatul care ma privea nedumerit. ‘Poimaine plec!’ Ii zic eu, dandu-mi seama ca nu mai e de gluma.
Matei ramasese impietrit. Nu mai stia ce sa zica. Se vedea ca e ravasit. ‘As fi putut, totusi, fi mai blanda’, ma gandesc eu, insa acum nu mai era cale de intoarcere.
-Poimaine, zici, hm? Spune Matei, indreptandu-si privirea spre cer si ducandu-si ambele maini la ceafa.
-Poimaine, ii raspund eu, lipsita de vlaga. Il priveam, si stiam ca incerca sa isi ascunda adevaratele sentimente. Stiam ca ii venea sa urle, sa tipe, insa cand era langa mine, stia cel mai bine cum sa-si ascunda emotiile. O facuse timp de 10 ani.
-Bine atunci. Imi spuse el, indreptandu-si privirea spre mine, dupa un moment de gandire.
Ma uitam nedumerita la el, insa nu ma lasase sa zic nimic.
-Promite-mi, insa, ca maine, la 11, vei fi aici, il aud spunand.
-Promit, spun eu, fara sa stau prea mult pe ganduri. Ii eram datoare cu macar atat, chiar daca nu aveam nici o idee despre ce avea de gand.
  In urmatoarele minute ne-am luat la revedere si ne-am indreptat fiecare spre casele noastre. Priveam, din cand in cand in urma, si-l vedeam mergand abatut, cu privirea in jos, fara sa fie atent la nimic in jurul sau. Doar mergea intrand, din cand in cand, fara sa isi dea seama si fara sa ii pese, in cate un trecator.
‘Ce-am facut?’, Ma intreb eu, si simt cum ochii mi se umezesc…


pus acum 11 ani
   
Swings~
Bufniță Flămândă

Din: Summer's darling
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 300
dragutz asadar este o poveste de dragoste. De obicei nu prea citesc ficuri de genul, cred ca ficul tau este primul fic de genul pe care il citesc. Eu sunt fana yaoi, probabil ti-ai dat seama dupa ficurile mele.
Bun...revenind la ficul tau, imi place imaginatia ta, cati ani totusi?
Ai o imaginatie destul de bogata, din puncul de vedere al unei fete care implineste 15 ani luna viitoare (punctul meu de vedere) :P. Poate iti voi citi si celelate ficuri, cine stie
Spor la scris si multa inspiratie :X:X::*:*:*: Pup dulce

A da, incearca sa nu mai faci dublu post.Ai jos un buton pe care scrie ,,Modifica''.Foloseste-l!

dragutz asadar este poveste dragoste. obicei prea citesc ficuri genul, cred ficul tau este primul

13.5KB

Modificat de Daya-chan (acum 11 ani)


_______________________________________
Shusei, Hotsuma, Akira, Shirogane, Kyotaka, Aoyagi Ritsuka&Soubi (Loveless). Asriel and Ayu (Takatsuma)Yohio, Китай (KIT-I) are mine. Also Art, Lexx, Anda, Alice si D.j (David) ,Sebastiano Serafini, Ggio Vega din Bleach, Byakuya , Ichigo,  Ishida Uryu, Charles Grey (Kuroshitsuji), Undertaker and Grell,  Katekyo Hitman Reborn. Bôa, ARE MINE!!
Also FOREVER YOUNG, AIKO-CHAN, MADY MADUTZA, SAYA, Pochi~ and YOYO are MINE, so get your hands off.


Stalk me, bite me and kill me with your love...

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Pai, este o poveste de dragoste, dar nu a inceput inca, daca ma intelegi. In orice caz, o sa vezi in continuare!
Asa, am 15 ani jumate ;D.
Si multumesc mult!

A, si o sa incerc. Nu sunt obisnuita cu postarile pe aici, asa ca o sa imi ia ceva timp! =D


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Superb...!
Genial!
Felul cum foloseşti dialogul, descrierea! Wow!
Mi-a plăcut foarte mult capitolul acesta! Foarte convigător! Matei este foarte drăguţ , părerea mea. Oricum, sigur o să plece după ea...nu o să o lase să plece singură, aşa...în felul asta. Sau poate că da?
Abia aştept next-ul!
See ya.


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Multumesc mult pentru sustinere!
Stiu ca a durat cam mult, insa am fost cam ocupata zilele astea, asa ca acum am venit cu nextul.
Asadar, spor la citit! ~



V
  Ziua imediat urmatoare ma trezesc cu gandul la ceea ce ii promisesem lui Matei, si anume ca aveam sa il intalnesc in parc la ora unsprezece. Cand m-am uitat la ceas era deja 9:34, asa ca imi fortez corpul sa se ridice din pat si il indrum spre bucatarie, care era goala, semn ca ai mei plecasera deja la munca. 
Imi pun sa mananc, insa gandurile imi erau in alta parte. Ma tot intrebam cum avea sa fie urmatorul an atat pentru mine, pentru ai mei… cat si pentru Matei.
  Imediat ce termin de mancat ma indrept spre camera mea ca sa ma schimb, cu toate ca nu stiam cu ce sa ma imbrac. Nici macar nu aveam habar de ce aveam sa facem, deci trebuia sa imi gasesc o tinuta potrivita pentru orice situatie, din moment ce nu puteam sti ce ii trecea prin minte lui Matei.
  Adevarul este ca mereu mi-a placut sa fiu la curent cu ultimele tendinte in materie de moda, insa ma documentam numai in secret. In public, le spuneam oamenilor ca moda e ceva superficial, si dadeam vina pe ea pentru faptul ca hainele oamenilor de pe strada erau, parca, trase la indigo. Insa, in dulapul meu, stateau ascunse o multime de haine superbe ce abia asteptau sa fie asortate intr-o tinuta ‘chic’. Le pitisem, pe nedrept, cat mai in spate, astfel incat mama sa nu ma intrebe de fiecare data ‘De ce nu porti rochita aia? Uite ce frumoasa e. Nu te-am vazut niciodata sa o porti.’ Nu le purtam deoarece cumparasem acele haine pentru ‘Ziua in care aveam sa fac o schimbare majora in viata mea.’ In acea zi, aveam sa le arat tuturor cine sunt eu, defapt. Aveam sa imbrac toate acele haine care nu meritau tinute in intuneric. Aveam sa devin placuta si cunoscuta…    Nu prea stiu de ce imi doream asta. Sperasem, insa, la acea zi inca de cand eram mica. Si totusi, ziua aceea nu mai venea. Teama mea prosteasca ii intarzia sosirea... Teama ca nu avea sa iasa precum imi imaginam eu… Teama de a o da in bara… Teama de esec.
  Acum stiam, insa, ca acea zi nu avea sa mai intarzie. Era chiar pe drum, si se apropia rapid. ‘Marea zi a schimbarii’ avea sa inceapa chiar in momentul in care eu aveam sa pasesc pe pamant Japonez. Aveam de gand sa incep o viata cu totul si cu totul noua, astfel incat, la intoarcerea mea acasa, cu totii sa ramana ‘stupefiati’; In sensul bun, desigur.
  Asadar, trebuia sa continui sa pastrez aparentele si azi, in ciuda faptului ca aveam in minte o tinuta bestiala.
  Ma imbrac, deci, cu niste blugi stramti si un tricou, iar in picioare imi iau niste tenisi… Nimic special.
  Era 10:40 cand am iesit din casa. De obicei imi lua cam jumatate de ora sa ajung in parc, insa aveam sa grabesc putin pasul de data asta.
  Ajung mai mult alergand la ultima trecere de pietoni pe care trebuia sa o traversez pana la intrarea in parc. De partea cealalta il vad pe Matei, care, cand nu se uita la ceasul de pe mana stanga, se uita inspre capatul strazii, de unde veneam eu de majoritatea datilor. O luasem pe scurtatura de data asta, asa ca nu ma vazuse venind. Inainte sa traversez, am profitat pentru o secunda de neatentia sa, ca sa il privesc mai bine. Ma intrebam la ce ora a diminetii se trezise, pentru ca se vedea ca pusese ceva efort in incercarea de a se ‘eleganti’. Bine, defapt, singurele diferente fata de zilele obisnuite erau ca purta o camasa, ceea ce nu face niciodata, si avea parul facut tepi. Mie, personal, imi cam dispacea frizura lui. Defapt, niciodata nu m-am dat in vant dupa tipii de genul asta. In mod normal, i-as fi spus-o si lui, doar pentru binele sau, insa toate celelalte fete, cele care aveau sa ramana prin preajma lui, erau topite cand isi aranja parul asa. In concluzie, poate era mai bine ca eu sa tac de data asta. In fond, cum as fi putut sa-i zic cand el o facuse special pentru mine?
  Nu am timp sa il examinez mai amanuntit pentru ca ma observa. Daca n-as sti, as spune ca ma poate si mirosi, intr-atat de abil e cand vine vorba de mine.
  -A, ai venit! Imi spune el putin uimit in timp ce traversez strada.
-Doar ti-am promis, nu ? Deci, unde mergem ? Intreb eu, curioasa.
-Doar urmeaza-ma, imi spune el si ma apuca de mana, tarandu-ma prin tot parcul, pana ce ajungem in partea cealalta, la iesire. De acolo, o luam pe drumul ce duce spre… Ce? Parcul de distractii ?
  Dupa inca cinci minute de mers, timp in care nici unul din noi nu a scos nici un cuvant, ajungem in fata unei porti mari. De partea cealalta, pe langa caruselele obisnuite, masinile de facut popcorn sau vata de zahar, se intampla ceva cam neobisnuit.
-E carnaval! Imi spune Matei, foarte entuziasmat.
Eu nu prea stiam ce sa spun. Nu stiam nici de carnaval, si nici de partea asta a lui Matei. Nu apuc sa-mi dau seama ce se intampla cu mine, ca ma si trezesc inconjurata de o multime de femei si barbati mascati. Unii se dadeau drept nobili, conti si contese; altii erau un fel de soldati medievali in armuri argintii, iar altii au mers pe varianta cea mai simpla… bufoni imperiali.
  Eram putin speriata la inceput, vazand toata lumea ce se agita in jurul nostru. Adevarul e ca nu mai fusesem niciodata la un astfel de eveniment.
-Carnavalul a inceput acum 2 zile. Asta e ultima zi; spune Matei, punandu-se in miscare.
-Nu stiam! Ii spun eu, in lipsa de alte replici.
  Ne-am petrecut urmatoarele ore dandu-ne in tot felul de carusele. Ne amuzam, radeam, apoi tipam, ca sa ne putem amuza iar pe urma acestui fapt.
  Cand nu mancam vata de zahar sau mere caramelizate pe bat, Matei se ducea la ‘soldatii’ pe care ii vedea, si le spunea, pe un ton din care se citea disperarea si groaza, ca ‘Printesa e in pericol’, si arata cu degetul spre turnul improvizat de organizatorii spectacolelor. Era uimitor cat de multi cadeau, defapt, in capcana. Nu prea intelegeam de ce. Poate devenisera atat de obsedati de slujba asta, incat ajunsesera sa creada ca totul e real. Si nu i-as invinovati pentru asta. Aflaseram de la un bufon ca unii faceau treaba asta de ani de zile, chiar de la varste fragede. Umblau din oras in oras, ba chiar din tara in tara, pretinzand ca sunt Marchizi si printese.
  Una peste alta, era chiar amuzant. Cel putin, pana cand, stand pe o banca, Matei a devenit serios. Statea cu coatele pe genunchii putin departati. Si-a cuprins ambele maini impreuna, ca mai apoi sa-si sprijine capul de ele. Privea in jos, fara sa scoata nici un sunet.
-Esti bine? Il intreb eu, punandu-i mana pe spatele indoit.
-Eu sunt bine… Imi spune Matei, stand in aceeasi pozitie. ‘Tu vei fi?’ Continua el, si isi ridica subit privirea spre mine.
-Ce vrei sa spui? Sigur ca voi fi bine, nu e nevoie sa-ti faci astfel de griji.
-Nu… nu asta vreau sa spun… Adica, esti constienta ca e ceva cu totul diferit, nu?
-Desigur, de aia imi si place, spun eu, surazand, intr-o incercare esuata de a mai destinde putin atmosfera.
-Nu crezi ca… Adica, stii tu… Se balbaia Matei, pana cand, intr-un final, a reusit sa spuna : ‘Nu te vei simti ca un tringhi intr-o lume de patrate?’
  Nu reusisem sa-i raspund la intrebare. Adevarul e ca nu ma prea gandisem la asta. Tot ce stiam eu era ca aia este lumea mea, si nu pusesem niciodata asta la indoiala. Cuvintele lui ma facusera sa cad pe ganduri.
  -E doar un an, pana la urma; Spun eu, in incercarea zadarnica de a ma linisti pe mine insami.
  Se facuse deja seara, asa ca i-am spus lui Matei ca trebuie sa merg acasa, si apoi am plecat impreuna de acolo.
-Stai, zice Matei prinzandu-ma de mana cand ajungem in locul unde ne intalnisem la ora 11.
In secunda urmatoare, scoate din geanta barbateasca pe care o purta mereu, un fel de cadou. La prima vedere, parea ca e o carte impachetata.
-Poftim, spune el, intinzdandu-mi pachetul.
-Pentru mine? Zic eu putin nedumerita.
-Da, pentru tine… spune el, stand cu mana intinsa, pana ce eu indraznesc sa il iau.
-Sa-l deschizi cand ajungi acasa. M-am gandit ca e ceva ce iti lipseste din bagaj.
‘Ceva ce imi lipseste?’ Ma gandeam eu, uitandu-ma la cadoul impachetat in hartie rosie.
-Multumesc, ii spun eu facand, fara sa-mi dau seama, o mica plecaciune, asemanatoare celor pe care o fac Japonezii in semn de multumire.
-Stai, stai, nu incepe deja, spune Matei pe un ton putin rautacios, vrand sa rada de mine.
  M-am uitat la el si am ras… Am ras amandoi. Dar era deja tarziu, iar eu chiar trebuia sa ma indrept spre casa.
-Multumesc… pentru tot, ii spun eu, si, ridicandu-ma pe varfuri, ii dau in ‘pupic’ pe obrazul stang. Nu pentru ca as fi inceput sa simt ceva fata de el, caci nu era asa, ci pentru ca imi fusese mereu alaturi. Era un prieten adevarat.
A ramas putin socat de gestul pe care tocmai il facusem. Nu se intampla foarte des ca eu sa fac asta. Defapt, ne pupam asa, pe obraz, doar cand erau zilele noastre de nastere si trebuia sa impartim bomboane tuturor celor din clasa. Fusese, asadar, ceva inedit.
  M-am mai uitat o data la el, si el la mine. Ne-am zambit, si a luat-o fiecare pe drumul lui. Nu apucasem sa fac prea multi pasi ca aud:
-Hei, Lăzeanu, sa-mi aduci ceva frumos din Japonia; Imi spunea asa doar cand voia sa ma tachineze. De obicei ma suparam, insa de data asta nu aveam cum sa ma supar. Si nici de ce. Ma intorc si-l vad cu mana stanga sus, „fluturand-o” cat putea el de tare, ca sa-mi atraga atentia.
-Daca esti cuminte! Strig eu, dupa care vad ca zambim amandoi.
  M-am intors, si mi-am continuat drumul. Era dureros, intr-adevar, dar oricum urma sa tinem legatura. Plus ca „E vorba doar de un an”. Imi tot spuneam asta de fiecare data, insa spusele lui Matei imi veneau acum in minte: „Nu te vei simti ca un triunghi intr-o lume de patrate?”
  Cuvintele astea ma urmareau, parca, peste tot pe unde mergeam, intrand chiar si cu mine in casa care era asa cum o lasasem de dimineata. Adica goala. Ai mei nu venisera inca de la munca. Poate ca mi-ar fi placut sa ma comport ca in filmele acelea dramatice si sa spun ca nu sunt alaturi de mine nici macar in ultima zi petrecuta aici, insa ar fi fost minciuni. Stiam ca le-ar fi placut sa fi stat cu mine acasa toata ziua; ba chiar toata saptamana dar ar fi putut. Insa stiam si ca aveau foarte mult de munca, asa ca nu puteam da vina pe ei pentru absolut nimic. In fond, ei se duc la munca doar pentru mine, asa ca, cum as fi putut sa le reprosez ca nu fac destul cand ei faceau, chiar, prea multe ?
  Gandeam toate astea in timp ce stateam, inca, cu spatele lipit de usa de la intrare. Realizez, dupa ceva timp, ca aveam in mana cadoul de la Matei. Ma descalt, imi las cheile pe masa, si ma holbez pentru cateva secunde la pachetul rosu din mana mea. Incep sa rup ambalajul, si il dau la o parte. Ceea ce am descoperit sub hartia rosie nu era o carte, ci o poza, o poza inramata cu mine si cu Matei, de la festivitatea de incheiere a clasei a VIII-a. Poza fusese facuta de mama, si, initial, trebuia sa fiu doar eu in ea. Matei, insa, cand a vazut ca fac poza, s-a grabit sa-mi sara in spate, speriindu-ma putin, fapt datorita caruia am iesit cu o expresie faciala putin nedumerita. Chiar uitasem de poza asta... Si intr-adevar, o poza cu el era ceea ce imi lipsea din bagaj.
  Ma mai uit putin la poza, dupa care iar imi vin in minte cuvintele lui Matei. Priveam, insa, altfel situatia de data asta. „Un triunghi intr-o lume de patrate?” Stii ceva, Matei? Rostesc eu, privindu-l pe cel din poza. Imi pare rau, dar de data asta te inseli. Nu o sa fie asa. Nu are cum sa fie asa. Am visat la asta toata viata mea, iar acum sa ma sperii din cauza unor lucruri nefondate cand eu ma simt de-a lor chiar si de aici, de acasa de la mine, de pe alt continent, din alta tara... Nu se poate asa ceva. Totul a fost deja aranjat, toate sunt pregatite, nu aveam cum si nici de ce sa dau inapoi. Nu aveam sa ma sperii. Asteptasem ziua asta de mult prea mult timp ca sa las acum niste tampenii sa ma faca sa dau inapoi.
  Eram hotarata. Aveam sa plec. Defapt, oricum plecam, insa acum mi-am sters orice urma de indoiala din suflet. Eram din nou fericita. Am vazut-o cand m-am uitat in oglinda. Ochii imi sclipeau mai tare decat in ziua in care am primit plicul; Zambetul imi era si mai larg; Fata imi era cu mult mai luminoasa. Avea sa se intample. In sfarsit, avea sa se intample. Cat de proasta am fost, cum am putut sa-mi fac atatea griji pentru niste lucruri asa de marunte? Nici n-am ajuns acolo si eu deja sa-ncep sa-mi imaginez scenarii? Imi pare rau, Matei; spun eu, privind iar poza pe care inca o aveam in mana; dar te inseli. Imi pare rau si ca stiu cum te simti: abandonat, fara speranta... disperat. Poate ca, prin vorbele alea, incercai sa ma fac sa stau. Poate ca sperai ca aveam sa vin maine la tine, dupa decolarea avionului, si sa iti sar in brate. Tu nu aveai sa fi surprins, pentru ca aveai sa-mi zici „Stiam eu ca nu ma vei parasi!”. Insa nu va fi asa, si pentru asta imi cer scuze fata de tine. Poate ca e nedrept ce fac eu, insa nu am de gand sa renunt la visul meu pentru a indeplini visurile altora. Imi pare rau; mai rostesc eu o data, dupa care pun frumos poza in bagaj, langa celelalte.
  Dupa ce au venit mama si tata de la munca, ne-am petrecut seara discutand despre sederea mea in Japonia. Tata avea, deja, un set intreg de reguli pe care trebuia sa le urmez, si o multime de predici la care trebuia sa iau aminte. Era putin enervant, insa nu ma bucurasem niciodata mai tare de atat la auzul unor lucruri ca „Sa nu ai incredere in straini!”; „Sa fi mereu precauta, si cu picioarele pe pamant!”; „Daca tii neaparat sa te si angajezi pe durata sederii tale acolo, ai grija sa nu te lasi pacalita de patroni. Sa iti ceri drepturile, si sa nu ii lasi sa profite de tine.”; Si inca alte multe lucruri, plus unele mai trasnite, ca: „Daca iti inchiriezi un apartament impreuna cu o colega, aveti grija sa incuiati mereu usa inainte de culcare. De asemenea, sa cumparati niste haine si niste lenjerie de barbat pe care sa le puneti pe sarma la uscat alaturi de hainele voastre. Faptul ca ati putea avea un barbat in casa ii sperie pe hotii Japonezi.” Mi se parea putin amuzant, insa parea destul de verosimil. Si totusi, ma intrebam de unde stia de lucrul asta din urma despre niponi.
  Ne-am petrecut tot restul serii discutand despre astfel de lucruri, dupa care am mers ficare la culcare. Nu stiam daca voi putea dormi, deoarece eram foarte emotionata. Avionul avea sa decoleze la 6:00, deci nu prea era mult timp de dormit oricum. Am incercat, totusi, si am pus geana pe geana, in speranta ca voi reusi sa ma odihnesc catusi de putin.



~Aici e si poza pe care Daria a primit-o cadou. Va rog sa faceti abstractie de trasaturile fizice ale celor din poza. =D~

~multumesc mult pentru sustinere! stiu durat cam mult, insa fost cam ocupata zilele astea, asa acum

48.4KB


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Foarte frumos! Mi-a plăcut foarte mult acest capitol! Matei şi Daria...îmi pare foarte rău că se despart dar întocmai ca şi Daria aşa fi procedat şi eu; nu mi-aş fi abandonat propriul vis ca să-l îndeplinesc pe al altuia! E şi normal! Oricum, poza e foarte drăguţă! I love it! Alceva ce pot să mai spun? Îmi place partea de sfârşit, despărţirea de părinţi, momentul când puişorul lor trebuie să îţi ia zborul! E emoţionant! Sfaturile tatăui mi s-au părut foarte amuzante, în special cel despre "hoţii japonezi"!
Good job!
Abia aştept next-ul!
See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Hildegard
Critic

Din: Caliacra
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 853
Salutare! Iată am poposit și eu pe la ficul tău, cu un comentariu. Of, of, ce-mi faci tu...! Mă faci dependentă și mai mult de Japonia că nu eram destul!
  Devin dependentă de anumite ficuri și asta nu e bine. În categoria asta este și ficul tău, dar ca să n-o mai lungesc, trec la comentat .

Ideea este foarte originală și bine construită. Adică are logică, evenimentele se leagă și tot.
Titlul este unl foarte potrivit și interesant. Nu cred că ar fi fost un titlu mai potrivit decât ăsta. Pot să spun, că el m-a convins să citesc ficul. La urma urmei, titlul este primul lucru pe care-l vedem la un fic și o carte.
Narațiunea este foarte bună, din punctul de vedere al exprimării cât și din punct de vedere al redactării. Nu-mi amintesc de greșeli de tastare sau ortografie, deci e bine!
DialogulPână acum nu a fost sec, deși mi se pare cam înăbușit de unele pasaje narative. Ar trebui să-ți schimbi puțin felul cum organizezi unele pasaje.
Descrierea este chiar foarte multă, ceea ce este bine pentru un început de fic. Acum, trebuie să vedem și cât de bine pui în scris momentele culminante. Atunci când cititorul își dedică cel mai mare interes.

    Am încercat să-ți dau un comentariu cât de realist și de lăudător, deoarece meriți ^^ Să nu mai spun de dependența pe care ne-o provoci față de Japonia.


                                       Te felicit pentru ficul tău și te aștept cu multe alte idei!


_______________________________________

Inuyasha, David Tennant, Benedict Cumberbatch, and
Ukyo, Toma, Dostoievski and Liviu Rebreanu are mine! So stay away!
Rammstein, Jon Bon Jovi si Allucard sunt ai mei! Grr

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Hey fetelor! 
Multumesc mult amandurora. Ma bucur sa citesc toate comentariile astea frumoase, si ma bucur si ca mai am un cititor.
Dar sa n-o mai lungesc, am sa postez acum continuarea.
*Va rog sa ma scuzati, dar capitolul asta a fost scris putin cam in graba, deci va rog sa iertati eventualele greseli *

Spor la citit! ^^


  Cum insa sa ma pot odihni cand ziua pe care o asteptasem atata timp era chiar la colt? Ziua in care aveam sa ma redescopar, Marele moment al schimbarii, toate aveau sa vina odata cu ea! Nu mai fusesem atat de nerabdatoare niciodata in viata mea. Era un sentiment cu muult mai puternic decat orice cunoscusem pana atunci. Erau emotii, entuziasm, nerabdare, si muulta, multa fericire. Aveam fluturi in stomac mai ceva decat pe vremea cand il placeam pe Mihaita Stanescu, cel mai ‚dorit’ baiat din gradinita. Era, intr-adevar, un sentiment puternic. Ma gandeam numai la cum avea sa fie, daca aveam sa-mi fac prieteni sau nu, daca avea sa fie greu, daca, poate, imi gaseam si ceva placut de munca...
  Dar ma gandisem deja destul la toate astea inca de cand primisem „Scrisoarea”. Imi dadeam singura aceleasi raspunsuri de cateva saptamani bune.
  Nerabdarea ma face sa ma ridic din pat, insa raman in fund, cu cearceaful acoperindu-ma pe jumate, pret de cateva minute, deoarece nu intentionasem sa fac nimic anume. Mai incerc, totusi, inca o data, in speranta ca voi gasi ceva ce trebuia facut si lasasem pentru cand aveam, oficial, sa ma trezesc. Dar cum, ca sa ma pot trezi trebuie mai intai sa pot dormi, ma ridic frumusel din patul pe care mai apoi il asez, convinsa ca nu aveam sa-mi mai pierd vremea amagindu-ma ca voi putea dormi, aprind becul si ma uit la ceas. Era ora 3:01. „Hm. O sa ma iubeasca cineva...”, ma gandesc eu. Imi placea sa cred ceea ce se spunea, si anume ca atunci cand vezi ore fixe te iubeste cineva. Se spunea si ca daca vezi 03:59, de exemplu, te-a iubit, iar ca daca vezi 03:01, te inseala. Mie imi placea, insa, sa cred ca daca e si un minut, ma va iubi. Preferam sa fiu putin mai optimista. Gandind toate astea, imi dau seama ca nu imi trecuse nici macar o secunda prin minte posibilitatea de a ma... indragosti cat aveam sa fiu acolo.   Dar asa ceva nu prea s-ar fi putut. Adica, chiar si cu Japoneza pe care o stiu eu, tot nu ar fi de ajuns incat sa stabilesti o conexiune de asa natura. Plus ca eu aveam sa ma intorc inapoi in tara mea, cel putin pana terminam liceul. „Dar eu nici n-am ajuns acolo, si deja ma gandesc la aiureli”,imi zic eu cu voce tare, si imi scutur putin capul, ca sa ma opresc din visare.
  Vorbisem cu ai mei sa ne trezim cu totii la ora 4:00, pentru ultimele pregateli, ca la 5:00 sa ne indreptam spre aeroport. Insa stiam ca mie avea sa-mi ia oricum mai mult, asa ca ma decid sa inceo deja sa ma pregatesc. Deschid sifonierul, unde mai erau ramase doar hainele dupa care nu ma dadeam neaparat in vant, ori cele pe care nu le considerasem necesare, dar si tinuta pe care aveam sa o port in avion. O „alcatuisem” deja de zile bune, si o pusesem sa stea cuminte pe umeras. Erau toate niste haine chic si pe cont propriu, insa puse impreuna aratau bestial. Era vorba despre niste blugi scurti, cu un mic print ce reusea, totusi, sa atraga atentia, o camasa din chiffon, lejera, pe care aveam s-o bag in pantaloni in fata, si s-o las sa ‚curga’ la spate, o geanta de umar, maro, in care aveam sa-mi pun niste lucrusoare contra-plictiselii, si, la final, piesa de rezistenta, pantofii, unii superbi, de un albastru deschis apropiat de nuanta cerului, cu o baretuta stil Mary Jane, si un mic ‚ciucurel’ ce cadea frumos pe laba piciorului. De obicei nu sunt fana a franjurilor, insa de data asta chiar se merita.
  Imi era putin teama, ca de obicei, ca de altfel nu as fi fost eu. Adica teama in sensul ca mergeam, totusi, printr-un program scolar. Daca blugii erau prea scurti? Daca tocurile erau prea inalte? ‚Daca’, ‚daca’, si iar ‚daca’ erau singurele lucruri la care ma puteam gandi. Insa daca nu aveam sa fac pasul asta acum, nu aveam sa-l fac niciodata.
Trebuia sa castig incredere in mine insami. Trebuia sa scap neaparat de frica asta tampita care nu ma lasase sa-mi traiesc cei 16 ani...
  Asa ca, hotarata, ca era bine sau nu, aveam sa fac ceea ce imi placea, si nu aveam sa ascult de nimeni. Chiar daca, poate, mama, vazandu-mi tinuta, va spune ca este neadecvata pentru situatie...
  Inchid sifonierul, caci inca nu era vremea sa ma imbrac. Ma duc, in liniste, ca sa nu-i trezesc pe ai mei, la baie, fac un dus rapid, dupa care ma duc in camera mea si-mi fac ‚ritualul’ de dupa baie, si anume ‚cremuirea’. Imi placea sa am grija de corpul meu, imi dadea incredere. Si aveam nevoie din plin de ea, mai ales acum.
  Eu nu ma machiam de obicei. Ma mai dadeam cu cate un rimel, sau un gloss, in zilele mele bune, insa nimic mai mult de atat. Singurele dati cand m-am machiat in adevaratul sens al cuvantului au fost la Banchetul de sfarsit de clasa a VIII-a, si la nunta matusii mele.
  Cu toate ca nu o faceam prea des cand ‚ieseam in lume’, imi placea sa ma machiez. O consideram o arta, si exersam mereu, cu trusele pe care mi le luasem, insa pe care nu le foloseam, din aceeasi teama prosteasca.
  Era 03:45, asa ca m-am pus pe scaunul de la masuta de toaleta din coltul camerei mele, decisa sa ma machiez, ca sa marchez si mai profund inceputul a ceva diferit. Mi-am facut un machiaj nude, foarte simplu, si mai ales usor, pentru ca era, totusi, vara, iar eu nu-mi doream sa-mi ‚curga’ fata de la caldura. Ma dadusem, asadar, cu doua nuante de maro, una mai deschisa si una mai inchisa, mi-am definit ochii cu putin eyeliner, cu care imi facusem si niste ‚codite’ in colturile exterioare ale ochilor, imi arcuisem genele si le pregatisem pentru mascara, ma dadusem cu putin blush de un baby pink, si pastrasem tonalitatea si pentru buze, dandu-ma doar cu un lip gloss.   
  Acum, urma parul. Cu toate ca era cald, pe mine nu ma afecta chiar deloc faptul ca il tineam desprins. Auzeam multe persoane intrebandu-ma des „Nu ti-e cald cu parul asa, lasat pe spate?”, insa raspunsul meu era de fiecare data acelasi, si anume „Nu!”.
  M-am decis sa nu-l traumatizez cu placa, lasandu-l asa cum era, putin mai ondulat decat de obicei, din cauza faptului ca fusese prins in coc. Tot ce am facut a fost sa-mi prind cate doua suvite din fiecare parte la spate, ajutandu-ma de o clamita.
  Se facuse 04:05 cand am terminat cu oglinda mica (Cea de la masuta de toaleta, destinata parului si fetei), iar ai mei nu se trezisera inca. Sau, asa credeam eu.
  Nerabdatoare, ma duc din nou la sifonier si ma imbrac entuziasmata pana peste poate. Imi pun si pantofii in picioare, dar doar pentru un moment, ca sa ma vad ‚completa’, si imi indrept atentia spre oglinda mare din camera. Imi placea intr-adevar ceea ce vedeam. Parca era alta persoana. Nici nu-mi venea a crede. Dar daca mamei nu o sa ii placa si o sa ma puna sa-mi iau altceva? Sau sa ma demachiez? Nu prea discutasem cu ea despre lucrurile astea, deci nu stia cum ma simteam, asa ca ar fi fost de inteles orice actiune a ei in sensul asta... Insa, gandindu-ma la lup, il si vad aparand. Vad in oglinda cum deschide subtil usa, crezand ca inca dorm. Mare i-a fost uimirea sa ma vada deja gata de plecare.
-Mami... spun eu, uimita la randul meu de privirea ei socata. Nu stiam daca era de bine sau nu.
-Esti frumoasa! Imi spune ea, intr-un final, zambindu-mi cald. Nu prea mai intelegeam. Privirea socata ce fusese pe fata ei cu doar cateva secunde in urma se transferase acum pe fata mea. Credeam ca ma va pune sa ma schimb, sa ma demachiez, sa-mi prind parul. Dar nu fusese asa.
-In sfarsit te-ai hotarat sa arati lumii cine esti defapt!
-Mama... spun eu, cu aceeasi privire de adineauri.
-Ce? Crezi ca nu observam? Cum te inchideai in tine, de teama de cum aveau sa reactioneze ceilalti; De teama de cum aveam sa reactionez eu... Ti-am observat ochii dezvoltati pe bunul gust, pe rafinament, inca de acum multi ani. Crezi ca daca nu as fi vazut asta, ti-as mai fi dat bani sa-ti cumperi atatea haine pe care nu le purtai oricum? Iti stiam sentimentele, stiam ca ai nevoie de un imbold, si am tot incercat sa-ti dau chiar eu cateva impulsuri, insa am observat ca la un moment dat devenise chiar sacaitor pentru tine. De fiecare data cand te intrebam de ce nu porti rochitele alea frumoase, sau pantofii aia superbi, inchideai repede usile sifonierului, ca mai apoi, cand plecam eu din camera, sa le indesi si mai in spate; imi spune mama pe un ton cald, apropiindu-se de mine. Cum de stia toate astea? Ma cunostea atat de bine, si eu habar n-aveam. Chiar nu stiam cum sa reactionez. Era prea mult pentru mine.
-Toate datile; continua ea; cand te machiai la oglinda, insa fugeai repede sa te demachiezi cand veneam eu sau tatal tau de la munca... Cand purtai toti pantofii prin casa, exersand mersul ‚de felina’, insa ii aruncai sub pat cand auzeai ca sunt pe cale sa intru la tine in camera... Ce fel de mama crezi ca sunt?; Imi spune ea, dandu-mi un fir rebel de par dupa ureche.
-Mama, eu... Imi pare rau... Schitez eu, uitandu-ma in podea.
-Sa nu-ti para, spune ea, ridicandu-mi, cu doua degete, barbia. Ba dimpotriva. Gandeste-te ca daca toate lucrurile astea ar fi fost deja niste obisnuinte pentru tine, nu ar mai fi avut atat de mult farmec in momentul asta. Toata treaba asta cu Japonia, nu se rezuma doar la plecarea in sine. Reprezinta un nou inceput pentru tine, asa ca trebuie sa ai grija ca totul sa fie perfect. Si prin asta nu vreau sa zic perfect pentru altii, ci perfect pentru tine. De acum inainte, daca tie ti se pare ca asa este bine, si nu altfel, atunci sa faci cum simti, nu cum vor ceilalti sa faci. Toate astea, tinuta, machiajul, coafura, reprezinta doar inceputul, si doar la exterior. Ceea ce va urma va fi important. Si trebuie sa faci cumva sa duci schimbarea asta si in interior. Nu mai lasa pe nimeni sa te influenteze. Ai incredere in tine, in sentimentele, si in inima ta.
  Nu o auzisem niciodata pe mama vorbind asa. Era... schimbata. Era condusa de iubirea ei fata de mine, si dorinta ca mie sa-mi fie din ce in ce mai bine. In momentul asta, o iubeam atat de mult. Adica, stiam cat de tare ma iubeste, insa faptul ca imi spusese toate astea, faptul ca ma cunostea atat de bine fara ca eu sa-i fi spus nimic ma fac sa realizez ca ar fi trebuit sa am mai multa incredere in ea...
  Simteam cum imi cam venea sa plang. Nu stiu exact de ce, de emotii, de uimire, de regretul ca in toti acesti ani am crezut ca nu m-ar intelege.
-Nu! O sa iti strici machiajul asta frumos pe care ti l-ai facut, spune mama, dandu-si seama de intentiile mele ‚plangacioase’; cu toate ca oricum nu aveam sa ma las a plang, chiar daca era vorba de mama. Nici macar ea nu ma vazuse plangand. Ei bine, cel putin, nu de cand am crescut mare, caci nu stiu cat de plangacioasa eram cat am fost mica.
-Si in plus, nu ti-ai dat niciodata voie sa plangi in fata nimanui. Nici macar cand a murit bunicul. De ce ai face-o acum? Continua ea, cu aceeasi calmitate in voce, amintindu-mi de una din cele mai negre perioade din vietile noastre, si anume cand a murit bunicul, tatal ei. Tineam atat de mult la el... Inca de cand eram mica, am fost rasfatata lui. Probabil pentru ca am fost prima nepotica, intr-o lume de nepotei. Imi lipsea atat de mult...
  Dar mama avea dreptate. Nu aveam de ce sa plang. In plus, eram chiar bucuroasa ca aflasem toate lucrurile astea despre mama. Am sa fiu mult mai deschisa cu ea de acum incolo...
-Stiu ca nu ai dormit deloc; spune mama, continuand sa ma uimeasca. Lucrul asta m-a facut chiar sa ma gandesc, putin sceptic, daca nu cumva mi-au instalat o camera de supraveghere in vreun ursulet de plus, cum se face in filmele cu spioni. Dar bineinteles, asta era doar imaginatia mea debordanta.
-Ai reusit sa mananci ceva? Ma intreaba ea.
-Mnu, nu as fi putut sa mananc oricum.
-Stiu, stiu. Bine, e 04:27 spune mama, uitandu-se la ceas. Verifica daca ai tot, incarcator, telefon, Mp3, banii, tot.
-Da.
-A, si... poti sa nu-ti mai dai pantofii jos din picioare. Iti stau bine. Si-asa sunt curati. Nu i-ai purtat decat prin casa.; Spune mama, zambind, in timp ce iese din camera.
  Ok, deci ma mai uit o data in oglinda, si parca imi placea si mai mult ce vedeam. Dar nu mai aveam timp; nu puteam decat sa sper ca aveam sa mai fiu admirata si de altii.
  Ok, deci aveam tot ce mentionase mama. Sau, cel putin, asa speram. Am mai verificat,totusi, o data bagajul, pentru un lucru in particular, si anume daca aveam poza cu Matei... Am facut-o in asa fel, insa, incat sa ma amagesc singura ca defapt cautam altcvea si am dat doar din greseala peste poza, poza care era acolo, din fericire.
  Am mai stat putin prin camera, dupa care am coborat cu mama la masina, unde ne astepta deja tata. El m-a privit mirat, cam la fel cum ma privise si mama cand intrase in camera. Eu ma uit la mama, si ea la mine, si incepem sa radem subtil, amintindu-ne amandoua de ceea ce tocmai discutaseram.
  Afara era racoare, si era si de asteptat... Era 5 dimineata...
Pe masura ce puneam bagajele in portbagajul masinii, emotiile mele, care se mai domolisera cat timp imi distrasese mama atentia in camera, reveneau. Si erau chiar si mai puternice. Nu credeam ca se putea asa ceva.
  M-am urcat in masina, in spate. Mama s-a oferit sa-mi cedeze locul ei din fata, insa nu credeam ca as fi putut face fata. Si chiar si pe bancheta din spate, pe masura ce ne apropiam de aeroport, simteam cum mi se gaureste stomacul. Sincer, nu intelegeam de ce... Adica, mai avusesem emotii asemanatoare pe drumul spre Banchet, insa alea erau pentru ca aveam sa fiu vazuta de toata scoala. Acum insa, nu cunosteam pe nimeni... Si asta si voiam, nu ? Sa pretind ca asta sunt, cum eram acum, ca asta am fost dintotdeauna, in fata celor ce nu ma cunosteau. Dar de data asta cred ca defapt nu era atat de mult vorba despre aparentele mele, ci despre faptul ca aveam intr-adevar sa plec. O parte din mine parca-si dorea sa se dea jos din masina si sa se intoarca acasa. Aceea era partea mea fricoasa de orice lucru nou. Cealalta parte, insa, partea dominanta, abia astepta sa ajunga si ar fi vrut chiar sa se aplece putin in fata, sa apese cu mana chiar ea pedala de acceleratie de sub piciorul tatei.
  Am ajuns, intr-un final, in fata aeroportului, si era 05:37.
  Ma cam obosisem gandindu-ma la chestia cu emotiile. Adica, cat aveau de gand sa mai creasca? Inghiteam in sec in timp ce ma dadeam jos din masina. Acum mai aparuse ceva... Mersul pe tocuri. Poate ca nu fusese o idee chiar atat de buna. Adica, stiu ca am purtat tocuri o groaza prin casa, insa pe afara, nu prea stiam cu ce se mananca. Atat la banchet, cat si la nunta matusii, nu fusese nevoie sa merg prea mult, deci nu puteam sa spun ca aveam experienta.
  M-am indreptat impreuna cu ai mei spre intrarea in aeroport, iar mie mi se parea ca ma cam balangan pe tocuri. Cum era de asteptat, insa, mama m-a luat de mana, facandu-ma sa ma opresc din mers, si mi-a zis, pe acelasi ton bland, „Mergi cu capul sus si nu te mai gandi la altceva. Mergi natural, ca si cand e o joaca de copii. Pana acum te descurci bine, insa tu nu iti dai voie sa vezi adevarul.” Ma ajutau intr-adevar sfaturile ei. Nu ii puteam multumi indeajuns. Defapt, nu ii multumisem deloc. Tot ceea ce am fost in stare sa fac a fost sa ii arat un zambet putin cam resemnat, si atat...
  Era prima oara cand eram aeroport. Era ca un fel de maioneza, o amestecatura de toate speciile, pe care le iei si le bati impreuna. Dar era frumos. Imi placea sa vad atatia oameni straini, sa aud atatea limbi diferite...
  Eu si cu mama ne-am oprit intr-un colt, sprijinindu-ne de bagaje, in timp ce tata s-a dus sa vada ce si cum. Continuam sa ma uit in jur, nerabdatoare. Defapt, nici eu nu stiam cum ma simt. Nu mai stiam...
-Relaxeaza-te, totul o sa fie bine. Nu mai stii ce ne-ai zis acum 4 ani?
-4 ani ? O intreb eu pe mama, fara sa-mi dau seama despre ce vorbesti.
-Cand ai aflat de toate astea. De programul scolar.
-Aaa. Ce am zis? O intreb, inca nedumerita.
-Ai zis „Eu vreau sa fac asta! Vreau sa merg! Si nu o sa ma opriti! Am sa ma duc!”; spune ea, si izbucnim amandoua in ras.
-Mama... spun eu, devenind serioasa. Multumesc! Pentru tot!
-Nu ai pentru ce sa-mi multumesti. Eu am fost mereu, si mereu am sa fiu alaturi de tine! De asta sa nu te indoiesti niciodata!
  Dar suntem brutal intrerupte de tata, care vine grabit spre noi, spunandu-ne ca nu mai e mult timp.
  Pe drum spre poarta de verificare, am aflat ca avionul era intr-adevar special amenajat pentru noi, studentii acestui program. El trebuia sa treaca prin toate tarile de unde avea de luat copii, ceea ce mi se parea putin cam ciudat. Nu crezusem ca cineva chiar ar face asa ceva. Imi faceam griji de cat ar putea sa ne ia lucrul asta, insa m-a linistit tata cand mi-a spus ca Romania fusese ultima oprire. Aveam sa ne indreptam fix spre Japonia.
Totul era in regula, dupa cum ne si asteptaseram. Formalitatile erau incheiate, si totul era pregatit. Mai aveam acum doar o poarta de trecut, cea ‚finala’. Ii mai imbratisez inca o data pe ai mei, si le promit ca ii sun indata ce ajung acolo. In fond, nu cred ca as fi scapat vie daca nu as fi facut asa.
  Rasuflu adanc si ma intorc cu fata spre paznicii ce imi zambeau prietenos. Trec pe langa ei si ajung in zona in care nu mai aveau acces decat pasagerii. Sunt indrumata catre avion, in care ma si urc. Imi gasesc locul care imi era destinat, si ma asez frumos, privind pe geam, spre locul de unde venisem.
  In sfarsit se intampla...

Tinuta Dariei:
[img][/img]

hey multumesc mult bucur citesc toate astea frumoase, bucur mai cititor. dar n-o mai lungesc, postez

25.6KB


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Mnu, am gresit. Acela era machiajul (aproximativ).
Stiu ca fac dublu post, dar nu stiu cum pot pune doua sau mai multe poze in acelasi post

Aici e tinuta:

mnu, gresit. acela era machiajul stiu fac dublu post, dar stiu cum pot pune doua sau mai multe poze

32.7KB

Modificat de Denii (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Uiii....ce drăguţă e Daria!! So cute...^^
O schimbare radicală de look...I love it! Ai nişte idei, superbe! Mă întreb acum ce mai zace în minţişoara aia a ta! Ceva bun în orice caz! Cum a căutat ea, sărăcuţa poza lui Matei...cred că ieşea tregedie dacă nu o găsea!
Ce mi-a mai plăcut oare...? Am spus uitat ce era mai imporatant...TOTUL! În sfârşit plecăm...începusem să mă macine rău de tot toate pregătirile astea întinse pe capitole întregi, drame psihologice, temerile ei, lucruri esenţiale care trebuiau menţionate dar care mă făceau să mă dau cu capul de pereţi când vedeam că nici capitolul acesta nu plec în Japonia. În fond eu îmi trăiesc visul prin ficul tău...sau oarecum îmi fac curaj! Nu se ştie cum ajung şi eu pe acolo! Doamne ajută!
Consider ficul tău genial...şi oarecum m-am ataşat mult de el...deci să nu mă dezamăgeşti! Acum că am ajuns în Japonia vreau să dai tot ce ai mai bun din tine! Sunt tare curioasă să văd ce o să mai inventezi! Ce s-o întâmpla oare cu Daria? Oricum...singurul lucru cert e că schimbarea pe care a aşteptat-o atâţia ani e pe cale să se producă odată ce va pune piciorul pe pămân nipon!
Felicitări pentru acest capitol reuşit, şi nu mă fă să aştept prea mult next-ul că ne supărăm! În fond, nu sunt eu fanul tău numărul 1? Deci...hai cu next-ul!
See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Hey!
Am venit cu continuarea. E putin grabita, dar am fost cam ocupata zilele astea si nu am avut prea mult timp liber.
Enjoy! ~

  Locul meu in avion era, se pare, langa un tip cam flegmatic de fel, cu castile indesate in urechi, cu o masca de noapte pentru ochi - cam roz, si cam leopard print, fapt ce m-a facut sa ma indoiesc de genul sau, insa cu un sforait atat de... masculin, incat mi-a alungat toate dubiile.
  Se parea ca nu ma prea observase, din moment ce s-a cam speriat cand m-a vazut, intr-un sfarsit, stand langa el. Nu i-am vazut expresia faciala, deoarece stateam cu spatele la el, privind pe geam, insa trebuie sa fi fost una epica. A scos insa un sunet mai putin masculin, cam ca si chestia pe care si-o daduse jos de pe ochi.
-Oh, bbbuna, imi spune el in Engleza, cu un accent cam stalcit.
-Buna, ii raspund eu, uitandu-ma putin amuzata la el.
  Voia sa mai spuna ceva, insa dintr-o data, fata ce statea pe scaunul din spatele sau se lipeste de al lui si incepe sa ii spuna ceva intr-o limba a carei identitate nu i-am putut-o descoperi de una singura. Se pare ca cei doi, fata si baiatul erau frati, si erau din Finlanda. Numele baiatului era Antero, iar al fetei Kaarina. El era cu vreo doi ani si ceva mai mare decat ea, iar ea era cu un an mai mica decat mine. Asta insemna ca fata de mine, Antero era cu un an mai mare. Erau amandoi blonduti, ceea ce le atesta natura.
  Aveau amandoi ochii de un caprui deschis. Se parea ca fata, Kaarina, era, ca si mine, indragostita de Japonia. De mai putina vreme decat mine, totusi, ceea ce ma cam facea sa o privesc ca pe un novice, desi nu-mi facuse, saraca, nimic. El, insa, spre deosebire de ea, nu avea nici o afinitate catre tara Soarelui-Rasare, fiind nevoit doar sa o insoteasca pe sora lui, la rugamintile parintilor, pentru a o proteja.
Nu am vorbit mai mult de atat, fiecare intorcandu-se la treburile lor: Antero la dormit, Kaarina la... orice ar fi facut ea prin spate pe acolo, iar eu la uitandu-ma pe geam.
  Era o priveliste superba. Era pentru prima oara cand mergeam cu avionul, si aveam cateva emotii. Cu toate astea, nu uitam sa mai trag cate o privire pe furis si la ceilalti pasageri din avion, care erau foarte... diversificati. Aproape toate locurile din avion fusesera ocupate. Toate, mai putin unul, si anume locul de langa o fata ce parea a fi de origine Asiatica. Avea parul de un ciocolatiu inchis, ochii negri, cu forma lor specifica, si un zambet foarte dragut pe care mi l-a aratat cand m-a prins ‚holbandu-ma’ la ea. Nu era, asadar, vreuna din cele fitoase pe care le puteai ochi intr-o clipa. Nu am putut face altceva decat sa-i zambesc inapoi, putin rusinata. Nu am mai indraznit sa arunc vreo privire in zona ei de atunci...
  Timpul zbura mai repede decat avionul in care ne aflam, aducandu-ne, intr-un final, in fata unui panou imens unde era inscriptionat: „Narita International Airport”. Mie inca nu-mi venea a crede.
  -Uimitor, nu? Aud o voce indreptandu-se spre mine. Nu stiu cat de mare mi-a fost uimirea cand am realizat ca era fata draguta pe care probabil o intimidasem cu privirile mele curioase.
-Dda!, ii spun eu, atat entuziasmata, cat si rusinata, stiind cele petrecute.
-Buna, eu sunt Shigeru! Imi spune fata, si imi intinde, zambitoare, mana.
-Daria, incantata!
-Tu esti din Romania, daca nu ma insel, imi spune ea, arcuindu-si usor sprancenele, putin ‚debusolata’.
-Da, din Romania. Tu de unde esti ? O intreb eu, la fel de curioasa pe cat eram si in avion.
-Eu m-am nascut si mi-am trait toata viata in Canada, tara unde s-a nascut si mama. Tata, in schimb, este Japonez 100%, si a vrut sa ma creasca si pe mine in stilul specific Nipon. Asadar, cand a aflat de programul asta de studiu, nu a ezitat nici macar o clipa. Deci, iata-ma; imi povesteste ea, cu ochii atintiti la inscriptia de pe pancarda.
-Nici nu stii cat de norocoasa esti... Mie mi-au trebuit patru ani sa-i conving pe ai mei...
-Nu vorbi asa. Gandeste-te ca tot ceea ce conteaza este ca esti aici.
-Da, poate ai dreptate; spun eu, inca rusinata. Nu prea stiu exact de ce. Se parea ca ea nu era deranjata de privirile mele insistente de mai devreme, insa pentru un anume motiv, ma simteam cam inferioara ei... Felul cum vorbea, tonalitatea suava a vocii, optimismul... Era, intr-adevar, o adevarata Lady.
  Ne-am adunat cu totii intr-un cerc, undeva in interiorul modern al aeroportului. Eu inca stateam langa Shigeru, ceea ce ma facea sa ma simt bine. Chiar speram ca puteam fi prietene, din moment ce se parea ca si ea isi dorea.
  Cat timp eram adunati cu totii, am avut posibilitatea sa-i observ pe fiecare in parte mai bine. Eram multi, mai multi decat mi-as fi putut inchipui, mai multi decat as fi putut macar presupune. In plus, pe langa cei care fuseseram in avion, mai venisera cativa direct la aeroport. Acestia se pare ca venisera cu avioanele lor private.
  -Bine, acum ca suntem cu totii, vom dezbate pe scurt ceea ce se va intampla de acum incolo. In primul rand, vom lua, in 10 minute, un autocar care ne va duce in Campusul unde veti locui in acest an. Odata ajunsi acolo, veti avea timp sa va odihniti, sa faceti cate un dus, sa mancati, ca mai apoi sa discutam mai pe larg. Spre seara, vom face un tur al orasului Tokyo. Intrebari?; Barbatul ce tocmai vorbise era unul devreo 35-40 de ani, cu expresie tipic Asiatica, cu camasa alba bine indesata in pantaloni, si cu o cravata nisipie ce parea ca-l cam sugruma.
  Am stabilit cu Shigeru ca vom sta impreuna in autocar, si asa am facut. Am avut timp sa vorbim mai mult, insa am evitat subiectele importante, discutand mai mult despre privelistea de vis ce se afla dincolo de geamul ce trebuia, ce-i drept, spalat. Am aflat, asadar, ca desi tatal sau era Japonez, nu avusesera niciodata ocazia sa mearga impreuna in tara lui de origine, tara in care ne aflam si noi acum, din cauza ca el era un om foarte ocupat.
  Abia cand am coborat din autocar si am vazut cum natura chiar se impletea, intr-un fel, cu tehnologia, formand cea mai frumoasa si stilizata impletitura din cate am vazut; mi-am dat seama ca totul era cat se putea de adevarat.
  Nu ma puteam abtine sa nu ma mir de minunatiile pe care le vedeam. Lucruri care locuitorilor li se pareau, probabil, insignifiante, lipsite de farmec, sau modeste, mie mi se pareau uriase, coplesitoare, si imposibile in cel mai uimitor mod posibil. Nu aveam cuvinte destule la indemana, nici macar pentru a-mi descrie mie insami ceea ce vedeam. Tot ceea la ce puteam sa ma gandesc era ‚Wow!’
  Campusul era un loc imens, ce arata cam ca un castel. Ii lipseau doar turnurile si printesa incuiata intr-unul din ele.
Colegii de camere ne erau deja prestabiliti de catre conducere. Nu stiu ce criterii de sortare avusesera, insa pe mine una nu ma prea nimerisera... Atat eu, cat si Shigeru, ne doream sa fi nimerit amandoua in aceeasi camera, insa n-a fost sa fie.
  Camera in care aveam sa-mi petrec restul anului se afla la etajul 2, si era a 5-a camera pe stanga. Numarul de persoane din fiecare camera era de 4. Asadar, urma sa-mi cunosc cele 3 colege, si speram ca toate sa fie cel putin la fel de dragute ca si Shigeru, pentru a putea convietui in pace. Rugamintile nu mi-au fost nici de data asta ascultate. Colegele mele de camera se dovedeau a fi 3 fete nu atat de amabile pe cat speram, lucru pe care mi l-au aratat inca din momentul in care am pasit in camera, facandu-mi zambetul sa-mi piara de pe buze si sperantele sa mi se stinga. Erau toate Asiatice, insa nu pareau a fi Japoneze. Si nici nu ar fi avut de ce sa fie, din moment ce asta era un program pentru studentii straini. Privirile lor, care au stat atintite pe mine timp de mai bine de 10 minute, erau unele crude si lipsite de sentimente sau de scrupule.Incercam sa ma mint pe mine insami, spunandu-mi ca poate asa se spune ‚Buna, imi plac pantofii tai’ in tara lor, insa stiam ca nu era asa. Incepusera, probabil, sa ma barfeasca, intr-o limba ce suna a Coreeana. Nu am mai putut insa suporta disconfortul ce mi-l provocau, asa ca m-am dus sa fac un dus la baia ce era, din pacate, publica. Conditiile nu erau asa de rele, insa nu aveam sa ma bucur de prea multe cu tipele alea prin preajma, si o stiam deja.
  Cand m-am intors de la dus, cele 3 ‚printese’ disparusera din peisaj, spre norocul meu. Atunci, m-am intins pe patul meu, am pus capul pe perna fina, si am atipit instantaneu.

Modificat de Denii (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Credeam că nu mai vii cu next-ul ăsta odată! Tu şti cât l-am aşteptat?
Acum că în sfârşit l-ai adus...ce pot să zic decât, wow! În sfârşit am ajuns în Japonia! Doamne merci, dacă mai stăteam mult cu bagajele înnebuneam eu înaintea micuţei de Daria! Hilar, nu?
Cel mai rău îmi pare că nu am putut să mă ascund în bagajele Dariei, poza lui Matei îmi ocupa tot locul liber...so, am rămas acasă. Dar vin cu următorul avion! Să mă aştepte...
Capitolul a fost excelent...mi-a plăcut mult! Apropo...am o mică rugăminte, nu pui şi tu o poză cu băiatul ăla din Finlanda sau ce ţară o fi? Sunt tare curioasă unde a nimerit Daria. Nu cred că o să o compătimesc!
Mă bucur că şi-a făcut deja o prietenă şi încă una care are rădăcini japoneze! Superb!
Despre colegele ei de cameră sunt foarte dezamăgită! De ce sunt toate rele...şi de ce sunt coreene? Eu care am o părere bună despre coreeni! Bine că dispăruseră din peisaj când a venit Daria de  la duş!
Abia aştept să văd ce se întâmplă în continuare. De acum încolo o să fie cel mai frumos. Am ajuns în Japonia, visul s-a îndeplinit...so...acum să vedem cum ajunge Daria să se schimbe...în ce circumstanţe şi sub ce aspecte! Crede-mă sunt atât de nerăbdătoare să văd next-ul încât sunt în stare de crima! Calm down...glumeam doar!
Cam ăsta a fost comentariul meu! Sper că ţi-a făcut plăcere să-l citeşti în aceaşi măsură încât mi-a făcut mie plăcere ficul tău! Măcar atât să fac şi eu!
Felicitări pentru că ai ajuns BFOTM, chiar meritai!
So...nu te mai reţin, vin-o repede cu next-ul că altfel ne supărăm!
Good job!
See ya, darling!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Ok, deci am venit, in sfarsit cu nextul. Imi cer scuze pentru intarziere. Enjoy!
  Nu am avut ocazia sa ma odihnesc prea mult, deoarece am auzit niste batai in usa si m-am trezit brusc. Ma panicasem la gandul ca putea fi vreunul din directorii scolii, iar eu eram in prosop. Am alergat repede la geamantanul care inca nu fusese despachetat, si am scos de acolo primul lucru pe care l-am vazut, care se nimeri a fi o rochita nu tocmai scurta, cu un floral print. Asta nu mai conta, insa, deoarece am luat-o imediat pe mine, si m-am dus sa deschid usa. Era doar Shigeru, din fericire.
-Hey, m-ai speriat! Intra, te rog! Ii spun eu, poftind-o inauntru.
-Ah, scuze, te deranjez? Spune ea, pasind pragul.
-Nu, nu, nici vorba! Chiar ma bucur sa te vad!
-Oh, Si eu ma bucur sa te vad! Spune ea, putin ironica, si incepem sa chicotim amandoua.
-Cum sunt colegele tale? O intreb eu, in timp ce ne asezam pe patul ce avea sa fie al meu de aici inainte.
-Pai nu am avut sansa sa le descopar personalitatile inca, dar deja stiu ca sunt mai dragute decat ale tale!
-De unde stii de colegele mele? O intreb eu, putin nedumerita.
-Pai, aceste 3 fete care se intampla sa fie colegele tale de camera, sunt, ceea ce s-ar numi 'niste vipere' in telenovele. Noi nu jucam in nici o telenovela, dar imi e teama ca acestea 3 ar putea fi mai rele decat toate personajele negative din filme la un loc. De exemplu, spune-mi, pareau toate la fel?
-Nu prea stiu la ce te referi, dar pareau a forma trio-ul tipic, in care una e 'regina', si celelalte roiesc pe langa ea. Cand am intrat in camera pentru prima oara, cea 'principala' a fost prima care m-a observat. Daca stau mai bine sa ma gandesc, una din ele, care parea cea mai scunda, a vrut sa vina la mine si sa ma salute, insa cand a vazut ca celelalte doua au inceput sa rada, si-a schimbat si ea expresia fetei.
-Hmm, tipic. 'Regina', cum i-ai spus tu, este Kim Soo Hyun. Tatal ei este un investitor important al acestui program de studiu, si de aceea are mereu parte de beneficii, cu toate ca in acest an i-a refuzat cererea de a avea o camera doar pentru ea. Cea cu care ai spus ca a inceput sa rada cand te-au vazut intrand in camera este, probabil, Hong Eun Hee. Nu stiu prea multe despre ea, in afara faptului ca este clona fidela a lui Soo Hyun. Tot ce zice ea este lege pentru Eun Hee. Si, in final, este Lee Mi Yeon. Multi o considera 'prostuta grupului'. Toate sunt Coreence, iar acesta este al doilea lor an aici, datorita presiunilor ce le-a pus Soo Hyun asupra tatalui sau. Ah, da, si, printre cei care au ajuns la aeroport cu avioanele private, se numarau si ele. In orice caz, draga Daria, sa stii ca toata scoala este alaturi de tine! Toti isi exprimau compasiunea fata de tine pe holuri, cand ma indreptam spre camera ta. Dar stai linistita, si eu sunt aici sa te sustin!
-Mmultumesc, spun eu uimita, in urma celor ce le aflasem. Dar tu de unde stii atatea?
-Pai, un lucru am aflat sigur despre colegele mele. Au niste guri atat de mari si de pline de informatie, incat dau pe dinafara si sunt disponibile sa isi imparta 'cunostintele' cu oricine si orice!
-Ah, inteleg!
-Daria, sa stii ca vom pleca in oras in cam o ora. Uitasem ca si asta era unul din motivele pentru care am venit aici. Ai mancat ceva?
-Nu, nu am mancat nimic, insa nu prea imi este foame.
-Ok, stiu cum te simti. Eu te las sa te pregatesti, ma duc si eu sa fac acelasi lucru. Ne vedem intr-o ora!
-Sigur! Ii spun eu, si-i zambesc, doar pentru a primi acel zambet calduros de-al ei inapoi.
  Ahhh, am uitat complet! Spun eu, dandu-mi o palma peste fata, de indata ce raman singura in camera. Nu mai stau pe ganduri, si-mi iau telefonul din geanta, pe care il deschid, ca mai apoi sa-i sun pe ai mei, dupa cum le promisesem.

  In ciuda tuturor scuzelor pe care le-am adus, conversatia cu ai mei nu a fost una tocmai placuta, si am inteles asta. S-au ingrijorat pentru mine, si cu toate ca Romania se afla in toiul noptii cand am sunat, ei nu reusisera sa adoarma pentru ca nu stiau nimic de mine.
 
  Incep sa ma pregatesc pentru iesirea in oras. Urma sa fim, probabil, ca si copii de gradinita, cand sunt scosi la plimbare de catre educatoare, pentru vreun spectacol sau eveniment potrivit varstei lor, deplasandu-se incet si sigur, tinandu-se cate doi de manute, susotind, chicotind, si cantand cantecele vesele.
  Dar nu prea e timp de gandit, asa ca imi transform, ca prin minune, pletele ce atarna fara volum in niste bucle lejere, imi fac un machiaj la fel de simplu si de usor ca si cel pe care il avusesem pana sa intru la dus, si imi iau pe mine o rochita ce avea, in partea den sus, un corset alb, continuat de un frumos si feminin voal de o culoare Aqua. M-am si accesorizat putin, si mi-am pus in picioare niste pantofi pe care mereu mi-am dorit sa-i port cu incredere.
  Ma uit la ceasul telefonului, care era, bineinteles, setat pe ora locala. Mai erau 10 minute pana la plecare, dar eu nu mai aveam stare.
  Ceva Ciudat era ca 'Cele 3' nu se intorsesera inca...
Deschid usa camerei, si bag capul pe hol, sa vad daca era 'liber'. Si era, spre norocul meu. Pasesc afara, incui usa cu cheia ce mi-a fost inmanata odata cu sosirea in Campus, si ma grabesc spre camera lui Shigeru.
-Intra, te rog! Se aude o voce cunoscuta dupa ce am batut de 3 ori in usa, sperand sa am parte de vreo magie. Deschid usa, si o zaresc imediat pe Shigeru, stand langa... Kaarina?
-Bunaa! Spun eu, uimita!
-Heey, Daria! Buna! Spune si Kaarina, la randul ei, luandu-i-o inainte lui Shigeru.
-Voi doua va cunoasteti? Intreaba Shigeru.
-Da, ne-am cunoscut in avion, spune Kaarina, luandu-mi vorbele din gura. Se pare ca Shigeru avea dreptate. Ea, cel putin, chiar e 'vorbareata', lucru pe care ar fi trebuit sa-l observ inca din avion.
-Wow, Daria, arati superb! Spune Shigeru, examinandu-ma din cap pana in picioare.
-Da, da! Imi plac pantofii la nebunie! Spune si Kaarina.
-Multumesc, fetelor! Spun eu, cu toate ca mi-as fi dorit sa le pot complimenta inapoi, insa ele nu erau in tocmai gata inca, deci trebuia sa mai astept.
-Unde sunt celelalte doua colege ale voastre? Le intreb eu pe fete.
-Au coborat inainte. Erau gata deja, spune Kaarina, luandu-i-o iar inainte lui Shigeru.
-Da, si noi ar trebui sa ne cam grabim! Spune si Shigeru, punandu-si cerceii.
  In sfarsit au fost si fetele gata, si le-am complimentat cum se cuvine, pentru ca meritau intr-adevar. Shigeru avea un stil unic si cu foarte mult bun gust. Imi placea. Imi placea si cum se imbracase in seara aceasta, si anume intr-o rochita alba, cu dantela, foarte feminina, si o jacheta militareasca pe deasupra, punand cele doua piese in contrast. Avea si o geanta si niste botine care parca strigau 'Tough Girl', amandoua negre. Era echilibrul perfect. Kaarina, pe de alta parte, se imbracase cu o fusta Fuchsia, un top nude, si un sacou cu tinte pe umeri, ce mergea perfect cu pantofii. Si tinuta ei imi placea foarte mult.
  Am coborat si noi intr-un final, dar eu eram singura care parea sa aibe probleme cu multimea de tineri ce ne inconjura. Aveam sentimentul ca toata lumea se holba la mine, strigand, parca, 'Ia uite-o si p-aia, cum e imbracataa!'. Trebuia sa scap definitiv de sentimentul asta, asa ca am luat exemplul lui Shigeru, care mergea tantosa, cu spatele drept, privind inainte, mergand increzatoare, si zambind amabil la toata lumea. Dintr-o data, parca vedeam lucrurile altfel. Privirile celorlalti nu imi mai inspirau ura, ci admiratie. Fetele se uitau la pantofii si rochita mea si fie ma priveau invidioase, fie veneau si imi spuneau ca le adora. Era de vis. Era tot ce am vrut vreodata.
  Kaarina s-a dus la Antero, fratele ei, pentru ca era putin cam antipatic si nimeni nu prea dorea sa stea cu el. Eu si Shigeru am ramas singure, iar indata ce am pornit 'marsul', ne-am luat de mana, exact ca si copii mici, ca sa nu 'ne pierdem'. Bine, nu prea aveai cum sa te pierzi, pentru ca eram o 'gloata' organizata, si oricum, cu totii ne indreptam in aceeasi directie.
  Ceea ce am vazut in Tokyo in acea seara a fost cea mai frumoasa experienta a vietii mele de pana atunci. Si totusi, n-ar fi fost asa de frumoasa daca nu as fi avut-o pe Shigeru langa mine. Ma bucura faptul ca ne miram amandoua ca niste copii de fiecare lucru, oricat de marunt ar fi fost el. Eram prea ocupate chiar si sa-i observam pe baietii draguti de pe trotuarul celalat ce ne faceau ochi dulci. Era frumos sa ai cu cine sa impartasesti asemenea sentimente.
  Seara a fost minunata, insa nu avea sa mai fie odata ce am ajuns inapoi in Campus si ne-am dus fiecare in camerele noastre, si asta pentru ca erau *Ele* acolo, uitandu-se la fel de urat ca intotdeauna. Era groaznic sa fii intr-o incapere cu inca 3 persoane, si totusi sa nu poti sa porti o conversatie decenta cu vreuna din ele. As fi vrut sa mai stau sa ma mai uit putin pe fereastra, cu toate ca privelistea era doar curtea interioara a Campusului, insa m-am bagat direct in pat, fara sa mai fac nimic altceva, lasandu-le pe ele sa ma barfeasca in tihna cat doreau.


Antero: (oarecum)
[img][/img]

~ok, deci venit, sfarsit nextul. imi cer scuze pentru enjoy! ~    avut ocazia odihnesc

19.3KB

Modificat de Denii (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Tinuta Dariei:

tinuta dariei:

31.3KB


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Tinuta lui Shigeru:

tinuta lui shigeru:

36.1KB


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Si, in final, Tinuta lui Kaarin:

~Ma scuzati ca am facut dublu/triplu/cvadublu post, dar adevarul este ca nu stiu cum sa pun mai multe poze in acelasi post xD Ma iertati~

si, final, tinuta lui kaarin: ~ma scuzati facut post, dar adevarul este stiu cum pun mai multe poze

47.2KB


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Şti cât de mult am aşteptat eu next-ul ăsta? Foarte mult. Mă bucur foarte mult că l-ai adus!
Ce pot să spun. Mi-a plăcut şi acest capitol cu toate că mă obsedează ideea că acele fete din Coreea sunt rele. Nu ştiu de ce dar eu simpatizez foarte mult această ţară şi simt că am fost trădată. Oricum, există şi astfel de persoane în această lume. Nu ar trebui să fiu aşa de şocată.
Ceea ce mă deranjează la acest capitol este dublu-postul. Ai primit avertizare din partea mea...so, altceva nu mai am ce să-ţi fac. Ar trebui să ţi cont altă dată.
O altă chestie care ţi-o propun ar fi să îţi numerotezi capitolele. Mi se pare mai estetic aşa.
Ritmul acţiunii este bun, îmi place foarte mult cum evoluează lucrurile de la un capitol la altul. Dialog ai din plin şi descriere la fel.
Te felicit pentru acest capitol. Este foarte reuşit şi te aştept cu un altul cât mai curând posibil. Ştiu că nu prea ai timp dar...

Good job!
See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Haha, pai sa stii ca si eu sunt innebunita dupa Coreea, dar cand 'le-am facut' pe ele Coreence, ma gandeam la genul de personaje negative din Kdrame xD
Si chiar imi pare rau pentru dublul-post, dar dupa cum am zis, chiar nu stiu cum sa pun doua sau mai multe poze in acelasi post, deci daca m-ar putea ajuta cineva, as fi recunoscatoare xD~


pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Am revenit cu nextul. Sper sa va placa
Enjoy! xD~

  Doua saptamani au trecut de cand aterizasem in Paradis. Ei bine, mai mult sau mai putin ‘Paradis’…
  Orele decurgeau super, si nu aveam nici o problema in a intelege ceea ce ni se explica. Profesorii erau si ei OK. Pe unii chiar ii placeam. Defapt, imi placeau orele tuturor, mai putin cea a lui Murahashi Takao-Sensei, un barbat nu cu mult mai mare decat noi, in varsta de doar 24 de ani.


Personalitatea sa nu se prea potrivea cu prenumele ‘Takao’, acesta insemnand ‘Erou (sau barbat) respectabil’, deoarece avea niste ochi ce se bulbucau cu interes la vederea vreunei eleve ce purta, ‘din pura intamplare’, niste haine mai… sumare. Si n-ar fi fost problema de-ar fi fost vorba doar de-atat. Iti puteai da seama doar dintr-o privire ca plateste mii de yeni pentru abonamente lunare la sala, pentru a obtine ceea ce ii placea sa fie cat mai tare pus in evidenta de camasile stramte sau maieurile negre, putin transparente, si anume asa-numitele ‘patratele’ pe care el si le ‘plantase’ pe abdomen. Ca rezultate ale eforturilor sale intense, toate ‘fetiscanele’ roiau in jurul lui, gasind cat mai multe pretexte pentru a petrece cat mai mult timp in preajma sa, precum prefacandu-se ca nu inteleg ‘asta’ sau ‘aia’, putand astfel sa-l strige cu o voce mierloasa dupa fiecare ora de curs: ‘Takao-Sensei’; pentru a le ajuta sa inteleaga ceea ce probabil oricum nu au inteles, pentru ca erau ocupate toata ora holbandu-se la ‘posteriorul lui bine lucrat’. Dar faptul ca ramaneau cu el dupa ore nu le ajuta sa inteleaga mai bine oricum, pentru ca acest lucru le dadea doar sansa sa ii examineze ‘ochii aceia adanci’ mai indeaproape. Era o competitie majora intre toate fanele sale, acestea fiind fie singure, fie impartite in grupuri, in care principalul subiect de discutie era, bineinteles, el si prin urmare si lupta ce avea sa determine cine avea sa fie cea care sa se casatoreasca cu el. Era de-a dreptul stupid.
  In afara de asta, eu stateam in banca cu Shigeru, ceea ce facea ca lucrurile frumoase sa fie si mai frumoase. Deveniseram foarte, foarte apropiate, cu toate ca trecuse foarte putin timp. Ne aveam mai ceva ca surorile, si puteam conta una pe cealalta pentru orice. Ne faceam deseori temele  si proiectele impreuna, si ma ajuta sa trec peste depresiile ce mi le provocau ‘Cele 3’. Din cauza faptului ca erau colegele mele de camera, scoala era acum impartita in doua mari tabere, si anume : Cei care ma sprijineau si ma incurajau mereu sa merg mai departe, si Cei care ma invidiau. Initial erau 3 tabere, a treia fiind Cei carora nu le pasa, si care nu vedeau de ce se facea atata tam-tam, insa majoritatea din acea tabara s-au transferat la primul grup mentionat imediat cum au aflat cine, sau, mai bine zis ‘ce’ sunt ‘Cele 3’. Ele erau cele care intr-adevar conduceau scoala. Printr-un singur semn din deget, toate locurile cele bune din cantina trebuiau sa fie imediat eliberate, ca printesele sa isi poata alege unde aveau sa stea in acea zi, cu toate ca nu mancau niciodata de la cantina, desi mancarea era chiar buna si proaspata. Faceau acest lucru doar ca sa isi ateste puterea pe care o aveau cand majoritatea se supuneau privirilor lor ucigatoare. Unii o faceau de frica. Altii, si mai exact cei din a doua tabara, cea a ‘invidiosilor’, o faceau din admiratie. Aceasta tabara cuprindea, in marea parte, baieti, inclusiv pe Antero, care le vedea pe cele 3 ca pe niste zeite, insa lui Antero ii placea cel mai tare de Soo Hyun, cum era si de asteptat, deoarece ea era cea cu cei mai multi admiratori si ‘catelusi’ ce umblau dupa ea, si pe care ii rotea pe degete asa cum isi dorea.
  Eu si cu Shigeru incepuseram sa ne cautam un loc de munca. Daca gaseam unul in care puteam lucra amandoua, era perfect. Nu speram la vreun post de secretara in vreo companie uriasa, cu toate ca asta ar fi fost grozav, ci ne multumeam cu posturi ca vanzator la gogoserii, ospatar, sau alte lucruri minore. Nu avuseseram noroc, insa. Defapt, eu nu avusesem noroc. Nimeni nu prea dorea sa ma angajeze pentru ca nu eram una de-a lor. Strainii, in Japonia, nu prea aveau parte de beneficii. Lumii ii era frica sa aiba incredere in noi, si eram cunoscuti sub numele de ‘extraterestrii’.
  Shigeru, insa, fusese acceptata in aproape toate locurile pentru care aplicaseram, dar le refuzase pe fiecare dupa ce angajatorii ma respingeau pe mine. Mie imi spunea tot felul de pretexte, de genul ‘Oricum nu sunt buna ca vanzatoare. Nu stiu sa relationez cu clientii’, sau ‘Nu cred ca puteam fi ospatar, oricum. Sunt mult prea neindemanatica si as fi spart tot ce era de spart’, insa eu stiam ca o facea pentru mine. Era o adevarata prietena, dar eu ma simteam foarte prost. ‘Stai linistita, oricum am vrut sa ma angajez doar ca sa ne distram impreuna’, mi-a spus ea cand am incercat sa ma scuz pentru ca i-am distrus sansele unui venit in plus.
  In afara de aceste lucruri, totul era foarte frumos. Ma simteam in aceasta tara cum nu ma simtisem in alta.
  Mai trecuse o saptamana si eram iar la cursul lui Takao-Sensei. Incepusem la un moment dat sa-mi dat seama de un lucru cam inspaimantator, si anume ca acestui ‘Takao-Sensei’ i se cam pusese pata pe mine, insa am ales sa ma prefac ca e o prostie, si sa dau acest lucru uitarii, pana cand mi-a spus Shigeru ca si ei i se cam parea la fel. Incepusem sa ma gandesc, in timpul orei, la motivele care l-au facut pe acest domn sa nu mai vrea sa ma lase in pace. Adevarul este ca eu si cu Shigeru eram cam singurele fete care nu roiau in jurul sau. Pana si Kaarina se lasase prada ‘farmecelor’ sale. Insa daca era sa o iau asa, de ce eu si nu Shigeru? Diferenta dintre noi doua era ca Shigeru nu avea nici o problema cu el. Nu il placea nici ea, insa prezenta sa nu o indispunea. Eu, insa, nu il suportam pe acest ‘tip’ si poate ca asta l-a facut sa vrea sa mi-o plateasca. Probabil devenise frustrat, pentru ca nu era obisnuit ca fiintele de sex opus lui sa simta atata repulsie fata de el pe cat simteam eu. Asta trebuia sa fie… Insa nu am apucat sa analizez situatia mai adanc, ca imi aud numele:
-Domnisoara Daria!
-Huh? Ridic eu capul, derutata. Era chiar el cel care ma strigase. In mod normal as fi fost revoltata de situatie, insa sa ma puna pe mine sa raspund la intrebari absolut irelevante devenise o obisnuinta de-a lui Takao Sensei. Incepusem sa ii dau si mai mult peste nas, si sa raspund corect la toate intrebarile ce mi le adresa, fapt ce il enerva si mai tare, insa de data aceasta nu fusesem atenta. Chiar daca as fi stiut raspunsul, era degeaba daca nu stiam intrebarea.
-Nu mai esti asa de desteapta, nu? Imi spune el, punandu-si ambele maini pe banca mea, si schitand un suras marsav. Toate fetele au inceput sa rada la afirmatia lui ca si cum tocmai ar fi auzit cel mai bun banc din toate timpurile. Nu ma deranjase asta, pentru ca stiam ca ele faceau tot ce era nevoie pentru a-i face pe plac acestei fiinte care acum se indepartase de banca mea si isi reluase lectura.
-Esti bine? Ma intreaba Shigeru, punandu-mi mana pe spate.
Nu am reusit sa-i raspund, tot ce am facut a fost sa fac un get in semn de ‘Da, sunt bine’, cu toate ca inca eram putin visatoare.
  Dupa acest curs urma sa avem pauza de masa, pe care eu si Shigeru urma sa o petrecem la cantina, ca in majoritatea datilor. Planuiseram sa ne indreptam direct spre cantina, insa pe drum, una din colegele sale de camera o rugase sa mearga putin cu ea sa-i deschida usa, deoarece ea isi pierduse cheia ei care ii cuvenea ei si pe care nu o detineau decat locatarii acelei camere. Nici macar directiunea sau profesorii nu aveau copii ale acelor chei, in scopul de a pastra intimitatea studentilor.
  Eu m-am hotarat sa o astept pe Shigeru pe hol, rezemata de un zid rece, pe care erau situate si cateva dulapuri. Nu era prea multa lume prin jur, lucru pe care aveam sa il regret cand am vazut ca se apropia de mine nimeni altul decat Takao-Sensei. Ajunsese mult prea aproape de mine ca sa ma prefac ca nu l-am observat si sa plec. Nu stiam ce sa fac. Eram terifiata si nu intelegeam de ce. Nu ar fi trebuit sa-mi fie frica de el. Era, pana la urma, senseiul meu, nu vreun inamic dintr-un joc video, ca aceia pe care trebuie sa-i distrugi pentru a trece la urmatorul nivel.
-Te crezi tare, nu?; Imi spune el cand ajunge destul de aproape de mine incat sa-i pot simti respiratia.; Ei bine, n-o sa mai fi; spune el nervos si se indeparteaza, trantind in drumul lui usa unui dulap ce nu era folosit, care statea larg deschisa si care, odata trantita, a facut un zgomot ce mi-a dat fiori pe sira spinarii. Tipul asta nu glumea. Stiam ca urma ceva serios, insa nu stiam sigur la ce sa ma astept. Acum eram sigura ca el era, defapt, inamicul din joc.
Nu i-am spus lui Shigeru ceea ce se intamplase pentru ca nici eu nu prea stiam cum sa ii explic.
  A doua zi am mers impreuna cu ea la o mica plimbare, si am facut si niste cumparaturi. Ne-am luat cateva haine si niste accesorii in care abia asteptam sa defilez din nou in camera mea, odata ajunsa in Campus. Speram doar sa nu fie zgripturoaicele acolo, si nu erau. Am fost mai mult decat usurata sa vad asta. M-am dus mai intai sa fac un dus relaxant, care si-a facut treaba. Ma simteam mult mai bine. Parca tot stresul ce-l tinusem in mine s-a evaporat odata cu aburii. Am mers in camera si mi-am uscat parul. M-am dezvelit de prosopul in care iesisem din baie, si l-am aruncat pe patul meu. Voiam doar sa-mi mai admir noile achizitii. Nu am apucat insa sa imi scot hainele din pungi ca aud cum cineva incearca sa descuie usa camerei. ‘Oh, nu, s-au intors vrajitoarele’ a fost primul gand care mi-a trecut prin minte. Mi-am luat repede prosopul si m-am infasurat din nou in el, cu speranta sa nu ma prinda dezbracata. Nu prea stiu de ce umblam goala printr-o camera pe care oricum o mai imparteam cu inca cativa oameni. Presupun ca imi doream doar sa ma fac sa cred ca aveam toata camera doar pentru mine. In orice caz, reusisem sa ma acopar inainte ca usa sa se deschida si sa vad ca in spatele ei se afla, defapt…
-Takao-Sensei! Ce cautati aici !? Tip eu, infricosata de ceea ce avea sa se intample. Nu imi puteam imagina un scenariu mai rau de atat. Tineam atat de tare de prosopul in care eram invelita incat mi se indoisera unghiile sub presiunea pe care o puneam pe acele capete ale prosopului. Am inceput sa tremur cand am vazut ca acest om nu intrase aici cu intentia de a ma intreba cum o mai duc cu sanatatea, care oricum era pe cale sa fie distrusa; Atat cea fizica cat si cea psihica.
  Se apropia usor de mine, precum se apropie o vulpe de prada. Facea pasi mici, dar siguri, ca sa aibe timp sa observe cum teama mea crestea din ce in ce mai tare cu fiecare centimetru pe care il inainta. Nu stiam ce sa fac. Era cel mai oribil cosmar si voiam sa ma trezesc in acea secunda. Insa nu s-a intamplat nici o minune si nici nu avea sa se intample. Ma uitam in toate partile dupa ceva pe care as putea sa-l apuc pentru auto-aparare, o vaza, ceva, insa nu era nimic. Absolut nimic, si in acele momente imi era ciuda pe toate personajele principale feminine din toate filmele care mereu gaseau cate un obiect ce ar putea provoca leziuni ca sa isi apere existenta.
  Asa-numitul ‘Takao-Sensei’ ajunsese mai aproape de mine decat fusese vreun baiat vreodata, iar eu tremuram din toate incheieturile. Nu aveam destula putere sa fac nimic, nici macar sa urlu sau sa ma misc de acolo. Nu ii cunosteam bine intentiile, insa m-a apucat de prosop si a inceput sa traga de el. Eram sigura ca nu voia doar sa isi dea cu parerea asupra corpului meu, sau sa se asigure ca nu era nevoie sa-mi propuna sa-mi faca rost de un abonament la sala la care mergea si el; insa eu trageam cu atata disperare de prosop incat l-a facut pe aceasta… bestie sa se dea un moment mai in spate si sa imi arate un zambet in semn de ‘te zbati degeaba’. Eram de-a dreptul terifiata. Nu stiam ce sa fac. Stiam doar ca trebuia sa fac ceva, orice, asa ca am profitat de distanta ce se crease intre noi pentru a-l impinge cu mana cu care nu trageam de prosop. Nu se asteptase la asta, fapt ce l-a facut sa se clatine putin. Nu cazuse pe jos si nu incepuse sa ceara indurare, precum sperasem eu ca avea sa se intample, insa era de ajuns pentru mine. In urmatoarea clipa am fugit pe langa el si am tras cu toata puterea mea de usa mare si alba, usa pe care nu voiam sa o mai trec in viata mea. Asa cum eram, in prosop si descult, am alergat, in privirile mirate ale tuturor, la camera lui Shigeru. Am batut cat am putut de tare in usa care ma despartea de siguranta, pentru ca stiam ca ma urmarea, iar cand am auzit ‘I…’, nici nu am mai asteptat pentru continuarea ‘…ntra’.
-O, Doamne, ce ti s-a intamplat?! O aud pe Shigeru spunand. Nu o puteam vedea, deoarece imediat cum am intrat, nici nu m-am mai uitat sa vad cine mai era in camera, ci m-am lasat in genunchi, cu fata in jos, si mi-am tras putin sufletul. Mi-am ridicat privirea si am vazut-o pe Shigeru punandu-se in genunchi langa mine, in timp ce toti ceilalti din camera se ridicasera in picioare si venisera spre mine. Acestia erau colegele de camera ale lui Shigeru, si Antero, fratele Kaarinei.
Shigeru m-a ajutat sa ma ridic si sa ma pun pe un pat. In timp ce toti se asezau la loc pe patul lor, se facuse o liniste morbida. Toti asteptau sa auda de la mine ce mi se intamplase, asa ca le-am spus. Nu mai imi pasa nici ca era si un baiat cu noi, si nici ca eu eram doar in prosop. Mai rau decat ceea ce experimentasem cu 10 minute in urma oricum nu putea fi.
-O, Doamne, saraca de tine! Nu imi vine sa cred ca asa ceva s-a putut intampla! A fost reactia pe care fie o citeam de pe chipurile lor, fie mi-o confirmau ei, spunand-o, in timp ce Shigeru ma lua in brate.
  Eram prea tensionata si doar sa ma gandesc sa ma apuc de plans. Nu era timp de asa ceva.
-Si totusi, cum de a obtinut el cheia de la camera ta?  Intreaba Kaarina; Cu totii aveam o ipoteza, insa nu puteam fi siguri pana nu aveam dovezi.
-Voi afla eu! Spune Antero, hotarat.
-Va multumesc tuturor! Sincer, va multumesc, spun eu pe un ton stins. Nu facusera prea multe inca, insa numai prin simpla lor prezenta ma facusera sa ma simt in siguranta.
-Ce putem face? Ma intreaba Shigeru uitandu-se ingrijorata in ochii mei. Era exact privirea pe care o mama i-ar arata-o copilului sau care se afla in necaz. Erau o puzderie de sentimente care ma copleseau numai la gandul ca aveam o prietena ca ea.
-Un lucru e sigur; Spun eu, ridicandu-ma in picioare, stergandu-mi orice sentiment de frica din trup, devenind serioasa, realizand gravitatea situatiei; Trebuie sa plec de acolo!

Modificat de Denii (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Numai la aşa ceva nu mă aşteptam. Un capitol foarte bun! Ce profesor maniac, capsoman şi nebun. Acum conştientizez că nu toate bunăciunile sunt...bune. Ce ciudat suna?! Anyway...mi-a plcăut foarte mult acest capitol...cum ai descris reacţile personajelor, prietenia lui Shigeru pentru Daria, droaia de admiratoare care roiesc prin jurul profesorului sexy. Te pricepi. Dacă nu mi-aş fi dat votul în favoarea lui Timy şi Licht, tu ai fi ceea care l-ar avea.
Sper să vi cu un next cât mai repede posibil. Este un fic superb, cu o scriitoare cu talent. Păcat că nu ai mai multe cometarii. Le-ai mertita din plin.
Cea mai mare admiratoare a ta...Saya.

See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~~ Am venit cu continuarea, si sper sa va placa pe cat imi place mie !
Enjoy ~~

In acea seara Shigeru mi-a imprumutat niste haine de ale ei si am ramas peste noapte in camera lor, cu speranta ca nu aveam sa fim prinse, pentru ca acest lucru era impotriva regulamentului. Nu prea am putut adormi, deoarece aveam senzatia ca retraiesc acea groaza de fiecare data cand puneam geana pe geana. Shigeru, in al carei pat dormeam, simtea, cumva, asta, si incerca sa ma faca sa ma simt mai bine, din moment ce nici ea nu putea adormi. Nu mi-as fi putut exprima recunostinta fata de ea nici daca as fi putut dispune de 10000 de cuvinte.
A doua zi, de dimineata, am mers cu Shigeru si Kaarina sa imi iau lucrurile, deoarece stiam ca in weekenduri ‘Printesele’ nu prea binevoiesc sa stea in Campus, ceea ce era o usurare pentru majoritatea dintre noi.
Mi-a fost greu sa intru acolo. Voiam doar sa iau mai repede ce e al meu si sa ies din camera aia blestemata. Stiam ca nu puteam sta pentru o eternitate la Shigeru, insa era ceva provizoriu pana imi gaseam si un apartament pe care sa il inchiriez, cu toate ca aveam mai intai nevoie de un loc de munca, iar cum nimeni nu dorea sa ma angajeze, avea sa fie cam greu. Insa eram dispusa sa caut mai adanc, si sa imi dedic tot timpul pentru asta. Trebuia sa fie un loc unde sa pot lucra si eu… nu?
Cu gandul asta in minte am pornit la ‘vanatoare’. Mi-am luat niste ziare cu anunturi de la un chiosc dintr-o statie de metrou, si am pornit singura la drum. Shigeru ar fi vrut sa ma insoteasca, insa am vazut ca nu se simtea prea bine, si era si obosita din cauza ca nu prea dormise aseara, din vina mea, asa ca am refuzat sa o las sa umble pe strazi cu mine toata ziua, si i-am spus sa se odihneasca. Aveam sa o anunt in caz ca gaseam ceva.
Am inceput, asadar, si le-am luat pe fiecare in parte, de la cel mai jos loc de munca pe care l-am putut gasi, pana la cel mai sus, reprezentat de lucrator la un Fast-Food, care era cea mai bine platita slujba disponibila.
As fi vrut sa le iau in ordine descrescatoare in ceea ce privea salariul, insa am evitat slujba de la Fast-Food cat am putut de mult, pentru ca stiam ca daca lucrez intr-un astfel de mediu aveam sa ma las prada tentatiilor ce inconjoara acel loc, mancand numai acel gen de mancare, lucru pe care nu mi-l doream. Se pare, insa, ca acest loc de munca avea sa fie ultima mea speranta, pentru ca nu avusesem nici astazi noroc… nici macar putin…
Eram foaarte dezamagita, si aveam moralul la pamant. Asa am pornit spre localul de Fast-Food, spre ultima mea sansa. Incepusem sa ma gandesc ca poate este vreun fel de psihologie inversa, ca daca am fost refuzata in toate locurile spre care ma indreptasem cu optimism, poate aici aveam sa fiu, in sfarsit, angajata. Plus, fusese cel mai mare salariu disponibil, iar daca reuseam si sa ma abtin de la toata mancarea ce avea sa se afle in jurul meu, atunci era pefect, nu ?
Ajunsa in fata localului, unul amplasat cu cap langa un mini parc de distractii, rasuflu adanc, si pasesc pragul usii cu piciorul drept. Nu sunt superstitioasa de fel, dar imi puneam toate sperantele in slujba asta. De asta depindea si sa nu-i dezamagesc pe parintii mei, a caror incredere le-am castigat-o cu greu in privinta venirii mele aici. Daca nu imi gaseam de lucru, nu puteam plati o chirie, iar in Campus nu mai puteam sta din motive evidente. Data trecuta avusesem noroc, insa daca urma sa existe o ‘data viitoare’? Ce avea sa se intample atunci? Cum aveam eu sa le spun alor mei tot ceea ce mi se intamplase? Cum aveam sa le spun ca unul dintre cele mai oribile lucruri existente era pe cale sa mi se intample mie, fiicei lor, in locul la care visasem atata timp? In locul in care i-am rugat atata timp sa ma lase sa merg ? Cum aveau ei sa mai aiba ineredere in mine si in alegerile mele, vreodata? Nici macar eu nu mai aveam… Gandindu-ma la toate astea, simteam cum ma pododeste plansul. Sentimentele acelea coplesitoare de vina, de neajutorare, impletite cu frica si disperare, le simteam cum imi strabateau toate partile corpului, cum strigau cu disperare ca vor sa iasa afara, iar singura cale erau lacrimile ce stateau sa-mi curga pe obrajii infierbantati. Insa nu, nu puteam. Nu aveam de ce. Nu trebuia sa-mi pierd speranta. Mai aveam o sansa, inca o mai aveam, si nu trebuia sa o irosesc. Am strans din pumnul mainii drepte si am simtit cum lacrimile se retrageau. Asa era mult mai bine. Stateam, insa, in pragul usii de vreo cateva minute bune acum, ceea ce nu era prea normal. Dupa ce mi-am revenit in fire, am observat ca un tip al carui chip nu il vazusem prea bine, se uita la mine de cand am intrat. Probabil ii paream o ciudata. El statea la o masa de langa fereastra, singur. Nu avea nimic in fata, deci probabil ca nu comandase inca. Probabil ca si el era un ciudat, oricum, insa nu asta ma interesa acum. M-am dus la o domnisoara care stergea niste mese, si am rugat-o sa ma directioneze catre persoana responsabila cu angajarile. Asadar, m-a dus la un domn de varsta medie, care avea o jumatate de chelie in cap si o burta pe care nu stiam daca si-a castigat-o datorita berii sau a mancarurilor preparate in localul de care era responsabil. Nu parea un om rau, totusi. I-am prezentat intentiile mele sincere, cu un zambet larg pe buze. Nu a zabovit nici o secunda, ca mi-a si dat un raspuns, unul pe care nu speram sa-l aud : ‘Imi pare rau!’, a spus. Deja o simteam. Toata acea amestecatura de sentimente, simteam cum revine. ‘Dar tocmai l-am angajat pe el’, a continuat, aratandu-l pe tipul de la masa, cel ‘ciudat’, care urmarise intreaga scena.
Nu am mai putut sta nici macar o secunda in plus, si am alergat, practic, spre iesire, fara sa mai spun vreun cuvant. De data asta nu ma mai puteam abtine. Mi-am dus mana la gura, si m-am sprijinit, coplesita, de un stalp aflat chiar in fata localului pe care eu il considerasem a fi ‘ultima speranta’. Asta fusese tot? Chiar aveam sa ma intorc acasa? Trebuia sa ma dau batuta? Tot ce stiam acum era ca nu ma puteam opri din plans. De data asta nu mai puteam. Probabil ca tinusem totul in mine pentru prea mult timp. Ma bucuram, doar, ca nu se uita nimeni la mine. Lumea aici era mult prea ocupata cu ale lor. Asadar, am lasat sentimentele sa ma strabata si sa ma conduca. Nu as fi crezut ca plansul avea sa ma ajute atat de tare in acel moment. Insa ma si durea, in acelasi timp. Durea tare. Ma gandeam intr-una la cat de mult am vrut sa ajung aici, la cat de fericita am fost cand am citit scrisoarea aceea, la faptul ca asta era ‘noul meu inceput’, la prietenii pe care deja mi-i facusem aici, si ma durea. M-am lasat in jos, si continuam sa plang. Nu imi mai pasa nici de faptul ca ocazional, vreun trecator ce nu se grabea, mai arunca si cate un ochi la mine, sau ca toti copiii se speriau cand ma vedeau asa. Nu imi pasa. Si cu toate astea, nu suportam sa fiu vazuta asa, cu toate ca erau doar niste straini. Incercam zadarnic sa imi ascund fata in palme, insa nu avea efect. Simteam cum nu mai aveam aer. Stiam ca poate erau oameni cu probleme mai serioase decat ale mele, insa chiar si cu toate eforturile mele de a ma opri, nu puteam. Corpul meu nu ma mai asculta. Si totusi, stiam ca nu puteam sta si sa plang la nesfarsit, cu toate ca in acele momente as fi preferat asta decat ceea trebuia sa fac in continuare, si anume sa-i sun pe ai mei…
Cu ultimele puteri m-am ridicat in picioare, insa continuam sa ma sprijin de stalp, pentru ca daca nu o faceam, probabil picioarele m-ar fi tradat de tot, iar eu as fi ajuns pe jos, de unde nu as mai fi vrut sa ma ridic.
M-am imbarbatat, insa, si mi-am indreptat spatele, mi-am aranjat hainele de pe mine, si eram gata sa plec de acolo, cand mi-au venit in minte cuvintele lui Matei, la care ma mai gandisem de cateva ori de cand ajunsesem aici.
‘Nu te vei simti ca un triunghi intr-o lume de patrate?’
Aceasta propozitie a fost de ajuns sa ma faca sa ma clatin. Am intins mana, cautand stalpul de care tocmai ma dezlipisem, cu intentia sa ma sprijin din nou de el, pentru ca nu puteam rezista. Simteam cum mi se face rau. Un gol imi aparea in stomac, facandu-ma sa-mi duc mana stanga la burta. Eram pe cale sa bufnesc iar in plans, insa mi-am amintit ce mi-am spus mie, atunci: ‘Imi pare rau, dar de data asta te inseli. Nu o sa fie asa. Nu are cum sa fie asa. Am visat la asta toata viata mea, iar acum sa ma sperii din cauza unor lucruri nefondate cand eu ma simt de-a lor chiar si de aici, de acasa de la mine, de pe alt continent, din alta tara... Nu se poate asa ceva.’, si nu stiam daca sa incep sa plang mai tare sau daca sa incetez si sa caut o solutie. M-am oprit o secunda din plans, ca sa ma analizez. Nu ma mai recunosteam. Persoana asta slaba, cu fata umeda, plina de lacrimi, cu obrajii rosii, si mainile tremurande, nu eram eu. Nu puteam fi eu. Persoana aceasta, in pielea careia ma aflam acum, si cea care a avut curajul si taria sa gandeasca asa atunci, erau doua persoane total diferite. Ce se intamplase cu mine? Aceasta persoana nu eram eu. Nu puteam fi eu. Trebuia sa ma adun. Nu era sfarsitul. Nu inca. Asadar, mi-am sters, din nou, lacrimile. Avea sa fie definitiv de data asta. Am mai aruncat o ultima privire peste umar asupra acelui loc, si am vazut ceva ce nu fusese in plan. Acel tip, cel care avea o mica parte de vina, din cauza caruia am trecut prin acele momente sfasietoare, statea, in picioare, la geam, uitandu-se la mine. „Oare a facut asta tot timpul?” Ma intreb, surprinsa intr-un mod nu tocmai placut. Nu fusese tocmai vina lui, insa. Poate ca daca ajungeam cu 10 minute mai devreme, acum rolurile ar fi fost inversate, desi imi e greu sa imi inchipui un tip ca el plangand, cu toate ca fata inca nu i-o vazusem prea bine, din cauza geamurilor usor fumurii si a distantei dintre locatia mea si cladire.
I-am aratat, increzatoare, un zambet in semn de ‚Voi fi bine, cu siguranta’, ce avea o alura de ‚Nu ma voi da batuta’, si, realizand ca inca tineam mana pe stalpul ce ma sprijinise la propriu pana acum, mi-am indreptat privirea spre acesta, spre stalpul rece. Atunci, cu mintea limpede, eliberata de durere si negativism, am putut cunoaste un nou sentiment, un sentiment a carui urma o mai simtisem in viata mea, insa de data asta era mult mai puternic, precum si soarele care iese dupa ploaie. Atunci, am putut vedea curcubeul, care nu era asa de colorat, ci doar alb-negru. Acest ‚curcubeu’ era, defapt, o foaie de hartie pe care scria, mai mult sau mai putin, ‚Angajam menajera’, si un numar de telefon la care lumea putea apela pentru mai multe informatii. Un zambet urias mi-a aparut pe buze, unul cum nu mai avusesem pana acum, lipsit de vreo urma de falsitate sau melancolie, un zambet mai sincer decat cel pe care i-l aratasem celui ce probabil ca acum incerca sa-si creasca burta si mai mare, de parca ar fi fost vreun porc ce urma sa fie taiat de Craciun. Ma aflam la capatul curcubeului, si eram destul de sigura ca am gasit oala cu aur a spiridusilor. Primul lucru care mi-a venit in minte sa-l fac a fost sa ma uit inapoi la tipul care, dupa cum ma asteptam, inca se uita la mine, si sa ii mai arunc un zambet larg, ce parca striga cu toate puterile ‚Vezi? Ti-am spus eu!’. Speram doar ca strigasem destul de tare incat sa ajunga pana la el.
Am memorat imediat numarul in telefon, insa nu am sunat atunci. Cand am revenit cu picioarele pe pamant am putut auzi toata galagia ce se facea in jurul meu, asa ca nu aveam sa ne intelegem cum trebuie. M-am grabit catre cel mai apropiat parc pe care l-am putut gasi, un loc linistit, unde m-am asezat pe o banca. Am pus geanta langa mine, foarte aproape, astfel incat sa o pot avea in vedere, si am apasat pe ‚Apelare’. Inima imi batea cam la fel de tare precum atunci cand m-am urcat in avionul ce m-a adus aici. Imi recapatasem increderea pe care o aveam atunci.
-Buna Seara! Rostesc eu, emotionata, dupa ce am auzit ca persoana cu care urma sa conversez a raspuns.
-Buna Seara! Se aude o voce de femeie, sau nu, mai bine zis, de ‚doamna’, enind de la capatul celalalt al firului. Nu spusese multe, insa deja stiam ca este o femeie blanda. Iti puteai da seama doar din tonalitatea vocii sale.
-Am sunat pentru informatii in legatura cu slujba de menajera.
-Ar fi mai bine daca am vorbi fata in fata. Ai putea veni sa ne intalnim maine? Astazi este deja tarziu, s-a inserat repede afara; Spune ea, surazand. Chiar parea o femeie de treaba.
-Da, da, sigur, cu cea mai mare placere; spun eu, dupa care imi notez adresa pe care mi-o spune ea, care era chiar adresa casei unde ar fi trebuit sa lucrez, in cazul in care aveam sa fiu angajata. Aveam sa ne intalnim la ora 10, deci m-am grabit imediat sa ajung in Campus. Pe drum, am sunat-o pe Shigeru, pentru ca eram foarte emotionata, dar si entuziasmata in acelasi timp.
Restul serii a decurs fara probleme, si am avut parte de un somn chiar linistit. A doua zi m-am trezit de dimineata, cu bateriile incarcate, iar cand am iesit pe usa mi-am luat si sperantele cu mine. O gramada din ele, chiar.
Shigeru se bucura pentru mine, dar ne parea amandurora rau ca nu aveam sa ne mai petrecem timpul impreuna la locul de munca. Stiam insa, atat eu cat si ea, ca nu mai era de gluma, si ca faptul ca eu trebuia sa-mi gasesc un loc de munca era prioritar distractiei.
Dupa un drum destul de scurt cu metroul, si inca vreo 10 minute de mers pe jos, care ar fi fost si mai putine daca nu ar fi trebuit sa ma tot opresc sa cer indicatii strainilor, am ajuns la destinatie. Era o casa mare, alba, construita in stil European, cu un gard mare, si o poarte impunatoare care s-a deschis imediat ce am sunat. Cand am intrat am putut vedea o curte imensa, plina cu verdeata, si am observat mai indeaproape toate micile detalii ale acelei case, care, puse impreuna, creau o atmosfera parca rupta din povesti.
Usa s-a deschis inaintea mea fara ca eu sa spun macar ‚Sesam deschide-te’.
Am pasit sfioasa pragul, fara sa tin cont de piciorul cu care pasisem de data asta.
Totul era atat de superb... Peretii, podeaua, tavanul, totul! Credeam din ce in ce mai tare ca pasisem intr-un alt taram, unul ce se deschidea doar celor cu intentii sincere; Sau, celor ce veneau in izita la Familia Yoshida, caci asta era numele norocosilor ce aveau parte de toate aceste lucruri in fiecare zi. As fi continuat, probabil, sa isez, daca nu o vedeam in spatele usii pe o doamna intr-o uniforma albastra, cu un sortulet alb, care facuse ca ‚magia’ ce a deschis usa sa se intample. Nu era o usa fermecata, deci. Dar tot era superb.
Doamna cu sortuletul alb a ramas putin socata cand a vazut ca nu sunt din Japonia. Nu stia, probabil, in ce limba sa-mi vorbeasca, asa ca mi-a facut un semn sa ma descalt si sa intru. Eram prea emotionata ca sa ii arat ca stiu Japoneza, asa ca am facut intocmai ce mi-a spus, si am intrat in sufragerie, pentru ca ce vazusem pana atunci fusese doar holul, care era infim pe langa toate celelalte lucruri.
La capatul holului nu erau usi. In stanga se afla bucataria, despartita de restul camerelor de o arcada ovala. In dreapta se afta sufrageria, una imensa, moderna. Ceea ce vedeai prima oara erau o canapea mare, ce parea extrem de confortabila, crem, pozitionata in asa fel incat sa te uiti mai cu placere la televizorul cu ecran plat, imens, de pe peretele din fata.   
Intr-un moment in care nu ma miram de tot ceea ce vedeam, am putut observa partea de sus a unei doamne ce statea pe canapeaua mai sus mentionata. Nu stiu cum de nu am observat-o pana acum. Statea cu spatele, deci nu o vedeam prea bine.
-Doamna? Spune ‚femeia cu sortuletul’
-Ou, spune doamna, intorcandu-se, si lasandu-si cescuta de cafea pe care o avusese pana acum in mana, pe o masuta de sticla situata la distanta optima, astfel incat sa nu trebuiasca sa te intinzi prea tare, insa destul de departe incat sa ai loc de trecere fata de canapeaua de pe care tocmai se ridicase doamna, o femeie cu un aspect mai frumos decat imi imaginasem, cu o piele fara defecte, un zambet mai fermecator decat o dimineata de primavara, un par mai negru decat cel al Albei-Ca-Zapada, cu o imbracaminte demna de rangul de stapana a unei case ca aceasta.
-Buna dimineata! Spun eu, in pripa. Nu prea stiam, defapt, cum sa ma comport sau ce sa spun. Simteam ca ma pierd in fundal in prezenta unei doamne asa de onorabila ca aceasta care imi zambea cald in acele momente.
-Te asteptam! Spune ea, parca din toata inima. Te rog, aseaza-te!; Si ma indeamna spre canapeaua crem, din piele, probabil, de pe care ea tocmai se ridicase.
Ne-am asezat amandoua in acelasi timp, eu in partea dreapta a canapelei, iar ea in cea stanga. Eu, grijuliu, in asa fel incat sa nu deranjez nimic, ea, delicat, de parca delicatetea ar fi fost vreo a doua natura a ei. Era uimitoare din toate punctele de vedere. Se vedea ca era un om bun la suflet, si parca dadea, chiar, pe afara, intr-un sens extrem de bun. Radia din toate punctele de vedere. Nu te saturai sa o mai privesti.
‚Doamna cu sortuletul’ ne-a aduc imediat doua cesti cu ceai fierbinte, proaspat facut. L-am dus imediat la gura, deoarece mi se facuse putin frig. Era toamna in adevaratul sens al cuvantului, si afara era foarte racoare.
-Ceai negru, Indian; spun eu, mai mult fara sa-mi dau seama.
-Sunt surprinsa!; Spune doamna, cu acelasi zambet cald pe buze. Spune-mi, continua ea, cum te numesti si de unde esti?
-Ma numesc Daria si vin din Romania! Spun eu, afisand un zambet plin de emotii. Daca m-as fi aflat la un interviu in Romania, probabil as fi spus tot numele, insa de data asta, nu stiu de ce, am crezut ca ar fi mai bine sa nu spun si numele de familie. Nu pentru ca nu as fi avut incredere in ei sau ceva, ci poate pentru ca mi-ar fi fost frica sa nu inteleaga care este numele si care este prenumele meu.
Imediat cum a auzit asta, doamna s-a uitat in ceasca de ceai pe care o avea si ea in mana, cu o privire putin melancolica, de parca isi amintea de niste vremuri de mult apuse. Ma intrebam daca am facut ceva rau, insa a scos un zambet de resemnare si a continuat, pe un ton la fel de bland si de bineoitor ca si pana atunci :
-Ce te aduce pe aici?
-Am venit printr-un program de studiu.
Doamna a dat semne ca stie despre ce vorbesc, dupa care, cu acelasi zambet cald pe buze, a continuat:
-Familia noastra este compusa, pe langa mine si sotul meu, de cei trei copii ai nostri. Treburile tale vor fi sa intretii cat de cat casa, dar si disciplina, cat adultii sunt plecati. Nu ne cunoastem foarte bine inca, insa am un sentiment ca esti de incredere si ca nu as gresi daca ti-as lasa casa in grija totala; Vorbele aceste mi-au ajuns, cumva, direct la inima. In mod normal as fi considerat lucrurile de acest gen doar o superficialitate, ceva de forma, spus cu intentia de a intra pe subt pielea cuiva. De data asta, insa, simteam ca ea chiar crede in ceea ce spune, fact ce ma bucura. Ma facea sa ma simt bine. 
-Stati, adica sunt angajata? Intreb eu, dupa ce realizez sensul vorbelor sale.
-Desigur! Cand poti incepe? Spune ea, mai mult razand, dar fara intentii rele, de faptul ca eram foarte ametita.
-Imediat! Chiar acum, defapt!
-Slujba asta nu este una foarte bine vazuta in societate, insa este importanta pentru noi. Am ramas fara om care sa ocupe acest post doar de doua saptamani, si casa este deja intr-o totala dezordine! Saraca Sasaki a trebuit sa faca si treburile slujbei sale, si pe cele ale menajerei; Acest lucru explica de ce ea este cea care a deschis usa, gandeam eu.
-Poate ca plata nu ti se va parea imensa, insa noi consideram ca este mai bine daca personalul petrece mai mult timp cu noi, astfel incat sa se obisnuiasca cu stilul nostru de viata asa ca noi iti oferim cu mare placere si camera de acolo, ca atunci cand vi aici sa nu te simti ca si cand ai veni la munca, ci sa intri increzatoare pe usa si sa strigi cat te tin plamanii ‚Sunt acasa!’
-Stati, adica... Incerc eu sa spun, insa ma balbai. Aveam si un loc unde sa dorm? Mai bine de atat nici ca se putea. Era uimitor ce mi se intamplase si pretuiam fiecare farama din ce insemna slujba asta. Intradevar, statutul de ‚menajera’ nu era cel mai bine azut, si nu era nici scopul meu in viata, insa cand te afli intr-o situatie ca aceasta, te simti de parca ai primit ajutor Divin, ceea ce nu este exclus, bineinteles. In fond, trebuia sa ii multumesc Lui Dumnezeu pentru absolut tot ceea ce mi se intamplase pana acum, chiar daca au existat si momente rele, precum cel din ziua precedenta. Se pare ca totul se termina cu bine, intr-un sfarsit.
-Restul conversatiei a fost foarte intriganta. Doamna, defapt nu, Azumi, pentru ca asa dorea sa fie strigata, era interesata sa afle cat mai multe despre mine si despre familia mea. Era o femeie cu adevarat buna. S-a oferit chiar si sa vina cu mine, sa ma ajute sa imi iau bagajele din Campus, insa a aparut ceva in ultimul moment, si a trebuit sa se duca la munca. Am mers, in orice caz, cu soferul lor, care m-a condus pana in fata Campusului, si inapoi acasa, ca eu sa nu trebuiasca sa ma car cu bagajele prin metrouri.
Toata lumea s-a bucurat pentru mine, insa le parea rau si ca aveam sa ne vedem mai rar. Insa aea sa fie bine. Era mult mai bine decat daca ar fi trebuit sa plec inapoi in tara.
Cand am ajuns inapoi acasa, nu mai era nimeni. Doamna Azumi era inca la munca, iar Sasaki, a carei slujba era, defapt, cea de bucatareasa, era la piata, insa eu am incercat sa fac cum a spus Azumi si sa ma simt ca acasa. Mi-am despachetat lucrurile in camera mea, o camera care avea intrarea prin bucatarie, o camera micuta, dar foarte primitoare, vopsita, mai mult sau mai putin intamplator intr-un roz pal, ca de printese, cu un pat din care aeam o priveliste minunata la cer, niste dulapuri, si un birou. Era, intr-adevar, o camera foarte frumoasa. Stiam deja ca aveam sa ma simt bine aici.
Eram, insa, destul de ingrijorata de intalnirea cu ceilalti membri ai familiei. Daca ei nu aveau sa ma placa?
In timp ce imi despachetam, am auzit cum usa de la intrare s-a deschis. Am sperat ca erau fie Azumi ori Sasaki, pentru ca daca era altcinea, probabil ar fi crezut ca sunt vreo hoata, sau cine stie ce. Nici soferul nu mai era aici, pentru ca el locuia in alta parte, intr-o casa destul de aproape, din cate am inteles.
M-am gandit ca poate e mai bine sa raman in camera, sa nu ies pana nu vin cele doua, insa nu stiam cand avea sa se intample asta. Nu puteam sta acolo la infinit, nu ? Si, pana la urma, imi ocupasem deja postul, aveam sa traiesc cu acesti oameni pentru restul anului, nu ma puteam comporta de parca nu exist deloc. Asadar, am iesit din camera mea. Mai sfioasa, dar am iesit. Eram in bucatarie, de unde aveam vedere perfecta in hol, sufragerie, si putin pe scarile ce duceau la etaj.
-Um... Am incercat eu sa ma fac auzita in timp ce mergeam, tinandu-ma de pereti, de parca inspectam casa de hoti, cand am vazut, in sufragerie, un tip, ce parea sa caute ceva intr-un sertar.
‚O, Doamne! Daca el chiar e un hot?’, ma gandeam eu.
-Tu cine esti? Ma intreaba el, uimit.
-Eu, um, stii, am, Eu sunt noua menajera.
-A.; Spune el, putin nepasator, si se intoarce la cotrobait.
Dar inca nu aeam siguranta ca nu e vreun hot, asa ‚Ca ce alt mod mai bun decat a-l intreba?’ M-am gandit eu, intr-un moment de lipsa de luciditate.
-Dar, um, scuza-ma ca te intreb, tu cine esti? Il intreb eu, putin rusinata de ceea ce avea sa urmeze.
-Nu e un lucru tocmai frumos de intrebat pe un om care vine la casa lui si se trezeste sub acelasi acoperis cu o straina, nu crezi? Mai ales ca intrebarea vine tocmai din partea strainei.
Avea dreptate, insa ce puteam face? Ma simteam penibil. Acum stiam, macar, ca el locuieste aici. Insa... era prea tanar pentru a fi sotul doamnei Azumi. Atunci, era unul dintre copii? Imposibil. Adica, stiam ca doamna era mai batrana decat parea, insa nici chiar asa de batrana, din moment ce tipul cu care tocmai orbisem era cam de varsta mea. Un an in plus sau in minus, poate....
Atunci, cine era?


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Wow! Draga mea, ăsta e un capitol grozav! Îl ador şi l-am citit pe nerăsuflate! După toată tevatura cu profesorul pervers, Daria a reuşit să treacă cu bine momentul, să se mobilizeze şi într-un final să îşi găsească o slujbă!
Nu ştiu de ce dar, băiatul acela de la fast-food...va avea vreo legătură cu Daria...sau are? Pe mine prima dată m-a dus cu gândul la Matei. Ce tare ar fi să fi venit până în Japonia după ea...
Imposibil nu?
Oricum mi-a plăcut acest capitol foarte mult! Felicitări! Ai avut câteva greşeluţe mici de tastare...dar e în regulă!
Sper să vi cu next-ul curând! Este un fic atât de frumos şi crede-mă sunt foarte supărată pe populaţia acestui forum! De ce nu îţi comentează şi ţie munca? Meriţi din plin...

See ya!


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
~Am venit cu nextul si sper sa nu vi se para ca e prea 'lalait', insa nu am avut mult timp la dispozitie. Va rog, Enjoy! ~


*Atunci, cine era?*

Dar inainte sa apuc sa ma gandesc mai bine, auzim cum se descide usa principala, pe care intra, mai intai, Azumi, iar apoi Sasaki.
-A, deci v-ati cunoscut, spune Azumi, vioaie ca de obicei, in timp ce isi scotea unul din pantofi, sprijinindu-se cu o mana de peretele holului de la intrare.
‚Misteriosul Necunoscut’ imi arunca o privire intrigata, ce avea, insa, o urma de plictiseala.
Ma frustra asa de tare felul sau de a fi. Parea genul de tip superficial, caruia nu ii pasa decat de felul in care sta parul lui mai negru decat carbunii, si de genele lui lungisi dese ce ii acopereau ochii de un ciudat albastru. Ia stai asa... Albastru? Dar... Puteam jura ca e Japonez. Adica, forma ochilor, accentul perfect... Cum putea avea ochii albastri? Ah, ce prostuta sunt, gandesc eu, aducandu-mi aminte de faptul ca s-au inventat lentilele de contact.
-Nu v-ati cunoscut? Spune Azumi, dandu-si seama, probabil, din tacerea noastra.
-Nu chiar, spun eu, convinsa si sigura pe mine, ca si cum inca as fi crezut ca tipul era un hot ce nu avea ce sa caute in casa asta. El s-a aratat putin jignit de afirmatia mea, insa nu a apucat sa spuna nimic.
-Mizuke, Ea este Daria, noua noastra menajera, insa sper ca vei fi mai dragut cu ea decat cu celelalte, din moment ce va locui cu noi. Auzind acestea, Asa-zisul ‚Mizuke’ si-a dat ochii peste cap in semn de ‚mai scuteste-ma’. Argh, deja il uram pe tipul asta, si am incercat sa-i arat asta, facand o fata ironica de ‚Care e problema ta?!’. Azumi a continuat, zicand:
-Daria, el este Mizuke, ‚Gradinarul’, ma asteptam eu sa zica, insa continuarea a fost alta, si anume ‚Fiul meu’.
Poftim? Deci el chiar era fiul sau?? Nu stiu cum, insa nu prea imi venea a crede.
In secunda exact urmatoare, telefonul ce era frumos asezat in bucatarie a inceput sa sune. Sasaki era deja langa el, si a raspuns, pentru ca era obisnuita sa faca asta, din lipsa de menajera. Telefonul era pentru Doamna Azumi, care s-a conformat si s-a grabit sa se duca sa raspunda, lasandu-ma pe minte sa il infrunt pe cel mai antipatic tip pe care il vazusem vreodata. Stiam deja ca avea sa-mi faca sederea aici cat mai groaznica posibil, insa nu doream sa ma las mai jos. Nu aveam sa-l las sa ma fugareasca de aici, cum, probabil, a facut cu celelalte menajere. Probabil era vreun frustrat.
‚Oh, nu. Se apropie!’, gandesc eu, in timp ce vad ca vine incet, si la fel de indiferent, spre mine, insa ma ocoleste, si se opreste cand ajunge exact in dreptul meu, zicand ‚Tu vorbesti, macar, Japoneza?’ Cu acelasi aer superior caracteristic lui, privind drept in fata. Nu imi venea a crede ca poate fi asa un idiot.
‚Chiar mai bine decat tine’, zic eu, mai sigura pe mine ca niciodata, fara sa imi dau seama, insa, ca deja facusem o greseala gramaticala.
Puteam simti cum profita de ocazie ca sa scoata un zambet si un pufait ce parca striga ‚Ce fraiera!’.
Ma simteam asaa de penibil, insa nu aveam de gand sa las asta sa ma doboare, asa ca plec de langa el, lovindu-i umarul cu al meu, cu toate ca a fost destul de greu, din moment ce era cam cu un cap mai mare decat mine.
Avea o atitudine de copil mic, nebagat in seama, insa inaltimea unui baschetbalist de 20 de ani. Nu stiam ce sa cred in privinta varstei lui.
Dupa ce a plecat si el in treaba lui, am plecat si eu in a mea, si m-am alaturat doamnelor din bucatarie. Azumi, insa, ne-a parasit rapid, pentru ca se pare ca iar avea niste treaba. Ma asteptasem inca de cand le vazusem casa ca ei sa fie niste oameni ocupati, insa nici chiar asa.
Ramase singure, Sasaki, o femeie de vreo 35-40 de ani, poate chiar si mai mult, nu ezita sa-mi spuna :
-Uite ce e, pari o fetita buna, asa ca am sa-ti spun cate ceva. Prima impresie conteaza foarte mult in casa aceasta. Doamna Azumi te place deja foarte mult, insa cu fiul sau se pare ca ai dat-o deja in bara. Nu te panica, insa. El este asa cu aproape toata lumea. Cand vor ajunge Domnul Yoshida si copii acasa, trebuie sa ai mare grija la cum te comporti. Domnul este un om de treaba, insa gemenii, sunt asemenea fratelui lor.
-Gemenii? Intreb eu, surprinsa.
-Da. Fata, Amaya, este o scumpa cand vrea, insa este si putin cam rasfatata si foarte geloasa. Baiatul, Aito, este si el foarte adorabil, insa adevarul este ca amandoi il venereaza pe Mizuke si fac tot ceea ce face el, asa ca daca vor observa ca Mizuke nu te prea place, nu te vor placea nici ei. Defapt, Amaya nu te va placea oricum, pentru ca daca te-ar fi placut Mizuke, ar fi devenit foarte geloasa. Mizuke tine si el foarte mult la cei doi. Defapt, tine la ei mai mult ca la orice.
Ma bucuram mult ca Sasaki imi povestea lucrurile acestea. Astfel, poate as fi avut cateva idei in minte in legatura cu cum sa ma fac placuta printre ei. Aveam, totusi, o curiozitate, deci am intrebat-o pe Sasaki:
-Ma scuzati, cati ani au gemenii?
-9.
-Sunt destul de maricei. Sper doar sa ma inteleg cu ei.
-Mult succes cu asta!
Am zambit amabil, iar Sasaki a continuat:
-Nu sunt sigura daca ar trebui sa-ti spun asta sau nu, insa oricum vei afla, mai devreme sau mai tarziu. Mizuke nu este, defapt, fiul domnului Yoshida. Doamna Azumi a mai fost casatorita o data, cu un barbat ce nu era de origine Asiatica, si l-au avut pe Mizuke.
-Deci nu are lentile! Gandesc eu, cu voce tare.
-Nu, spune Sasaki, putin amuzata.
-Ce s-a intamplat apoi? Intreb eu, fascinata.
-Cand Mizuke avea cateva luni, tatal sau a trebuit sa mearga intr-o calatorie in tara natala. I-a fost greu sa se desparta de cei doi, insa stia ca nu avea sa stea mult. Pe atunci, doamna Azumi si sotul ei nu aveau deloc multi bani, insa isi doreau amandoi sa il boteze crestineste pe micutul Mizuke, pentru ca asta era religia tatalui, care avea un apartament in tara natala. S-a dus, asadar, sa il vanda, ca sa obtina bani, bani de care aveau cu disperare nevoie amandoi. Ajuns in tara sa, a reusit sa vanda cu succes apartamentul. Mai avea, de asemenea, si niste prieteni foarte buni, care aveau la randul lor un copil tot de cateva luni, ce ii amintea foarte tare de al sau, dintr-un anume motiv. Ii era foarte dor atat de el, cat si de doamna Azumi, chiar daca vorbeau prin scrisori. Inainte sa plece, i-au mai dat si prietenii sai niste bani, pentru ca tineau mult unii la altii...
Nu mai era mult si avionul in care era sotul doamnei ajungea in Japonia. In ultima ora de zbor, insa... s-a prabusit...
-Doamne Sfinte! Rostesc eu in Romana, fara sa ma pot abtine, ducandu-mi mana la gura.
-Doamna a suferit enorm... Continua Sasaki, cu privirea indreptata in jos.
Simteam ca aveam sa izbucnesc in lacrimi. Era oribil ce li se intamplase, chiar daca Mizuke era prea mic pentru a-si da seama, si chiar daca imi era greu sa mi-l imaginez suferind in vreun fel, sau avand orice alt fel de sentiment pe ‚mutra’ aia de om plictisit. Insa nu era momentul pentru aberatii. Chiar imi era mila de ei amandoi.
-Doamna s-a casatorit cu domnul Yoshida cand Mizuke avea in jur de 7 ani. Era, asadar, destul de maricel incat s arealizeze ce se petrecea in jurul lui. Defapt, era mult mai matur decat multi copii de varsta lui. Realiza ca ii lipsea ceva ce pentru toti ceilalti era absolut normal.
L-a indragit pe domnul Yoshida din prima, nu numai pentru ca este un om bun, ci pentru ca in sfarsit avea si el un tata. Nu i-a spus niciodata, insa, ‚tata’, pentru ca nu a putut pentru ca el si-ar fi dorit din toate puterile sa fi putut sta de vorba cu tatal sau adevarat macar pentru o ora, sa-l cunoasca, si a spus ca ar fi preferat ca el sa o fi parasit pe mama sa, insa sa fi fost inca in viata, sa mai existe inca o speranta. Doamnei i s-a rupt sufletul cand l-a auzit, mai ales ca era mai mic cand a facut aceste afirmatii, insa ea stie ca inca simte asa chiar si acum, dupa toti acesti ani.
Ma durea inima la auzul tuturor lucrurilor acestora. Nu imi venea a crede ca au trecut prin toate aceste lucruri.
Reusisem sa-mi abtin lacrimile, cum faceam de obicei, insa simteam nevoia sa iau o gura de aer, asa ca m-am dus pe terasa ce se afla pe acoperisul casei, un loc absolut superb de care aflasem din intamplare in discutia cu Sasaki. Acolo, se pare, erau asezate niste masute si un leagan-canapea, fara acel ‚acoperis’, insa, pentru a putea vedea stelele pe timp de noapte, asa cum era deja acum.
Mare mi-a fost surpriza, insa, sa vad ca nu eram singura care aveam nevoie de aer. Mizuke era si el acolo.
-Tu nu stii regulile? Spune el, intorcand capul la auzul pasulilor mei pe scarile ce duceau la terasa.
-Poftim? Il intreb, putin nedumerita, lasand orice urma de rautate in spate.
-Nu stii ca trebuie sa bati la usa? Spune el, ironic, avand in vedere ca nu exista nici o usa prin preajma.
In mod normal i-as fi raspuns cu o replica la fel de rautacioasa si de intepatoare, insa dupa ce am auzit povestea vietii lui, parca ma oprea ceva din a face asa ceva, iar replica lui mi-a parut chiar amuzanta, fapt pentru care am scos un mic zambet.
Am evitat leaganul in care statea el, ducandu-ma sa ma sprijin de balustrada din lemn ce imprejmuia terasa. Stateam, asadar, in fata lui, la o departare de cativa metri, uitandu-ma spre stele. Ma linistea instantaneu.
-Bun, se pare ca mi-am facut bine treaba.
-Ce vrei sa spui? Intreb eu, fara sa ma intorc cu fata la el.
-Deja iti e frica de mine; Spune el mandru, referindu-se la faptul ca nu ma asezasem langa el.
-Frica? Ce e aia? Spun eu, crezandu-ma ‚smechera’.
El nu inceteaza, insa, cu tachinarile, spunand ‚Se pare ca Japoneza ta nu e ‚chiar mai buna ca a mea’ ’, citand ce i-am spus eu in schimbul nostru de replici de la parter, facand o gluma pe seama faptului ca nu stiam ce e aia ‚Frica’ in Japoneza.
Nu am mai stat mult si am plecat prima de pe terasa. Era aproape de ora in care trebuiau sa ajunga si ceilalti membri ai familiei.
Speram doar ca totul avea sa fie bine.


pus acum 11 ani
   
Monet
Moderator

Din: Seoul
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 1740
Uuuu....capitol nou! Şi ce capitol reuşit! Felicitări draga mea pentru el. Sincer îţi ador ficul! Ai în el de toate: comedie, dramă, romance...adică, parcă şi văd o idilă între Mizuke şi Daria. Tocmai mi-am adus aminte de un serial coreean vizionat de mine care avea cam aceaşi poveste...adică nu chiar aceaşi. Nu era o româncă aşa de curajoasă în el ca şi Daria.

Oricum...eu te aştept nerebdătoare cu un next! Ştiu că e mai greu pentru tine cu scrisul but...o să înnebunesc dacă nu văd ce se întâmplă. Este cred primul fic care îmi place aşa de mult. Felicitări.

See ya!
Fanul tău nr. 1 Saya! <3


_______________________________________

Special place..here! ~

pus acum 11 ani
   
Swings~
Bufniță Flămândă

Din: Summer's darling
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 300
Hmm...Shigeru zici ca o cheama pe fata aia? frumos nume, sper ca stie Japoneza cu toate ca a crescut in Canada, desi numele ei nu prea suna japonez, vreau sa spun ca nu am mai auzit niciodata numele asta. Ma rog....ce pot sa spun? imi place foarte mult, dar tin sa mentionez ca nu am apucat sa citesc toate capitolele din ficul tau, pt ca nu am suficient timp.Maine am o zi super incarcata : test, test, ascultat, invatat pt teza(am joi teza (() clar, am un ghinion...
Cand o sa am timp o sa-ti citesc toate capitolele, fii sigura de asta. Mult noroc la scoala si spor la scris.Nu am mai vazut o scriitoare atat de....rapida ca sa zic asa, tu aduci capitolele de pe o zi pe alta. Ma bucur ca ai atat de mult timp. Sayonara !

zici cheama fata aia? frumos nume, sper stie japoneza toate crescut canada, desi numele prea suna

33.1KB


_______________________________________
Shusei, Hotsuma, Akira, Shirogane, Kyotaka, Aoyagi Ritsuka&Soubi (Loveless). Asriel and Ayu (Takatsuma)Yohio, Китай (KIT-I) are mine. Also Art, Lexx, Anda, Alice si D.j (David) ,Sebastiano Serafini, Ggio Vega din Bleach, Byakuya , Ichigo,  Ishida Uryu, Charles Grey (Kuroshitsuji), Undertaker and Grell,  Katekyo Hitman Reborn. Bôa, ARE MINE!!
Also FOREVER YOUNG, AIKO-CHAN, MADY MADUTZA, SAYA, Pochi~ and YOYO are MINE, so get your hands off.


Stalk me, bite me and kill me with your love...

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Multumesc ca i-ai acordat o sansa, cat de mica!
Si da, vreau sa iti zic ca Shigeru este nume Japonez xD
Multa bafta la teze si teste!
Si eu am teza joi
Uhh.. Sa traim cu speranta ca va fi bine! =D

Modificat de Denii (acum 11 ani)


pus acum 11 ani
   
Swings~
Bufniță Flămândă

Din: Summer's darling
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 300
am terminat de citit ) e foarte interesant ficul ) ma intreb ce se va intampla intre Daria si Mizuke ) si totusi dupa descrierea ta....cred ca o sa-l fur pe Mizuke pentru mine si nu o sa-l mai vedeti vreodata )) iti spun deja de acum sa te gandesti la un alt personaj) Mizuke e al meu, al meu, al meu, si numai al meu.

Astept nextu! Spor la scris si noroc cu scoala)

terminat citit foarte interesant ficul intreb intampla intre daria mizuke totusi dupa descrierea

33.1KB


_______________________________________
Shusei, Hotsuma, Akira, Shirogane, Kyotaka, Aoyagi Ritsuka&Soubi (Loveless). Asriel and Ayu (Takatsuma)Yohio, Китай (KIT-I) are mine. Also Art, Lexx, Anda, Alice si D.j (David) ,Sebastiano Serafini, Ggio Vega din Bleach, Byakuya , Ichigo,  Ishida Uryu, Charles Grey (Kuroshitsuji), Undertaker and Grell,  Katekyo Hitman Reborn. Bôa, ARE MINE!!
Also FOREVER YOUNG, AIKO-CHAN, MADY MADUTZA, SAYA, Pochi~ and YOYO are MINE, so get your hands off.


Stalk me, bite me and kill me with your love...

pus acum 11 ani
   
Denii
Membru

Din: Constanta
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 83
Ma bucur foarte, foarte, foarte mult ca iti place. Sa stii ca faptul ca am mai castigat un cititor ma ambitioneaza sa ma pun cat mai repede pe scris. Eram cam cu moralul la pamant gandindu-ma ca aproape nimeni nu este interesat sa il citeasca...
Imi pare extrem de rau ca am intarziat atata cu nextul. Nu credeam ca avea sa se intample vreodata.
Dar promit ca voi reveni in forta.
Va pup pe amandoua! :*
<3


pus acum 11 ani
   
Swings~
Bufniță Flămândă

Din: Summer's darling
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 300
Abia astept desi nu stiu cand o sa am timp sa il citesc.Am atatea pe cap, scoala, de adus nextu la ficul meu, (sper ca te mai intereseaza :p) ....si la celalat fic. In fine, fac eu cumva.Numai bine si te pup dulce

abia astept desi stiu cand timp citesc.am atatea cap, scoala, adus nextu ficul meu, (sper mai :p)

33.1KB


_______________________________________
Shusei, Hotsuma, Akira, Shirogane, Kyotaka, Aoyagi Ritsuka&Soubi (Loveless). Asriel and Ayu (Takatsuma)Yohio, Китай (KIT-I) are mine. Also Art, Lexx, Anda, Alice si D.j (David) ,Sebastiano Serafini, Ggio Vega din Bleach, Byakuya , Ichigo,  Ishida Uryu, Charles Grey (Kuroshitsuji), Undertaker and Grell,  Katekyo Hitman Reborn. Bôa, ARE MINE!!
Also FOREVER YOUNG, AIKO-CHAN, MADY MADUTZA, SAYA, Pochi~ and YOYO are MINE, so get your hands off.


Stalk me, bite me and kill me with your love...

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la