Lumea noastră Anime
Păşeşte în lumea noastră Anime!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Lumea noastră Anime | Reguli | Inregistrare | Login

POZE LUMEA NOASTRă ANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya_sexy pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 47 ani
Lumea noastră Anime / Sa facem cunostinta / Sugestii şi sfaturi pentru un topic aici Moderat de Adele, Enderlicht, Monet, Rares
Autor
Mesaj Pagini: 1
Rares
Moderator

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 380
Well, văd că cine scrie pe aici o face într-un mod destul de sărăcăcios şi sec, pe motiv că nu ştiu ce să scrie sau nu ştiu ce ar putea scrie. Foarte puţină lume se oboseşte să tasteze ceva calumea şi foarte mulţi aşteaptă să fie întrebaţi. Pot afirma faptul că faza cu întrebările e destul de ok, dar dacă vreţi să creaţi o impresie bună încă din primele clipe pe acest forum, aţi face bine să urmaţi ce o să zic aici. ;)

1. Introducere
     Prima parte pe care ar trebui să o scrieţi este introducerea. Practic, în majoritatea topicurilor de aici userii scriu doar aşa ceva, dacă stăm să ne gândim mai bine. Introducerea este un aspect important din topicul vostru şi, dacă reuşiţi să o faceţi interesantă, o să captaţi interesul cititorilor încă din primele fraze. Cum puteţi să faceţi introducerea captivantă şi interesantă? Simplu; introduceţi aici cât mai multe detalii personale despre voi, cum ar fi: numele complet (fie şi doar prenumele sau o poreclă, ceva interesant, în orice caz), data naşterii, oraşul unde staţi,  vârsta etc. Dacă doriţi, puteţi să vă şi descrieţi puţin, astfel încât cititorii să-şi facă o mai bună imagine asupra voastră. Cu cât mai multe detalii de acest gen, cu atât cei care citesc vor deveni tot mai interesaţi în persoana voastră şi de asemenea în a citi mai mult din ceea ce aţi scris. Fiţi cât mai creativi şi daţi frâu liber imaginaţiei.
Sugestie: dacă doriţi să faceţi totul mai interesant, vă puteţi structura toată prezentarea sub o poveste comică, dramatică etc. (în funcţie de cum doriţi) sau puteţi alterna momentele în care vorbiţi direct cu un oarecare narator care zice şi el câte ceva. Există multe posibilităţi, aceasta a fost doar o sugestie.

2. Curpins
     Cuprinsul este cea mai mare parte din prezentarea voastră, deci şi cea mai importantă. În cuprins este esenţa şi în cuprins trebuie să vă "dezlănţuiţi" şi să lăsaţi gândurile pe care le aveţi, dar mai ales imaginaţia, să curgă. Încă de la început, trebuie să vă gândiţi că acest curpins este ceva mare sau cât de cât mare (depinde de la persoană la persoană), deci trebuie să vă asiguraţi că estetica (aşezarea acestuia în pagină) este una bună. Nu uitaţi să aveţi alineate de fiecare dată când ideia se schimbă sau, evetual, să lăsaţi un rând liber între paragrafe, astfel încât cititorilor să le fie mai uşor să parcurgă textul, dar de asemenea să evitaţi plictiseala şi "durerile" de ochi care pot fi provocate dacă textul nu e aerisit. Nu folosiţi termeni greoi şi încercaţi să fiţi cât mai deschişi şi mai lejeri. Nu folosiţi un limbaj sofisticat sau mai ştiu eu cum şi nu fabulaţi sau aberaţi exccesiv diverse aspecte. Nu de alta, dar unii s-ar putea să-şi creeze o opinie ciudată desre voi.
Sfat: Nu uitaţi că într-un asemenea topic o persoană îşi poate crea o părere şi din cel mai mic detaliu pe care îl daţi. Trebuie să fiţi atenţi atunci când scrieţi topicul, astfel încât să nu aveţi prea multe greşeli de tastare, deoarece s-ar putea crede că sunteţi superficial, dezordonat şi leneş etc. De asemenea, pentru cei care chiar dau importanţă pentru tot ce fac şi iubesc limba română, ar fi recomandat să scrieţi cu diacritice. Unii cititori v-ar considera ordonat şi atent.
                Vedeţi? Până şi din cel mai mic aspect coneva işi poate crea o părere despre voi.

     Să revenim acum la cuprins şi să expunem câteva sugestii de idei care ar putea fi incluse aici, cu detalii şi explicaţii suplimentare, dacă este nevoie.

     În cuprins, de obicei, se extinde ceea ce a fost menţionat în introducere, se oferă detalii suplimentare, dar mai ales, se abordează idei şi aspecte noi. Tocmai de aceea, există o multitudine de aspecte pe care le-aţi putea alege. Scrieţi mai mult despre voi; despre hobby-urile voastre, despre interesele voastre, despre ceea ce vă place să faceţi, despre ceea ce nu vă place să faceţi. Scrieţi aici despre ceea ce vă interesează cel mai mult şi de ceea ce sunteţi captivat cel mai mult în viaţă. Oferiţi detalii despre personalitatea voastră şi argumentaţi aceste aspecte, dacă doriţi. Tastaţi mai mult despre lucrurile voastre favorite sau care vă plac, oferind şi exemple dar şi argumente în legătură cu motivul pentru care le preferaţi etc.
     Nu ezitaţi să introduceţi şi fotografii sau poze preferate, luate de pe internet sau făcute chiar de voi, dacă aveţi un hobby care implcă acest lucru. V-aş sfătui să postaţi şi sursa de unde le-aţi luat, dacă nu sunt alte voastre. (Un artist adevărat (pentru că nu-mi place să vă zic amatori sau mai ştiu eu cum) ştie că nu este indicat să furi munca altcuiva sau să ţi-o însuşeşti. Tocmai de aceea, menţionarea sursei este un lucru binevenit şi minunat.)  De asemenea, dacă sunteţi pasionat de scriere sau poezie, puteţi introduce citate preferate, fragmente din cărţile preferate, dar şi poezii care vă lasă cu gura căscată sau, pur şi simplu v-au încântat după ce le-aţi citit.
     În concluzie, nu vă sfiiţi să postaţi lucrări de-ale voastre aici, fie ele poze sau mai ştiu eu ce, ca să vedem cât de bun sunţeţi la hobby-ul pe care-l aveţi, pasiunea sau interesele voastre etc.
     Tastaţi ce vă place să faceţi în timpul liber, ce muzică vă place, artiştii voştrii preferaţi, animeurile preferate, stilul de viaţă preferat, cărţi care v-au plăcut, melodii care v-au înebunit din prima clipă în care le-aţi ascultat, persoane care au o influenţă asupra vieţii voastre, scriitorii preferaţi, poeţii preferaţi, cu ce preferaţi să vă ocupaţi timpul şi care este activitatea preferata etc. Tot ceea ce am zis sunt lucruri esenţiale care ar trebui să apară în postarea voastră. În acest fel, puteţi descoperi persoane care au aceleaşi gusturi cu voi, puteţi crea prietenii sau amiciţii etc. :)

     Repet, creativitatea şi imaginaţia sunt cei mai buni prieteni ai voştrii când vine vorba de aşa ceva. Folosiţi-i la maximum şi nu ezitaţi nicio clipă să scrieţi tot ce credeţi că vă caraterizează.

3. Încheiere
     Ceea ce aţi scris trebuie să aibă şi o încheiere, desigur. Sfatul meu este ca această încheiere să nu fie prea lungă şi nu cine ştie ce; cât să fie acolo. Lungimea încheierii ar trebui să fie calculată în funcţie de cât de lung este cuprinsul, dar în general tot ceea ce aţi scris.
     Aici aţi putea să scrieţi ce vreţi vrea să faceţi pe acest forum, dacă doriţi să vă faceţi prieteni, dacă voi căutaţi ceva anume etc.

     Sper că topicul este de ajutor. Dacă aveţi sugestii vă rog să comentaţi. Dacă o să-mi mai vină ceva în cap o să completez. Mulţumesc pentru atenţie şi spor la scris. :)


pus acum 12 ani
   
~Alaturi~De~Ingeri
Membru

Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 20
Mie chiar mi se par interesante si imi pare rau ca nu le-am citit mai devreme... sunt incredibil de folositoare si nu numai in a ne descrie pe noi. Ne poate ajuta mult cand postam in general.

_______________________________________


pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la